Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lesz azokkal az emberekkel,...

Mi lesz azokkal az emberekkel, akik nem tudják felfogni akaratuk ellenére, hogy van Isten?

Figyelt kérdés
Pl: egy tudathasadásos ember, aki nem tudja végiggondolni sem az egészet.
2011. jan. 28. 23:17
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Jól látjátok a helyzetemet.
2011. febr. 1. 21:23
 22/25 anonim ***** válasza:
ha van isten akkor a tudathasadásosokkal direkt b*szott ki. nem?
2011. febr. 24. 04:42
 23/25 anonim ***** válasza:

LastOne.Left-nek 02.01 köszönöm! mentettem

Kedves Kérdező! olyan sok ember (hívő nem hívő) van tele kétségekkel! Valhogy úgy van ez - előbb kell elkezdeni gyakorolni a hitet - utána felfogni, mi is az, megérteni, hinni. A régieknek ez még egyértelmű volt. De ma teleborította a világot a materialista- hedonista szemlélet: habzsolj, hajszold magad, gyűjts.

Az örökkévalósághoz képest ez a 80-90 év milyen tartam?

Az evangéliumok tanítására figyelj. Az nem erről a 80 évről szól, de ugyanakkor arról hogy itt és most kell ezt megérteni és megvalósítani! Ez: Krisztus követése. De a nagy tanítók mindig erről beszéltek.

Van egy olyan buddhista mondás:

Nem lehetsz Buddha, ha nem vagy máris az!

Ez ua. mint az elején írtam: gyakorolj - és majd megtalálod szívedben Istent.

Az ima, a szertartások: hálaadás Istennek.

Odafordulás. Azután tudja szívével megpillantani: ha odafordult. Met nem hol van hol nincs (mókás elnne az Örökkévalótól) hanem csak az: én (az ego) zárom el magam Tőle.

Egy ellenérv: miért adnék hálát, ha minden olyan rossz, betegségek, katasztrófák, stb.

Erre az a válasz: azért kell hálát adni: mert van. A lét van. Én vagyok.És csak azért is tudok, mert:vagyok.

A Teremtő által van a világ. Hogy jó és rossz kettőssége van? azért nem kell hálát adni. Mert Isten. Egy.

2011. febr. 24. 08:16
 24/25 anonim ***** válasza:

Deus esse est. Isten a Lét.

- mondták a skolasztikusok.

Egy: a régi görögöknek ez a szó:Egy - Isten értelmű is volt. A megosztottság, dualitás, rivalizálás a Paradicsomból kiűzetéskor lett. Visszajutás. Hazatalálás. Erről szól az Istenkeresés. Hogy ne tükör által homályosan (duálisan) hanem színről-színre (egységben) lássunk. Üdv.! AnonimAnna

2011. febr. 24. 08:23
 25/25 anonim ***** válasza:
Azokért rengetegen imádkoznak és beviszik a mennybe.
2015. márc. 9. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!