A Bibliában Isten még "tartotta a kapcsolatot" az emberekkel, történtek meghatározó dolgok, manapság miért nem?
Én alapvetően nem vagyok keresztény, úgyhogy erre lenne egy bizonyos válaszom, de felteszem, hogy nem erre vagy kíváncsi. :D
Szóval: A Bibliát jobb metaforikusan értelmezni, nem pedig szó szerint.
Másrészt: egy okos ember azt mondta: A Bibliát nem faxon kaptuk a mennyországból. Ezzel arra akarok célozni, hogy a Bibliát is emberek írták, lehetnek benne téves információk még keresztény szemmel vizsgálva is.
Na meg... a gazdasági válság, a természeti katasztrófák nem elég meghatározóak? Akár ezek is lehetnek Isten üzenetei, amennyiben valaki hisz benne.
Én se vagyok hívő, de néha eszembe jut néhány dolog...
Olyan meghatározó dologra gondoltam, mint pl Mózes lehozta a kőtáblákat a törvényekkel, vagy Noé bárkát épít, mert jön a vízözön...
Ma kb bolondnak néznénk, ha vki a kertjébe barkácsolna egy bárkát, tele lenne vele a tv meg újság.
De nem történik semmi...
Akkor is,most is Isten azokkal tartja a kapcsolatát akik az ö hivó szavát hallják. Ma " Isten szava" az emberekhez az evangélium hirdetése. Evangélium- jÓ HIR
Nem Isten van távol tölünk,hanem mi kerültünk távol töle a bünbeesés miatt.Ezt a komunikációs blokkot úgy lehet lerombolni,hogy megtérünk a büneinböl,és elfogadjuk Jézus Krisztus keresztáldozatát,Aki helyettünk halt meg a kereszten.Nemcsak meghalt értümk,hanem fel is támadott a halálból ,és ma is él. Ha mindezt elhiszed ,Isten megszabadít téged is a büneidböl ,mert már kb 2000 éve megtörtént a megváltás amikor Jézus kilehelte a lelkét és azt mondta- ELVÉGEZTETETT
Akit ez a szeretet megtérésre indít,megbékél Istennel.
Ma az ujszövetségben élünk,Isten szól a biblián keresztül,prédikált igén keresztül,vagy épp embereket használ akik vele már közösségben vannak."akinek van füle a hallásra halja" -mondta egyszer Jézus.
Előttem lévőnek:
Te hallod Istent?
22:14 -nek
Ma is épül "Noé bárkája" azaz újszövetségben az egyház,vagyis a hivök közössége,a gülekezet.
Sokan kinevetik,lenézik,hog vannak emberek ,akik hátatforditottak a bünös életmódjoknak,és ezt a "Bárkát" épitik.Az igazi épitöje viszonz Isten maga. (Önélküle semmit ne tehetünk)
A Tv-ben is megjelenik ,és sokan gúnyolódnak is rajta..de sokan szeretik is.Egy napon pedig bezáródik az ajtó...
„Ahogyan Noé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is. Mert amiképpen azokban a napokban, az özönvíz előtt ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek egészen addig a napig, míg Noé bement a bárkába, és semmit nem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz, és mindnyájukat el nem sodorta; úgy lesz az Emberfiának eljövetele is.” / Máté 24,37-39. /
De miért nem tesz kézzel fogható, megmagyarázhatatlan csodákat Isten ma? Pl a frigyládát kinyitó emberek régen meghaltak. Hol van a frigyláda ma? Miért nem szól az Úr látomásban/álmában senkihez, ahogy akár Saullal vagy Sámuellel tette?
Én amúgy hiszek Istenben, de ez a kérdés engem is nagyon foglalkoztat.
Jelenések a mai napig vannak...
Könnyező Mária szobrok, gyógyulások (Akita pl), jelenések: Szűz Mária, Arkangyalok, Jézus(?)
Több video is van youtubon is...pl: Zeitoun.
Miért nem ír valaki Bibliát?...Hmm... A Bibliát a IV. században hozták létre, amikor is a nicei, a karthágoi és egyéb zsinatok kicsit kiszortírozták az evangéliumokat (kannonizálás), hogy jobban érthető legyen.
Én ezért nem hiszek a Bibliába...Összes kb 44 evangéliumot ismerünk, örmény, kopt és Nag-Hammi könyvtárból...A Bibliába összesen 4 került...
Sajnos a nagy többség csak holt nyelveken érhető el, nincs magyar fordításuk. De amiknek van, hát....nagyon érdekesek, mind Jézusról, mind Máriáról, mind a tanításról.
Pl: szodoma, nem a homoszexualitás miatt pusztult el (Tudom ez Ószövetség), már Mária fogantatását is a Szent Lélek segítette, Jézus kis korbán megölt egy pár gyereket...bár utána fel is támasztotta Őket^^ és még nagyon sok más..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!