Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy megkeresztelt lehet ateista?

Egy megkeresztelt lehet ateista?

Figyelt kérdés
2011. febr. 14. 18:52
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
2011. febr. 14. 22:40
 12/27 anonim ***** válasza:

Végig se nézem, már a 4 percig 3x dőlt meg a dolog.

1.: Attól még, mert nem tudjuk, hogy jött létre a nagy bumm, nem kell feltétlenül egy természetfeletti erőre hivatkozni. Egyszerűen a tudomány még nem tart ott, hogy megválaszolja.

2.: A Koránban benne van a Nagy Bumm és a Hold fényének visszaverődése is. Na és? Hallottál már a majákról meg az aztékokról? Ők már sokkal előbb tudtak olyan dolgokat, amiket Európában csak nemrég fedeztek fel. Ez csak egyetlen dolgot bizonyít: az arabok - ahogy a maják és az aztékok - nagyon jó csillagászok voltak, csak minden tudományos bizonyításuk hátterében isteni erőt sejtettek, hisz a korban mással nem is magyarázhatták volna, mindenkinek az volt a világnézete, hogy van isten, tehát minden tudományos fejtegetés abból indult ki. Attól még nem győz meg engem arról, hogy tényleg van Isten...

2011. febr. 15. 07:58
 13/27 anonim ***** válasza:
Olyan dolgok vannak benne, amit nem lehetett megmondani akkor!
2011. febr. 15. 09:52
 14/27 anonim ***** válasza:

09:52

Mármint a bibliában? Például?

2011. febr. 15. 09:58
 15/27 anonim ***** válasza:

9:52! a 33%-os videójáról beszélünk, abban egy iszlám férfi próbálja az ateistáknak bebizonyítani, hogy Isten igenis létezik.

33%-os: Az aztékok és maják is megmondtak olyan dolgokat műszerek nélkül, amit csak nemrég fedeztünk fel, de kiderült, hogy mindenre a matematika segítségével jöttek rá. Ők már jóval Galilei előtt tudták például, hogy a Föld gömbölyű és a Nap körül kering, ismerték majdnem az összes bolygót, a naptáraik sokkal pontosabban voltak a ma használthoz képest, stb. Volt csillagvizsgálójuk is, csak persze távcső nélkül maga az épület. De még ha nem is tudnánk, hogy jöttek rá, akkor sem bizonyíték ez Isten létezésére. Lehet, hogy volt egy műszerük, csak elveszett, ahogy oly sok más dolog is az évszázadok meg a spanyol hódítások során. Elég gyengék ezek az érvek, amiket a videó felhoz...A Nagy Bumm, sőt az összes tudományos rejtély is ilyen: attól még, mert nem ismerjük a működési mechanizmust, vagy a létrehozó erőket, még nem kell rögtön Istenre kenni az egészet...sokkal inkább az emberi agy korlátoltságára, és az ismeretek hiányára kéne gondolni. Gondolj bele, hány olyan dolog volt, amit régebben Istennek tulajdonítottak, aztán ma már rájöttünk, hogy egy tök egyszerű fizikai törvény mozgatja az egészet.

2011. febr. 15. 12:48
 16/27 anonim ***** válasza:

Olyan dolgok vannak a Koránban, amit akkor nem tudhattak. Ismerjük az arab világot a történelmi leírásokból, és tudjuk, hogy sem műszereik, sem tudásuk nem volt. Főleg nem arról, hogy mi folyik az anyaméhben! Ezen kívül túl sok a bizonyíték, és utalás. Ha összességében nézed, akkor eredményre vezet. Ha zárva a szíved,akkor ha az Isten személyesen szól hozzád is tagadni fogsz. Ha nyitva a szíved, akkor a Korán nélkül is hiszel. Vagyis ezek a bizonyítékok nem azért vannak, hogy az ateistáknak bizonyítsa az Isten létét, hanem azért hogy nekünk hívőknek megmutassa, hogy a hitetlenek, nem a bizonyítékok hiánya miatt tagadnak, hanem azért, belső érzelmeik miatt. Vagyis ez inkább nekünk szól, és nem a hitetleneknek. Pont te is egy példa vagy erre.

"Akik hitetleneknek mindegy, hogy intetted-e őket, vagy nem intetted: nem hisznek. Lepecsételte Allah a szívüket és a hallásukat, s a látásukat lepel fedi. Fájdalmas kínzásban lesz részük"

2011. febr. 15. 13:29
 17/27 anonim ***** válasza:

"Akik hitetleneknek mindegy, hogy intetted-e őket, vagy nem intetted: nem hisznek. Lepecsételte Allah a szívüket és a hallásukat, s a látásukat lepel fedi. Fájdalmas kínzásban lesz részük"

Áh igen, a totális demagógia.

Nem hiszel Allahban, végtelen fájdalmas kínzás. :)

2011. febr. 15. 14:24
 18/27 anonim ***** válasza:

És minden lélek megkapja a teljes fizetséget azért, mit tett. Ő a legjobb tudója annak, amit cselekszenek.És seregestől vezettetnek a gyehennába azok, akik hitetlenek. Mikor aztán odaérkeznek, megnyílnak annak kapui és a strázsák azt mondják nekik: "Vajon nem jöttek-e hozzátok közületek való küldöttek, hogy hirdessék néktek a mi jeleinket és figyelmeztessenek arra, hogy ezzel a nappal lesz találkozástok?" "De igen" - mondják azok. A büntetés szava beteljesedett a hitetleneken."Lépjetek hát be a gyehenna kapuin!" - mondatik nékik -"hogy örökké ott legyetek!" Milyen nyomorúságos is a fennhéjázók lakhelye!

---

És akik megtagadták Urukat, azoknak a gyehenna lesz az osztályrészük. Szörnyű sors! Amikor belévettetnek, hallják, ahogy belélegezve üvölt, miközben fortyog,és majdnem szétszakad a haragvástól(A Pokol). Valahányszor belévettetik egy sereg, megkérdezik tőlük a Pokol strázsái:

"Vajon nem jött hozzátok intő?"

"De igen!" - mondják

"Bizony, jött hozzánk intő, de mi meghazudtoltuk és azt mondtuk:

'Nem küldött le Allah semmit(Szentírást)'.

"Bizony, hogy nagy tévelygésben vagytok ti(akik hisztek ebben a Koránban)!"

És ők azt mondják:

"Ha mi hallgattunk volna az intésre, vagy éltünk volna az eszünkkel, nem lennénk a Pokol tüzére kárhozottak."

És beismerik a bűnüket. Tehát átok legyen a Pokol tüzére kárhozottakra!

2011. febr. 15. 14:55
 19/27 anonim ***** válasza:

Most azt várod, hogy megijedjünk, és hirtelen megtérjünk?

Mert akkor teljesen feleslegesen koptattad a billentyűzetedet...

Az arab világnak nem voltak műszereik, oké...de az aztékoknak sem, én csak azt mondtam, hogy attól még lehetett, hogy nem találtunk, mert eltűnt.

Oké, mondjuk, hogy az araboknak nem volt műszerük, mert nincs róla leírás...ettől még lehet, hogy olyan módszerekkel jöttek rá, amiket nem írtak le, vagy 1 ember rájött, de titkolni akarta, hogy hogyan, és inkább azt mondta a többieknek, hogy isteni sugallat volt.

De én még azt is simán tudományosan lehetséges magyarázatnak tartom, hogy amit ti istennek tartotok, azok valójában földönkívüliek voltak, csak nem bírták máshogy magyarázni az ókori emberek a megjelenésüket, és ezért kitalálták ezt az egész Isten dolgot. Hiszek az ufókban, mivel túl nagy az univerzum ahhoz, hogy ne létezzenek. Ennyi.

Szóval hiába jössz nekem akármilyen idézettel, nem fogsz meggyőzni. Te továbbra is szánakozni fogsz rajtam, amiért szerinted a gyehennán fogok elrohadni, én meg továbbra is szánakozni fogok rajtad, amiért hiszel a dajkamesékben. Szerintem fölösleges ezt a vitát folytatnunk.

2011. febr. 15. 15:27
 20/27 anonim ***** válasza:

"Most azt várod, hogy megijedjünk, és hirtelen megtérjünk?

Mert akkor teljesen feleslegesen koptattad a billentyűzetedet..."

Dehogy is!

Azért írtam, mert ha egy testvérem esetleg erre téved, és elolvassa az itt írottakat, akkor észrevegye bennetek az élő példát, és igazolást arra ami a Koránban van.

Miért várnám, hogy megtérj? Mikor tudom, hogy: "Akik hitetleneknek mindegy, hogy intetted-e őket, vagy nem intetted: nem hisznek. Lepecsételte Allah a szívüket és a hallásukat, s a látásukat lepel fedi. Fájdalmas kínzásban lesz részük"

Hisz ezért mondtam, hogy: "Ha zárva a szíved,akkor ha az Isten személyesen szól hozzád is tagadni fogsz. Ha nyitva a szíved, akkor a Korán nélkül is hiszel. Vagyis ezek a bizonyítékok nem azért vannak, hogy az ateistáknak bizonyítsa az Isten létét, hanem azért hogy nekünk hívőknek megmutassa, hogy a hitetlenek, nem a bizonyítékok hiánya miatt tagadnak, hanem a belső érzelmeik miatt. Vagyis ez inkább nekünk szól, és nem a hitetleneknek. Pont te is egy példa vagy erre."

Különben nap mint nap találkozom azokkal az emberi reakciókkal, amikről az Isten már világosan beszélt a Koránban. A Bibliát olvasva, ezt nem vetem észre.

2011. febr. 15. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!