Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim akarok lenni. Hogy megy?

Pacaaa kérdése:

Muszlim akarok lenni. Hogy megy?

Figyelt kérdés

sziasztok.

13 éves lány vagyok..

nem "áttérni" szeretnék a muszlimra..Mert eddig nem is voltam vallásos. Anyukám kiskoromban megkeresztelt,apa beleegyezési nélkül,de én akkor voltam életemben először és utoljáraa templomban. Imádkozni sem tudok,és nemis hiszek a kereszténységben. Muszlim szeretnék lenni.. naponta 5x imádkozni. Szeretném csinálni a ramadant is.

Sajnos van pár dolog amivel még nem vagyok tisztában..és már nagyon sokszor utána kerestem ennek a dolognak a neten,de még nem találtam rá választ.

Páldául akkor nekemis arabul kell imádkoznom?

És mivel mindig csak azt látom hogy muzulmán férfiak imádkoznak,nemtudom hogy egy nőőnek is ugyanúgy kell imádkoznia? és mikor vállhatok hivatalosan is muszlimmá?

válaszokat előre köszönöm,és léccives csak akkor írjatok ha hozzá tudtok szólni a témához,és gyűlölködő kommentektől kérlek kíméljetek!

2011. jan. 24. 16:40
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
Az ilyen könyvekről továbbra is az a véleményem, hogy mesekönyvet én is tudok írni, nagyon izgalmasakat...
2011. jan. 27. 12:52
 52/56 anonim ***** válasza:
Az kedves írónőnek nagyon nagy fantáziavilága lehetett...
2011. jan. 27. 12:56
 53/56 anonim ***** válasza:
A magyarok szeretik az ilyen "szenvedős sztorikat", ezért aztán kaptak egy "fátyol mögöttet".
2011. jan. 27. 13:20
 54/56 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök , hogy így döntöttél! Látogass el a lakhelyedhez legközelebbi iszlám közösségbe és ott fel fognak tudni világosítani és elmondják mit kell tenned!
2011. jún. 7. 20:49
 55/56 anonim ***** válasza:
A fátyol mögött nem csak Magyarországon jelent meg...
2011. jún. 7. 22:46
 56/56 anonim ***** válasza:

Üdvözlet!

igen, ötször kell imádkoznod muszlimaként és igen, arabul, de könnyű megjegyezni, maa shaa' Allaah.

otthon is muszlima lehetsz, csak ezt kell kiejtened tiszta szívből jövő elhatározásból:

"ASH-HADU ANLA ILAAHA ILL-ALLAAH WA ASH-HADU ANNA MUHAMMADAN RASOOL-ALLAAH".

(angolosan van átírva, tehát az sh az magyarosan s, az angol s pedig magyarosan sz-nek ejtendő).

ha ezzel megvagy, akkor máris muszlima lettél és nem kell a mecset, sem az imám, sem más ember tanúként.

persze a mecsetbe majd menj el segítség miatt, de online is vannak előadásaik.

írj ide és levelezhetünk, in shaa' Allaah.

ummAbdillah@y7mail.com

2011. júl. 8. 02:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!