Mi lesz azokkal az emberekkel, akik nem tudják felfogni akaratuk ellenére, hogy van Isten?
LastOne.Left-nek 02.01 köszönöm! mentettem
Kedves Kérdező! olyan sok ember (hívő nem hívő) van tele kétségekkel! Valhogy úgy van ez - előbb kell elkezdeni gyakorolni a hitet - utána felfogni, mi is az, megérteni, hinni. A régieknek ez még egyértelmű volt. De ma teleborította a világot a materialista- hedonista szemlélet: habzsolj, hajszold magad, gyűjts.
Az örökkévalósághoz képest ez a 80-90 év milyen tartam?
Az evangéliumok tanítására figyelj. Az nem erről a 80 évről szól, de ugyanakkor arról hogy itt és most kell ezt megérteni és megvalósítani! Ez: Krisztus követése. De a nagy tanítók mindig erről beszéltek.
Van egy olyan buddhista mondás:
Nem lehetsz Buddha, ha nem vagy máris az!
Ez ua. mint az elején írtam: gyakorolj - és majd megtalálod szívedben Istent.
Az ima, a szertartások: hálaadás Istennek.
Odafordulás. Azután tudja szívével megpillantani: ha odafordult. Met nem hol van hol nincs (mókás elnne az Örökkévalótól) hanem csak az: én (az ego) zárom el magam Tőle.
Egy ellenérv: miért adnék hálát, ha minden olyan rossz, betegségek, katasztrófák, stb.
Erre az a válasz: azért kell hálát adni: mert van. A lét van. Én vagyok.És csak azért is tudok, mert:vagyok.
A Teremtő által van a világ. Hogy jó és rossz kettőssége van? azért nem kell hálát adni. Mert Isten. Egy.
Deus esse est. Isten a Lét.
- mondták a skolasztikusok.
Egy: a régi görögöknek ez a szó:Egy - Isten értelmű is volt. A megosztottság, dualitás, rivalizálás a Paradicsomból kiűzetéskor lett. Visszajutás. Hazatalálás. Erről szól az Istenkeresés. Hogy ne tükör által homályosan (duálisan) hanem színről-színre (egységben) lássunk. Üdv.! AnonimAnna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!