Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miről szól ez a dalszöveg?

Miről szól ez a dalszöveg?

Figyelt kérdés

a szerző szerint tele van rejtett üzenettel, csak megkell találni.

azt mondta nincs sátánista üzenete szerinte azt csak a hülyék látják benne, de akkor miről?

Crystallite: Pokoltánc

Csontjaimon izzó billog

nyelvem alatt sötét pecsét

minden szavam átkot hordoz

érintésem felejtést

szárnyaim lángtengerek

vérem cseppje mérgező

karmom szakítja szét a lelked

szemem világokat elnyelő

és csak fekszem az időbe zárva

évezredek béklyójába

de sokáig már nem tart a lánc

Ha az ember elfelejt hinni

akkor fogok kiszabadulni

és megkezdődik majd a pokoltánc

Itt fekszem, és vérzek

de egyszer még visszatérek

a nemezisetek pedig én leszek

nincs testem, nincs lelkem

a mennyben születtem

most mégis a pokolban szenvedek

Hangom a homályba taszít

A nevem mégis fényhozó

pillantásom káoszban izzik

hatalmam pusztító

Az ember pedig túl gyenge

behódol majd színem előtt

és visszatérek a mennybe

hogy lángba borítsam a jövőt!

2011. febr. 3. 10:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A menny és pokol szavak szimbólumok, ahogy sok minden más is a dalban. Igaz, csak néhány percet fordítottam rá, de ez alatt annyi jött le, hogy a dal a kitaszítottságról szól, és arról, amit előidéz. Egyébként tetszik, ahogy párba állítja az ellentéteket.
2011. febr. 3. 12:04
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Ez a Sátán éneke önmagáról és a terveiről. (amik nem fognak összejönni) Számomra erről szól.
2011. febr. 3. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:
12:31 ez pontosan az, amit a sorokban szó szerint olvashattál. Viszont minden vers lényege, hogy a sorok között olvassunk, értelmezni őket, a szavak mögé látnunk, elemezni egységenként és egységében az egészet. Így találhatjuk meg azok a bizonyos "rejtett üzeneteket", amiket a szerző is említett.
2011. febr. 3. 12:51
 4/5 A kérdező kommentje:

12:31- ez túl egyértelmű lenne. személyesen ismerem és ő mondta, hogy bár elsőre annak tűnik, messze van től de nagyon.

nézz a sorok közé. Nekem például az egész emberiségről, a hibáiról és annak lehetséges következményeiről szól, arról, hogy valahol minden emberben ott a gonosz, de tehet ellene. az első és 3. válaszolóval is maximálisan egyetértek.

Szerintem attól jó egy vers, hogy nem arról szól amit látsz nem sablonosan levan írva hogy szeretlek, hanem gondolkodni kell, rajta, mögé látni.

Kíváncsi vagyok mások véleményeire is.

2011. febr. 3. 13:09
 5/5 anonim ***** válasza:

A rejtett üzenetek kereséséről mindig Arany János híres Gondolta a fene megjegyzése jut eszembe.

Ha valaki akar valamit azt mondja meg, nem akarom találgatni mire gondolt. :)

2011. febr. 4. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!