Mi értelme hogy egy zsidót megkeresztelnek pl fiala jános?
Annyi, mint amikor egy keresztényt körülmetélnek.
Miért kellene valakinek a felmenői vallását folytatnia?
Egymás szomszédságában él a rabbi és a pap, akik hosszú időn keresztül háborúskodtak egymással. Egyszer a pap úgy gondolja, hogy ennek ideje véget vetni. Hosszas gondolkodás után úgy dönt, hogy lemossa a rabbi kocsiját. Másnap látja, hogy a rabbi egy kézifűrésszel fekszik az ő kocsija alá.
- Mit csinál szomszéd?
- Láttam, hogy tegnap megkeresztelte a kocsimat, gondoltam cserébe körülmetélem az önét....
Kedves Kérdező!
Nem tudom.
Üdvözlettel: Péter
A keresztseg ha önkentes egy hitvallas is egyben.
Hozzatartozik a felismeres, hogy Jezus (Yeshua) a Messias, es hogy a keresztelkedö belepett az uj szövetsegbe. Ez az uj szövetseg a megbocsajtas es Jezus helyettes aldozatanak az elfogadasa.
Minden embernek megadatott, vallastol függetlenül.
Jezus a zsido messias, akiröl erkezese elött 700-800 evvel mar beszelnek a profetak.
Sok zsido vallasu is van, akihez elert az evangelium vagy talalkozott Jezussal (mint az arab orszagokban, sokan almukban talalkoznak vele)es az Irasok alapjan elfogdja Jezust, mint Messiast.
Az elsö keresztenyek szinten zsidok voltak. (Pal apostol, ö pedig meg üldözte is a keresztenyeket, mielött talalkozott volna Jezussal a Damaszkusz fele vezetö uton.
Hihetetlenül izgalmas ez a temakör. :)
Vannak peldaul szemelyes beszamolok, ahol zsido szarmazasuak leirjak a megteresük törtenetet.
Ha tenyleg erdekel ajanlhatok nehanyat.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!