Nem hiszek istenben, és nem szeretnék tempolmba járni. Hogy értessem meg a szüleimmel?
Rám akarják erőltetni a vallásukat, de én nem akarom. Nem akarok hittant tanulni, se misére járni. Annyi időt elvesztegetek ezzel. Nem hiszek benne, és szerintem jogom van hozzá, hogy abban higygek amiben akarok. Sokkal nyitotabb vagyok és toleránsabb mint az elvakult hívő szüleim.
16L
Mond el nekik szépen,hogy úgy érzed,hogy neked ehhez semmi közöd,csak nyűg a számodra.Ilyen egyszerű az egész.
Na de most a következő van,ha ők azt mondják hogy :aha értem,de akkor is menni fogsz,akkor mi van ?
Ebben az esetben a következő van:Értem apa,anya megyek és teljesítem a szülők iránti kötelességemet,szeretetemet azzal hogy olyan dolgot teszek meg,és olyan dologban engedelmeskedek,aminek semmi értelmét sem látom,és nem is tettszik.
Mellesleg hidd el hogy van értelme.Amikor 12-13 éves voltam én is utáltam,el is lógtam.
De most 17 évesen megtérten teljesen más.
Nagyon fontos,még akkor is ha nem látod értelmét.A szüleid feltehetőleg bölcsebbek mint te.
Az utolsó válaszolóra nehogy odafigyelj! ^^
Nézz mélyen magadba és döntsd úgy ahogy jónak érzed. Semmiképp se kezdj bele ha nem érzed a "saját hit"ednek.:)
Mi a bajod a hittannal? Na meg miért nem hiszel?
4 eset lehetséges:
1. van Isten, és hiszel benne - akkor jól jársz +1 pont
2. van Isten, és nem hiszel benne - akkor rosszul jársz -1 -pont
3. nincs Isten, de hiszel benne - -0,5 pont mert "feleslegesen" voltál jó
4. nincs Isten és nem hiszel benne - 0 pont, mert meghalsz és kész
Szóval akkor jársz jól, ha hiszel benne.
Szerintem nézd meg a "Legyetek jók, ha tudtok!" című filmet!
Attól, hogy valaki hívő, még nem elvakult. Ha nem szimpatikus a papod, akkor beszélj egy másikkal.
http://www.youtube.com/watch?v=0h0m1iWo9ps
Nézd meg, hátha kedved lesz misére járni, ha ilyen papod lenne.
"4 eset lehetséges: "
Van egy ötödik eset is: Van Isten és azért hiszel benne hogy jól járj: -1 pont :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!