Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hun keresztről mit tudtok?...

A hun keresztről mit tudtok? Ha a hunok pogányok voltak hogy köthető hozzájuk egy kereszt? Pontosan milyen volt a hunok vallása? Mi a különbség a hun és a kelta kereszt között?

Figyelt kérdés
A vallásról annyit tudok hogyha tehették teliholdkor támadtak mert úgy tartották a hold erőt ad nekik.
2011. jan. 12. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Attól, hogy pogányok voltak még használhattak keresztet, nem valami bonyolult jelkép, csak két egymást merőlegesen metsző vonal...
2011. jan. 12. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
2011. jan. 12. 20:29
 3/8 anonim válasza:
A hunok vallását nem tudom biztosra, de a sztyeppe területen a tengrizmus meg a sámánizmus volt elterjedt.
2011. jan. 12. 20:32
 4/8 A kérdező kommentje:

Első: kössz a semmit

Második: ez a maroknyi infó csak összezavart

Harmadik: mint minden nomád népnél természetesen

2011. jan. 12. 21:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Jó kérdés, ez engem is érdekelne
2011. jan. 13. 19:27
 6/8 A kérdező kommentje:

Sajnos nem érkezett normális válasz de alvás helyett (ami felemelő érzés volt) neki álltam kutakodni és rájöttem.

A kelta kereszt közepében egy kör található az ágak találkozásánál míg a hun keresztnál simán egybe futnak és a körül van egy kör. A hun keresztben csigavonalas motívumok vannak és a hosszab ágában a négy elemre utaló jelek, míg a kelta keresztebn sima vonalak.

2011. jan. 13. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi hunok nem vagyunk pogányok, régen se voltunk azok.
2011. ápr. 24. 00:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát ti hunok mik vagytok?

Székely vagy, gondolom. Igen, most nem vagytok pogányok, de nem voltak mindig keresztények a hunok sem. Sőt, ők sosem. Csak a leszármazottaik.

2012. ápr. 28. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!