Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus hittel kapcsolatos...

Katolikus hittel kapcsolatos alapvető kérdések?

Figyelt kérdés

1) Mi értelme a gyónásnak? Úgyis Istennel beszélsz, ha magadban bánod meg a bűneidet,ugyanannyira van lelkiismeretfurdalásod, ugyanannyira szeretnéd ha megbocsátana. Minek oda egy pap? Tudom hogy közvetít,de Isten elvileg mindig figyel rád.

2) Miért tiltják a papoknak,hogy feleségük legyen?

Elvileg a legnagyobb szeretet a házastársi szeretet... Ezt mégis elveszik tőlük.

3) Miért bűn,ha lefekszem valakivel? Csak a szeretetemet fejezem ki,ezzel senkinek nem teszek rosszat. Ide sorolnám még az önkielégítést vagy a hasonló "bűnöket".

4) Nekem a szentáldozás csak egy jelkép. Hiába mondják,hogy benne van ténylegesen Isten stb... Most akkor hogy van ez?

5) Mi biztosít arról,hogy van Isten,van túlvilág, vannak szentek? Sosem lehetünk benne biztosak, így nagyon nehéz nekem hinni benne,mert én alapvetően racionális embernek tartom magam.

Örülnék ha válaszolnátok,és megpróbálnátok meggyőzni,mert szeretnék visszatérni a 4 évvel ezelőtti állapotomba,amikor még mindent elhittem,amikor még nem voltak kérdéseim, és igazi katolikusnak mondhattam magamat. Köszönöm :)

2011. febr. 3. 18:05
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Tessék:

[link] Az egy szín alatti áldozás

2011. febr. 10. 13:50
 22/22 anonim válasza:

Részletes kifejtés a témában:

[link]

üdv.

csiga

2011. aug. 5. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!