Bűn lenne, ha elolvasnám Nostradamus jóslatokról írott könyvét?
Kedves Kérdező, azt hiszem, még nem árasztottak el téged válaszokkal eddig. Nem bűn, érdekesség.
Pál apostol mondta: mindent lehet nékem, de nem minden használ. Jó olvasást.
Freya
Tit 3,9 A balgatag vitatkozásokat azonban és a nemzetségekről való tudakozásokat, és a civakodást és a törvény felől való harczokat kerüld; mert haszontalanok és hiábavalók.
Valamint:
"Mikor te bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ád néked, ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint. Ne találtassék te közötted, aki a fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozódó, se titokfejtő, se halottidéző. Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és az ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előtted. Tökéletes légy az Úrral, a Te Isteneddel! Mert ezek a nemzetek, akiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de tenéked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened."
(5 Mózes 18:9-14)
Gondolkozzál szépen el rajtuk,főleg az elsőn. (:
Ateisták,láthatjátok Isten nem kéri hogy erőltessük rá bárkire is a vallásunkat,sőt szabad választási lehetőséget ad!Ha úgy döntötök nem hisztek,és nem is akartok,akkor azt ő tiszteletben tartja,ugyanakkor próbál az igazság ösvényére terelgetni titeket! Tudnotok kell,hogy ha még is Őt akarnátok követni,MINDIG ott áll mögöttetek tárt karokkal,s csak arra vár hogy megforduljatok!
Ateisták,nem érdemes a kérdezővel és a keresztényekkel vitáznotok,s kérdező,nem érdemes vitába szállnod az ateistákkal(és más vallásúakkal)!
Tisztelettel;Ráhel
14:41 az élet választás, azt csinálsz, amit akarsz, mert Isten megengedte, hogy válassz.. ha akarod követed, ha akarod, nem.
és ne mondjátok légyszives, hogy én bárkiből is hívőt szeretnék fabrikálni, mert ti írkáltatok ide az én kérdésemhez, ami nem oda való volt, és én meg ne próbáljam megvédeni az álláspontomat? Na nee..
14:06 rendben, azért meg extra pontot kapsz, ha elmagyarázod, hogy az epernek pl. miért van gyümölcse, közben indával szaporodik :)
kiváncsi vagyok, a véletlenen kívül milyen válasszal rukkolsz elő, mert szívesen meghallgatom
ezzel sem akarok senkit megtéríteni az ateizmusából, szimplán teremtés és evolúcióelmélet érveket és ellenérveket felhozni nem azt jelenti, h valakit meg akarok "téríteni"
és ha még 100%osan bebizonyítanák, hogy létezik Isten, akkor sem vagy köteles hinni, vagy betartani a törvényeit, mert megengedte. teljesen szabad vagy, azt csinálsz, amit akarsz, azt hiszel, amit akarsz. még azt is elhiheted, hogy nem létezik, abba sem fog belekötni. akkor most miért panaszkodsz?
amit a vallásosok mondanak, az is csak szerintük van úgy, amit az ateisták mondanak, az is csak szerintük. mind2 érvelhet, nem? az, hogy melyik elmélet a helyes, korrekt, az majd kiválik..
Miert lenne bun elolvasni barmilyen konyvet is? Az Ur azt akarja, hogy fejlodjunk es tanuljunk. A vallas arrol szol, hogy a vallasunk ertekrendje szerint cselekszunk, s nem arrol, hogy gatat szabunk magunknak!
A valaszok elejen valaki feltett egy jogos kerdest, de egymas tamadasaba csapott at a dolog. En feltennek egy kerdest, hatha igy megerted? Egy tokeletesen intelligens lenyrol tudnad feltetelezni, hogy tilt barmit is? Pont ez a lenyeg, hogy semmi sincs tiltva, szabadon cselekedhetsz, csak ezzel ne arts masoknak! Sajnos sok hivo ezt nem igy gondolja, azt hiszik, ha sokat imadtkoznak, es lehetetlen szabalyokat hoznak, akkor Isten kedvere tesznek, de ez nem igaz. Mondok neked egy tortenetet, amibol mindent megertesz. Egyszer Isten ele kerult ket testver par, akik autobalesetben hunytak el. Az egyik melyen vallasos volt, minden imadkozott, es lehetetlen szabalyokat tartott be a vallas gyakorlasa cimen. A masik soha nem imadkozott, es mindent megengedett maganak, de sosem bantott senkit, sot mivel orvoskent dolgozott naponta mentett meg eleteket!
Igy szolott a hivo ember Istenhez:
- Atyam a testverem nem melto ra, hogy birodalmadba lepjen, mert tisztatalan! Soha nem imadkozott, sot a nevedet is sokszor hiaba vette a szajara!
- Hahaha (Isten felnevetett)! S igy szolott: Te, mint hivo ember az Ur elott a sajat testveredet ocsarolod? Aki naponta mentette meg emberek eletet? Te addig mit csinaltal? Semmit, csak egesznap imadkoztal, most meg a testvered ellen fordulsz! - S, azzal a lendulettel letaszitotta a pokolba a hivot, majd a hitetlen tesveret beengedte a mennyek orszagaba, mert habar nem imadkozott, de cselekedeteivel jot tett az emberisegnek!
A tortenetbol tisztan latszik, hogy nem az ima, nem a lehetetlen szabalyok, es nem a hit vezet Istenhez, hanem a helyes cselekedet. De egy halando ember, hogyan tudna megmondani, hogy mi a helyes? Sehogy! Ez minden emberbe melyen bele van kodolva, ha magadba tekintesz, akkor tudod valaszt, ne buta emberektol kerdezgesd, mert onmagad kerdeseimben, csak te magad tudod a valaszt!
Meg valami... Irtad, hogy a Bibliat nem tudod megcafolni, en sajnos igen! Tobb szaz helyen! Az egyik alapveto problema, hogy emberek irtak, akik a lenyeget kihagytak, hogy fentartsak azt a rendszert, ami ellen Jezus kuzdott! Olvasd el a Judas evangeliumat, ez nincs benne a bibliaban, mert a korai papok nem engedtek bele rakni, hiszen mar akkor is hatalmas penz volt Isten szeretetenek arulasaban! Persze en is melyen "hivo" vagyok, mert en talalkoztam Istennel, de hogy melyik voltam a testverpar kozul dontsd el te! ;)
Az elottem szolonak reagalnek! Ha bebizonyitanak, hogy Isten letezik, akkor tobbe mar nem hinned, hanem tudnad, hogy letezik, ez nagy kulonbseg! A masik, hogy az elet egy feladat, egy iskola, ahol nem tudhato, hogy letezik-e Isten, vagy mennyorszag, de pont ez a lenyeg. Hiszen, ha kepes vagy jol cselekedni anelkul, hogy lenne bizonyossagod barmirol is, akkor te oszinten vagy jo ember, de ha tudni lehetne, hogy Isten letezik, akkor mindenki jol viselkedne, mert be akarna jutni Isten orszagaba! De az nem lenne oszinte cselekedett, hiszen a cel erdekeben cselekszik jol, es nem meggyozodesbol! Isten ezt jol kigondolta! Igy, hogy nem biztos a jutalom az emberek elfordulnak a kicsinyes, egoista erdekeik fele! De nekik is van jo hirem, hogy pokol nincsen, ezt is csak az idiotak talaltak ki, hogy felelemmel birjak Isten hitre a rosszakat! Egy olyan termeszeti rendszerben elunk, ahol a cel a fejlodes, s nem a buntetes, es megtorlas. A buntetesnek is a tanitas a celja itt a foldon, odaat pedig teljesen maskent mukodik minden. Tudom, mert voltam ott, ahova ti csak vagytok... Aki helytelenul cselekedett azt siman csak visszakuldik, hiszen nincs rossz ember, csak is helytelen cselekedet!
Ahogy olvasgatom ezeket a levelezeseket, szomoruan latom, hogy az emberi ego, butasag, mennyire eltavolitott Titeket emberek Istentol!
A tudomany egyebkent kezdi igazolni Isten letezeset, csak annyit mondok, hogy Heisenberg fele relativitas elmelet, Higgs reszecske, neutrinok, stb... Ha mar a kvantum fizikusok csak Istennel tudjak magyarazni a jelensegeket, akkor az mar eleg bizonyitek, nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!