Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lesz azokkal az emberekkel,...

Mi lesz azokkal az emberekkel, akik nem tudják felfogni akaratuk ellenére, hogy van Isten?

Figyelt kérdés
Pl: egy tudathasadásos ember, aki nem tudja végiggondolni sem az egészet.
2011. jan. 28. 23:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

az,hogy mindig jön egy kósza gondolat,még nem azt jelenti,hogy tudathasadásos vagy:)

kissé úgy érzem,mintha egy cipőben járnánk,mert engem is katólikusként neveltek,és én is sokkal igazabbnak és a valódi Istenhez közelibbnek érzem a keleti vallásokat.

azért ütközöl mindig ellentmondásokba,mert a katólikus vallásban valóban sok az értelmetlenség,ellentmondás.meg kell tanulnod félre tenni ezeket a tanokat,bár nem lesz könnyű,ha már kicsiként azt nevelték beléd,hogy az Isten bezárható bizonyos keretek közé,amit hatalomittas emberek találtak ki,mások irányítására.

2011. jan. 30. 12:52
 12/25 anonim ***** válasza:
elfogadható magyarázatot pedig nem biztos,hogy kell mindenre találni.az Isten végtelen,és nem lehet teljesen megérteni.lehet,hogy amire te mindenképpen választ akarsz,az nem is fontos,csak tévesen úgy gondolod,hogy muszály rá valami egyértelmű választ kapnod.
2011. jan. 30. 13:03
 13/25 anonim ***** válasza:

Önmagában az, hogy valaki hiszi: Van Isten, még nem jelenti, hogy ő különb, mint valaki, aki nem hiszi. Jakab 2:19 azt írja: "Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek."

Nekem van olyan ismerősöm, aki ateista volt, most meg egyházat vezet lelkészként. Bárki megtérhet, csak teljes szívvel kell keresnie Istent. Ne add fel a próbálkozást, mert van úgy hogy Isten próbára teszi az embert, valóban fontos-e ez neki.

Azonkívül tudok ajánlani egy egyházat, ahol tanulmányozzák veled a Bibliát, ha szeretnéd. Sajnos nem írhatom ide a nevüket a fórum szabályzat miatt (nem lehet reklámozni), de küldj emailt, és megadom az elérhetőségüket.

2011. jan. 30. 19:12
 14/25 A kérdező kommentje:

Igazatok van.

Köszönöm.

2011. jan. 30. 21:30
 15/25 anonim ***** válasza:

Vannak fokozatai egy tudathasadásos embernek.

De te hiszel vagy nem. Érzed Istent vagy nem? Miért akarsz másik vallásra áttérni?

Én nem vagyok tudathasadásos, de én is elveszetem a fonalat, amikor a világegyetemre gondolok, hogy végtelen. És begolyózik az ember, hogy mi az, hogy végtelen, szörnyű nem?

Istenért nem kell gondolkozni, érezni kell.

Inkább az a rossz, amint itt a GyK-n, hogy csomó ember ide írogat és megvan az akaratuk hozzá, hogy elutasítsák Isten, megtagadják.

A Biblia szerint Ők elkárhoznak.

2011. jan. 31. 20:42
 16/25 anonim válasza:
Én meg csak szimplán hozzád vágnék egy Bibliát,de tiszta erőből. Felsőbbrendű lények,akik téríteni járnak miközben más dolgozik. Aú,megütöttem a lábam,és káromkodtam egyet. Ugye nem kárhozok el? Ugye neeeeem???!!!
2011. jan. 31. 21:59
 17/25 anonim ***** válasza:
Meghal, elporlad, és nem lesz többé, mint a többi ember...
2011. febr. 1. 00:51
 18/25 A kérdező kommentje:

20:42

Az a baj, hogy nem tudok tiszta szívből hinni, mert kétségeim vannak. Amikor arra az álláspontra jutok, hogy nincs isten, akkor rövid idő elteltével piszkál a gondolat, hogy ez a világ mégsem keletkezhetett a semmiből, mert ahoz túl bonyolult, és tökéletes. Úgy tűnik, minden okkal van. De miután ezt megpróbálom fixálni magamban, akkor meg az ellenkezője történik. Körülnézek, és szinte sehol nem tapasztalom a jelenlétét. Szenvedést, és értelmetlen sorsokat látok. Meg azt, hogy jobban jár, aki hazudik, lop, csal stb.

2011. febr. 1. 06:46
 19/25 anonim ***** válasza:

kérdező.

lehetséges, hogy olyan problémád van, hogy nincsen meg a tiszta képed erről a bizonyos Istenről, amit megnevezel...ugyanis abban tényleg igazad van, hogy ekkora komplexitás nem igazán "lóg a levegőben".

viszont nagyon sokan elfelejtenek valamit, amikor Istent elemzik...az igazságosságát, és azt, hogy nincsen semminek sem különálló léte mástól, hanem egyetlen Egész van, ami léte örök, így a tied(embereké) is. Azt tudjuk, hogy a fizikai test meghal, de akkor mije örök az egyéneknek, ha nem a test? Az elméje...ha pedig az elme léte örök, akkor teljesen felesleges egy életre koncentrálni a dolgokat, mivel egy icipicikét több időről van szó valójában. Ha pedig egy életre szűkítjük a kört(születés és halál közti állapot), akkor nem csoda, hogy mindenki önzőzik, mivel azt hiszik csak ennyi a lét, és egyből harács van. Van egy pár tévedése az emberiségnek az eredetével kapcsolatban, és azzal, hogy mi a világ és Isten, és ezeket a tévedéseket szerte lehet foszlatni, ha nyitott valaki az igazság megismerésére. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 1. 09:50
 20/25 anonim ***** válasza:

LastOne.Left-nek nagyon jó a válasza.

Amúgy tudom, hogy nehéz elviselni a kérdezőnek a világot. A rossz utat sokkal könnyebb megtalálni, ezért is választják sokan a lopást, csalást.

Még a szívedben ott van a kétely, teljesen meg kell szüntetned és csak a teljes hit legyen ott. Ez az élet küldetése, minden embernek.

Máté evangéliumában van egy példabeszéd: Mt 8.26

A tenger a nép, közöttük a hitetlenek, a vihar a politikai hatalom által okozott káosz és a bűnök, akik pedig a bárkában utaznak a kevés számú hívő ember, akik mindig félnek a földi dolgoktól és pusztításuktól.

2011. febr. 1. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!