Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elolvastam a jelenések könyvét...

Elolvastam a jelenések könyvét, nagyon rossz hatással volt rám. Hogy lehet majd ilyet tenni az emberekkel!?

Figyelt kérdés

Hiszek Istenben, elfogadom, hogy az ő döntései helyesek, mivel embernél sokkal nagyobb intelligencia, de amit abban a könyvben leírt az kész katasztrófa, nem tudom hogy lehet majd ilyet tenni az emberekkel.. mégha gonoszak is voltak

másik dolog: az ártatlanul megölt emberek "vértanúk" miért kivánnak bosszút Istentől, ha a 10 parancsolatban benne van, hogy ne légy bosszúálló? Rájuk nem vonatkozik ez?

ugyanakkor ír a bárány és Isten haragjáról is, és sok mindenről.. hogy van ez???(Meteoritzápor, kénkő, tűz, pokol, meg ilyenek? Egy embernek sem kivánnám!) legszivesebben a kezembe se venném többet a Bibliát,..csak engem háborított ennyire fel?

2011. jan. 3. 10:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
21%

ÉN JÓ HÜLYE:

Látszik, hogy sem a Bibliát, sem más könyveket nem olvasol normálisan (nem véletlenül írtam Malakiás könyvét), hanem a filmeket nézed és a fantáziád ebből táplálkozik.

Vagy olyan hit terjesztői etetnek meg, akik már többször megjósolták a világ végét és nem jött be! Szerinted a "HAMAROSAN" mennyi időt jelent? Gondolom meg tudod határozni legalább évre, ha hónapra és napra nem is. Próbáld meg, de nem szimbólumokkal tarkítva, vagy gyülekezetek leírásaiból kimásolva! Várom válaszod.

2011. jan. 4. 20:49
 12/23 anonim ***** válasza:
17%
Ember! Jézus is megmondta hogy mi halandók nem tudhatjuk mikor jön el Ő Maga. Legyen az a jelszavunk idézem: legyen az a jelszavatok, hogy hamarosan eljövök, térjetek meg mert elközelített a Mennyek Országa! Ha te ebben nem hiszel akkor csak sajnálni tudlak és imádkozni is megpróbálhatok érted hogy, ébredj fel...
2011. jan. 5. 07:34
 13/23 anonim ***** válasza:

Uccsó:

Ne imádkozz értem, mert még úgy maradok!

Látod a tudásodat a hiteddel együtt még okosítani kellene. Nem tudtál értelmes választ adni. Légyszíves kérdezzél meg egy felvigyázót, hátha ő tudja és írd itt meg. Ha nem tudsz időpontot, akkor válaszod az ürességedet árulja el.

Nem véletlenül írtam Malakiás próféta könyvét. Ha ilyet szabad elolvasnod, tedd meg a kedvemért és próbáld értelmezni a benne foglaltakat - hátha az eszed is megjön.

És akkor részben tudsz válaszolni a kérdésemre. Köszi.

2011. jan. 5. 10:47
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
De mondom hogy halandó ember nem tudhatja a világvége és Jézus visszajövetelének időpontját! Ezt mondja Jézus és a Biblia is. Aki ezt nem érti az értse meg! Aki meg nem akar hinni benne akkor ne higgyen! Én nem vitatkozom tovább.
2011. jan. 5. 14:53
 15/23 anonim ***** válasza:

Bocsánat hogy kimondom de, TE JÓ HÜLYE VAGY!

Uccsó: látod aki tudatlan az nem is tud tovább vitatkozni! Gondolom, valamiféle "szentes társulat" tagja vagy és egyszerűen nem tudsz elvonatkoztatni a vak hittől. Ráadásul a Bibliát forgatni is lusta vagy, de azt is elképzelem, hogy a gyülekezeted nem engedni olvasni az Ó-szövetséget.

Nos amit ajánlottam az így szól:

"Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja." Malakiás könyve 4.5. Ha nekem nem hiszel, nézz utána és higgyél a Bibliádnak. Ha a felvigyázók sem ismerik Malakiás próféta jövendölését, akkor meséld el nekik és hátha előrébb jutsz szorgalmad révén.

Tanulság (amit megszívlelhetsz): amíg a Földön újra nem jelenik meg Illyés, a próféta, addig nem lehet világvége - mert ha hamarabb lesz világvége, akkor Isten hazudik!

2011. jan. 5. 16:44
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ha a Bibliában hiszel ezt is el kell hinned.

Egyébként teljesen korrekten leírja az emberiség pusztulását, csak éppen most földcsuszamlásokkal, vulkánkitöréssel, tornádókkal, árvizekkel kezdődik, aztán még lesz itt éhezés, járványok és háború is, és ez már nem mese, ez már a valóság lesz. Nem hiszek Istenbe, így én nem az ő büntetésének, hanem a természet bosszújának fogom fel a dolgot.

2011. jan. 6. 00:30
 17/23 A kérdező kommentje:

Veszekedést abbahagyni :D

ám köszönöm mindenkinek a válaszokat.

2011. jan. 6. 06:31
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Amiket én mondtam azok igazak, és a világvége pedig nem milliárd évek múlva lesznek. ENNYI!
2011. jan. 6. 11:25
 19/23 anonim ***** válasza:
Kérdező! A tudatlanság és annak felvilágosítása (ha az illető fogékony rá) az nem veszekedés, hanem kulturált vitatkozás. De amilyen az "adjon Isten", olyan a "fogadj isten"! Olvasd el a tegnapelőtt 14:17 válaszadó írását és rájössz, hogy ő nem kulturált, hanem finoman szólva hitében "megvezetett", mert nincs önálló véleménye. Látod én nem sértődtem meg a "jó hülye" kifejezésen, mert ha valami konkrét, saját elképzelését írta volna le, akkor meghajlok előtte. A Bibliából mindenki tud másolni, saját gondolkodás nélkül. Itt bárki kifejtheti önálló elképzelését, véleményét (már ha van neki) és a vita folytatódhat!
2011. jan. 6. 21:09
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem vagy hívő akkor nem muszáj itt lenned...
2011. jan. 8. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!