Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az utcai evangélizációnak van...

Az utcai evangélizációnak van értelme? Nem csak elriasztja az embereket?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, amikor gitárral keresztény dalokat énekelgetnek az emberek. Biztos, hogy ez vonzza az embereket? Attól félek, hogy sokszor elriasztja inkább őket.
2011. máj. 4. 23:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

> Nem csak elriasztja az embereket?

De.

2011. máj. 4. 23:47
 2/18 anonim ***** válasza:
66%
Én amikor nem voltam még hívő többször hallottam ilyen evangélizációkat, de sose mertem megállni hallgatni, mert szégyelltem a dolgot, pedig érdekelt volna. És valóban, lehet hogy bizonyos embereket elriaszt, de másokat pedig pont így ér el az Úr, nem vagyunk egyformák. De ha csak egyetlen ember megtér, akkor már volt értelme!
2011. máj. 5. 00:13
 3/18 anonim ***** válasza:
Azt mondják, az emberek 1-2-3%-a tér így meg. Sokakat inkább zavar, vagy idegesít. De ezért a néhányért mégis megéri. Szerintem.
2011. máj. 5. 02:33
 4/18 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem az emberek, hanem a hívők 1-3%-a.
2011. máj. 5. 02:33
 5/18 anonim ***** válasza:

Az evangélium igazságait el kell vinni az emberekhez. Ennek sok módszere lehet, az "utcázás" nem a leghatékonyabb, de azért sokakat ismerek akikhez így jutott el. A régi apostolok csak így csinálták. Na meg persze kopogtatással házról házra...

Akit elriaszt, ahhoz majd más módszerrel jut el a hír. Én minden valláshoz tartozó utcai misszionáriussal el szoktam beszélgetni, ha éppen van időm, ha meg nincs akkor úgyis mindegy. Ha pedig valaki becsönget vagy bekopog, általában behívom, megkínálom valamivel (gyümölcstea keksz...) és beszélgetek vele, ha éppen ráérek. Persze ettől még nem lettem se jehovás, se krisnás, se református, de ha az ember őszintén keresi Istent, akkor megtalálja. Tanulni pedig sokat lehet ezekből a beszélgetésekből, ha mást nem akkor azt, hogy mi magunk milyen érvekkel misszionáljunk, és milyenekkel ne.

2011. máj. 5. 07:44
 6/18 anonim ***** válasza:
4%
Én járok utcára evangelizálni,bár nem elég gyakran,és akit előtalálok zaklatom vele ha alkalmas ha alkalmatlan a helyzet. Hihi
2011. máj. 5. 07:57
 7/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nehéz kérdés. Én a zártabb helyeken előre meghirdetett ismeretterjesztő jellegű előadásokban jobban hiszek, mint ezekben, de elfogadom azt, hogy vannak olyan fiatalok, akikhez csak így lehet eljutni.

Üdv. Péter

2011. máj. 5. 08:09
 8/18 anonim válasza:

A kérdésre válaszolva: nekem is megfordult a kérdés nagyon sokszor a fejemben, és lehetségesnek tartom, hogy egy-egy ilyen "rockzenés evangélizáció" az aluljáróban többet árt, mint használ, de ebbe nem nagyon látunk bele.

A másik dolog: járnak sajnos szekták is "evangélizálni". Az alábbi cikket küldöm minden hívőnek, keresőnek, nem hívőnek. Olvassátok el, adjátok tovább. A probléma nagyon valós.:(

[link]

2011. máj. 5. 13:14
 9/18 anonim ***** válasza:
Engem személy szerint nagyon taszít ez a műfaj, bár hívő ember vagyok. A személyes bizonyságtétel szerintem hatásosabb a mai világban, amikor az életemet is közelről látja az, akinek beszélek az Úrról. Sajnos a szavak nagyon degradálódtak már.
2011. máj. 5. 13:38
 10/18 anonim ***** válasza:
Azért mert járnak szektások is evangelizálni,tegyük félre mi is Jézus Krisztus parancsát,és ne szóljuk az evangéliumot? Engedetlenség lenne. Viszont a hangos utcai zene engem is zavar,mert elfárad a hangom attól hogy hangosabban kell beszélgetni. De van akit meg a zene vonz oda a közelbe. Mivel a magyarok úgy szeretnek fesztiválokra járkálni,mint a legyek a dögre röpködni. hihi
2011. máj. 5. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!