Van itt olyan volt-ateista, aki megtért? Hogyan történt? Miért? Mennyi ideig tartott?
"Legszimpatikusabb benne, hogy nem hisznek istenben vagy istenekben."
Nem akarlak kiábrándítani mert szerintem a semminél sokkal jobb a buddhizmus de én úgy tudom hogy sok Istenben hívő buddhista van.
Kerestem egy statisztikát.
A buddhisták 39%-a hisz abszolút bizonyossággal Istenben
28% hisz és elég biztos a dolgában
8% hisz de nem biztos benne
19% nem hisz
6% nem tudja, nem válaszol, össze van zavarodva :)
forrás:
Csak belenéztem a cikkbe, és az eredményekbe, és ha jól olvastam, akkor ez a statisztika csak az amerikai buddhistákra vonatkozik. Amerikáról (USA) pedig tudni kell, hogy világszinten ott a legmagasabb az istenben hívők aránya. Ettől függetlenül azt biztosan tudom, hogy a Buddhizmus, mint vallás, nem hisz semmilyen létező felsőbbrendű isteni személyben,és inkább gyakorlat orientált vallás. Tőlem okosabbak ezt írták:
"Persze egy buddhista is hihet istenben v. istenekben maga ez a vallás/filozófia nem határoz meg ilyeneket (de nem is tiltja a bennük való hitet)."
" buddhista hihet Istenben...mégpedig úgy, hogy valójában önmaga az, tehát magában hisz, azaz nem fogad el maga felett semmit és senkit, de ez nem azt jelenti, hogy önmaga alá rendeli azokat...nem, nem...egyenrangúvá teszi magát a buddhista mindennel. "
Igen, légyszi írd le mit éltél át. Mi az ami megváltozott benned, mi váltotta ki belőled.
Egyáltalán nem hittél vagy inkább kereső voltál?
(ezt a kérdést az előző megtértnek is szánom)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!