Hogyan vehetem fel a zsidó vallást?
Családfakutatást végeztünk és kiderült hogy Édesanyám Nagymamája zsidó asszony volt, sőt az előtte élő generációk szülöttei is mind azok voltak.
Végül is Édesanyám Nagymamájánál szakadt meg ez a folyamat, mert az Ő férje már katolikus volt.
Tehát én is származásilag zsidó, bár vallásilag katolikus vagyok.
Szeretném ha családunk újra zsidóként élhetne.
Komoly kapcsolatban élek a barátnőmmel aki szintén katolikus. Úgy döntöttünk hogy mindketten szeretnék betérni mielőtt összeházasodunk. Arra vagyok kíváncsi hogy ez mennyi idő és mi a folyamata.
Sok mindent olvastam az interneten a témáról, de mindenhol mást írnak...
Te nem tanultál történelmet? A zsidó egy nép, amelynek ez a vallása. Nem egy vallás, amihez emberek tartoznak - a nem zsidó származású ember, ha betér a vallásba, akkor is csak zsidó vallású lesz és nem zsidó. A zsidó nép részének csak az számít, akinek anyai ágon zsidó felmenői vannak.
Mellesleg nem is tudom, hogy gondolod, hogy egy saját nyelvvel, történelemmel és kultúrával rendelkező csoport nem nép, nemzet. Akkor szerinted mi...?
"Mármint igen, nevezhetjük hébereknek is, de ettől még az ő leszármazottaik azok, akiket ma zsidóknak nevezünk"
Dehogy is! Nem minden héber volt zsidó vallású, és nem minden zsidó vallású volt héber. Ugyanakkor a ma magukat zsidó hitű felmenőktől származtató emberek, valójában a Kaukázusban zsidó hitre betért, kazár néphez vezethetők vissza. Tehát semmi közük a héberekhez.
"Bocsi, de akkor ez alapon a magyar sem egy nép, mert itt is van ám mindenkinek mindenféle felmenője."
Pontosítok. Nép, de kevert. Valójában nincs olyan, hogy színtiszta magyar.
"A zsidó nép megtartotta identitását, mert sosem volt divat velük keveredni."
Nincs zsidó nép, csak zsidó vallás, és népek. Kazárok zsidók voltak, a Jemeniek között vannak zsidók, Etiópok között vannak zsidók... stb.
A héberekre gondolsz megint. Ők viszont folyamatosan keveredtek, még ha a bibliát is olvasgatod, akkor meglátod. A történelem folyamán folyamatosan keveredtek.
"Azon kívül ha a zsidó csak egy vallás, akkor semmi értelme a sok zsidózásnak és negatív megjegyzésnek, hiszen a világuralomra törekvő emberek csoportjában kevés a vallásos, pajeszos rabbi."
Pontosan erről van szó. Ez az egész csak arról szól, hogy az embereket megosszák, és összeugrasszák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!