Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a menete egy templomi...

Tetris kérdése:

Mi a menete egy templomi urnás temetésnek?

Figyelt kérdés

Keresztény vagyok, de nem járok templomba. Anyu azt szeretné, ha halála után a katolikus templombaan lennének elhelyezve a hamvaik apámmal együtt. Már meg is vette a templomban az urnahelyet, és mostanában már intézi apám odahelyeztetését. Mivel apán hamvai jelenleg még egy temetőben vannak.

Amiben bizonytalan vagyok az pedig az, hogy ha anyám is meghal, akkor hogy lesz a temetés a templomban? Fogadnom kell egy papot, aki elbúcsúztatja, vagy mi? És hogy kerül majd oda anyám a hamvasztás után? Nekem kell odavinnem a hamvakat szatyorban?

És hol veszek majd urnát? Meg ilyen kellékeket?

És azt se tudom, hogy a ceremónia alatt mi lesz a teendőm.

Nekem kell befalazni? Vagy van ott erre valaki?

Valaki légyszives segítsen!

2011. jan. 27. 18:12
 1/2 anonim ***** válasza:
Elmész a temetkezési vállalkozóhoz, elmondod, anyukádnak mi volt a kívánsága és kész. A többit ő intézi, a hamvasztást, a szállítást, az urnát, mindent, legfeljebb a pappal kell neked beszélned, aki temeti, azzal is csak annyit kell, hogy hol lesz a temetés, egyeztetni, hogy mikor és hogy akarsz-e gyászmisét is, vagy csak temetést. A temetkezési vállakozó azért van, ebből él, mindent elintéz neked. Nélküle gyakorlatilag nem is tudnád elintézni.
2011. jan. 27. 18:51
 2/2 A kérdező kommentje:

Tényleg! Hogy is nem jutott ez eszembe!?

Milyen igazad van! Ez a legegyszerűbb megoldás.

Köszönöm szépen a választ!

2011. jan. 27. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!