Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim akarok lenni. Hogy megy?

Pacaaa kérdése:

Muszlim akarok lenni. Hogy megy?

Figyelt kérdés

sziasztok.

13 éves lány vagyok..

nem "áttérni" szeretnék a muszlimra..Mert eddig nem is voltam vallásos. Anyukám kiskoromban megkeresztelt,apa beleegyezési nélkül,de én akkor voltam életemben először és utoljáraa templomban. Imádkozni sem tudok,és nemis hiszek a kereszténységben. Muszlim szeretnék lenni.. naponta 5x imádkozni. Szeretném csinálni a ramadant is.

Sajnos van pár dolog amivel még nem vagyok tisztában..és már nagyon sokszor utána kerestem ennek a dolognak a neten,de még nem találtam rá választ.

Páldául akkor nekemis arabul kell imádkoznom?

És mivel mindig csak azt látom hogy muzulmán férfiak imádkoznak,nemtudom hogy egy nőőnek is ugyanúgy kell imádkoznia? és mikor vállhatok hivatalosan is muszlimmá?

válaszokat előre köszönöm,és léccives csak akkor írjatok ha hozzá tudtok szólni a témához,és gyűlölködő kommentektől kérlek kíméljetek!

2011. jan. 24. 16:40
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
22:48 és te ezt el is hiszed?
2011. jan. 24. 23:17
 42/56 anonim ***** válasza:

Miért ne hinné el? A fátyol mögött egy hiteles mű, az első könyv Szaúd-Arábia valódi arcáról. Ha hülyeség lenne, akkor nem üldöznék máig az írónőt és nem keresnék halálra azokat, akikről írt. A mostani divatból írt ponyvákat le se sz*rják a muszlimok, míg a Fátyol mögött hatalmas vihart kavart. Miért is?

Egyébként nem tudom, mi bajod van vele, hiszen nem az iszlámot kritizálja, hanem az emberi gonoszságot. Az iszlámmal semmi baja az írónőnek.

2011. jan. 25. 20:04
 43/56 anonim ***** válasza:
52%

Megvan a véleményem arról, hogy mennyire hiteles.

Inkább a muszlim nőkkel beszélgess el arról mi a véleményük a fátyolról. Kicsit más véleményt fogsz hallani mint a könyvekben leírt vélemények...

2011. jan. 25. 20:18
 44/56 anonim ***** válasza:
61%
Fátyol mögöttet egyáltalán ki olvas? Az olyan mint a Tiffani, vagy Romana.
2011. jan. 25. 20:32
 45/56 anonim ***** válasza:

kedves Pacaa, szép az az arab nyelv, és művészi az írása... A muszlimok a Szent Korán (Quran) teljes egészét szentnek tartják - mindaz írást, mind a hangoztatását - és szerte a világon mindenki arabul recitálja a szúrákat a Koránból. Eredetileg TILOS is volt lefordítani - igaz, hogy lefordították már sok nyelvre, de azt mondják az igazi muszlimok: az nem az igazi, és nem is érthető.

*

Azonban mielőtt belépnél,ajánlom - nézd meg mi adatott nekünk.

فَأَجَابَ وَقَالَ:«تُحِبُّ الرَّبَّ إِلهَكَ مِنْ كُلِّ قَلْبِكَ، وَمِنْ كُلِّ نَفْسِكَ، وَمِنْ كُلِّ قُدْرَتِكَ، وَمِنْ كُلِّ فِكْرِكَ، وَقَرِيبَكَ مِثْلَ نَفْسِكَ».

And he answering said, Thou shalt love the Lord thy God with all thy heart, and with all thy soul, and with all thy strength, and with all thy mind; and thy neighbour as thyself.

Ez Lukács evangéliumában van. 10 fejezet 27. rész:

"Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat."

*

Jézus azt tanította, ez a fő, a legfontosabb.

Érdemes elgondolkodni ezen - mi lehet ennél fontosabb???

És ha ezt a hármas, de egylényegű szeretetet

- Istent, a másik embert és önmagadat szeretni - megpróbálod megvalósítan, vagyis erre vágyakozol,

már keresztény vagy. Mit kell elhinni? semmit -ezt a főparancsolatot,aki belátja, hogy fontos, az hisz a kereszténységben. Szeretne jó keresztény lenni.

Isten szeretete: imádkozás, lehet 5x is egy nap...

A Miatyánkot tanuld meg.

[link]

[link]

itt épp egy kislány tanulja: )))

http://www.youtube.com/watch?v=YTZEfTL2OMg&feature=related

Jó kereszténynek lenni..

Ami persze nem egyszerű, sőt, nagyon-nagyon nehéz.

De egy lázadó 13 évesnek jó feladat : )))

üdvözlettel:A

2011. jan. 26. 07:41
 46/56 anonim ***** válasza:
Talán el kéne olvasnod, nemcsak látatlanban ítlékezni róla. Nem is a fátyolról szól...
2011. jan. 26. 13:46
 47/56 anonim ***** válasza:
10%

Hát márpedig, szerintem pár perc olvasás után arról a könyről el tudnám mondani hogy hülyeség.

Hülyeséget meg nem olvasok.

Főleg ami arról szól, hogy "szegény" muszlim nőknek fátylat kel hordaniuk, nem érdekel hogy mellette 300 hülyeség is van még.

2011. jan. 26. 16:41
 48/56 anonim ***** válasza:

ma 07:41

Majd ő eldönti mit akar, nem kell belemagyarázni a kereszténységet.

2011. jan. 26. 16:42
 49/56 anonim válasza:

tegnapelőtt 23:17

lehet hogy nem pont úgy volt minden de szerintem van benne igazság és nekem nagyon tetszett...

2011. jan. 26. 21:38
 50/56 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig nem olvastál bele. Ha beleolvastál volna, tudnád, hogy ő nem fátyolt volt kénytelen viselni, hanem olyan csadort, ami még a szemet sem teszi láthatóvá. Az pedig, hogy ezt az első pár oldalon közli, megint csak tévedés. A csador megvásárlását is úgy írja le, hogy izgalmas érzés volt számára, és jól érezte magát benne. Csak később jegyzi meg, hogy irigykedett azokra a külföldi muszlim nőkre, akiknek szabadon lehetett a szemük - ő, amikor átment az úton, nem látta a forgalmat. Mégis hol írja a Korán, hogy a szemet is el kell takarni?

A könyv eredeti címe sem ez, hanem csak szimplán az, hogy: Szultána.

Megismétlem, hogy a Fátyol mögött nem az iszlám bírálása. A Fátyol mögött arról szól, hogyan játszák ki a szaúd-arábiak az iszlám törvényeit. Az egész könyv erről szól. A főhősnő pedig egyértelműen egy nagyon vallásos nő, és egy rossz szót nem szól az iszlámról, szóval nem értem, miért kell rögtön átmenni védekezésbe. El kellene fogadni, hogy nem minden muszlim ember jó ember. Szultána abnormális környezetben nőtt fel. Te hogy éreznéd magad, ha nőként tárgynak tekintenének? Vagy ha rá kellene döbbenned, hogy a bátyád nyolcéves gyerekeket erőszakol meg? Ez talán a Korán szerint elfogadható? Mikor legutóbb olvastam, ilyen még nem állt benne. Az állt benne, hogy alkoholt fogyasztani tilos, paráználkodni tilos, naponta ötször imádkozni kell. Szultána családja ezek közül egyiket sem tartotta be. Sőt, a ramadán alatt is nyíltan fogyasztottak alkoholt. Szerinted akkor ők vallásos emberek voltak? A könyv Szaúd-Arábia elmaradottságáról és a gonoszról szól. Arról szól, hogyan fojtották bele a barátnőjét a család medencéjébe, vagy hogy hogyan adták hozzá erőszakkal a nővérét egy hatvanéves perverz pasihoz, aki aztán mindennap megerőszakolta a lányt. Ez a Korán tanításaival összeegyztethető? Én a helyedben nagyon nem védeném a szereplőket.

A hitelességéről meg csak annyit, hogy mind az írónő, mind a főhősnő hatalmas veszélybe sodorták magukat azzal, hogy ezt megírták. A könyv megjelenése után Szaúd-Arábiában tisztogatások voltak - vagyis megölték azokat a nőket, akikről azt gondolták, közük lehetett a könyvhöz. Ilyen pánikot azóta egyik "leleplező" könyv sem váltott ki. Talán mert azokat nem vették komolyan.

Én tiszteletben tartom mindenki vallását, nem is azért írtam ezt le, hogy bárkit is elbátorítsak a muzulmán vallástól (bár nem tartom jó ötletnek...), csak válaszoltam néhány kommentre. El kéne fogadni, hogy ilyen emberek is léteznek, vagy hogy évente több millió lányt csonkítanak meg, vagy hogy a nőket néhol még ma is értéktárgyként kezelik. Ezeknek semmi közük a valláshoz. Ezek olyan kegyetlen és szörnyű dolgok, amik ellen harcolni kellene, és nem hazudnunk róla, hogy márpedig ilyen dolgok nincsenek.

Kérdező: ne hallgass az előzőekre, attól még, hogy áttérsz a muzulmán vallásra, nem fog megerőszakolni a férjed, és nem fognak lefejezni azért, mert nem hordod a fátyolt, mert ez NEM Szaúd-Arábia. Neked is arabul kellene imádkoznod, bár én abban hiszek, hogy istenhez bármilyen nyelven szólhatsz, ő figyelni fog rád. Igaz, nem tudom, hogy erről mit ír a Korán.

Meg kell mondjam, hogy 13 évesen én kicsit még elhamarkodottnak tartom ezt a döntést. Szüleid mit fognak szólni? Suliban mihez kezdesz majd, ott is fogsz imádkozni meg fátylat viselni? Gondolj bele, hogy ebből milyen problémáid lehetnek. Nem fognak komolyan venni. Várj még a váltással. Elolvastad már a Koránt? Miért pont az iszlámban hiszel? Csak találomra kiválasztottad, vagy nyomós indokaid vannak? Azt javaslom, menj el egy mecsetbe, és kérdezősködj, vagy interneten vedd fel a kapcsolatot valakivel.

2011. jan. 27. 01:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!