Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Már elegem van a vallásosságbó...

Már elegem van a vallásosságból! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, lehet hogy csak a serdülés miatt gondolom így, de néha szeretnék kicsit hátradőlni, és nem szabályok szerint élni. Néha már elegem van abból, hogy gondolkodni sem tudok rendesen. ,,Gondolatban, szóval, cselekedettel, mulasztással ,,. Hogy tudnám ezt magammal elfogadtatni?
2011. jan. 1. 20:30
 1/10 Mária Hedvig ***** válasza:
54%
Valószínűleg az a probléma, hogy nem a valódi, élő Istent imádod, hanem egy magadban felépített "pogány" istenképet, ami hagyományokból, betartandó szabályokból áll. Jézus azért jött, hogy "életük legyen és bőségben legyen" Amíg gyerek az ember el van ezzel, de ahogy kezd felnőni, megérni, összeütközésbe kerül ezzel. Azt javaslom, hogy beszéld meg a problémádat egy pappal/lelkésszel (igen, pont vele, hidd el segíteni fog). Kérj tőle időpontot. SOkan küszködnek hasonló problémákkal nem fog meglepődni.
2011. jan. 1. 20:33
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

A bűn következmény epdig a halál:)

Egy éve kellett nekünk is tanulni, deu táltam

2011. jan. 1. 21:18
 3/10 anonim ***** válasza:
34%

Érdekes, hogy milyen szépen kicenzurázták a válaszok 60%-át.

Én is azt mondom, amit korábban mondtak. "Állítsd parabola pályára a bibliát". Lehet tisztességesen és becsületesen élni anélkül is.

2011. jan. 1. 21:54
 4/10 anonim ***** válasza:
35%

Kezdj el gondolkodni, es rajossz, hogy csak a gyengeknek kell vallas. Isten soha nem letezett abban a formajaban, ahogy te imadkozol hozza. Mi talaltuk ki, mert felunk dolgoktol.

"A Bibliat nem a mennyorszagbol kaptuk faxon":D

Es akarki akarmit mond, en azt sem veszem be, hogy "megihletett (ez alatt nyilvan valami novenyi drogot ertenek)" emberek irtak.

2011. jan. 1. 22:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem gúnyolódásból kérdezem, hanem komolyan: 13 évesen milyen plusz szabályok elé állít Téged a vallás?
2011. jan. 1. 23:06
 6/10 anonim ***** válasza:

"Néha már elegem van abból, hogy gondolkodni sem tudok rendesen."

Képzelem, egy 13 évesnek milyen roppant fontos és eredeti gondolatai lennének, ha csak az a fránya vallás nem gátolná :)))

2011. jan. 2. 04:31
 7/10 anonim ***** válasza:
a biblia szerint "a parancsolatai (mármint Istené) nem megterhelőek" Jézus ezt mondta: "az én igám kellemes, az én terhem könnyű" ha a szüleid "olyan terheket raknak rád, amit ők a kisujjukkal sem hajlandóak megmozdítani", alázatosan beszélj velük, és mondd el az érzéseidet nekik, kérj töllük segítséget. a szeretetteljes kommunikáció imával kísérve csodákra képes. ne feledd, a szüleid biztos, hogy a legjobbat akarják neked. milyen valláshoz tartozol?
2011. jan. 2. 05:46
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

13 évesen az ember lázad,ez természetes.Mondjuk én 29 éves vagyok,és keresztény múlttal a hátam mögött még mindig nem tudom felfogni,miért olyan süketek és vakok felnőtt emberek,hogy nem képesek a saját életüket élni,önállóan dönteni,azt csinálni ami valóban jól esik nekik.azoknak akik ilyen típusú dolgokat írtak,hogy "13 évesen biztos komoly gondolataid lehetnek"üzenem,hogy a kérdezőnek,aki még csak 13 éves,úgy tűnik több esze van,és sokkal értelmesebb gondolatai,mint azoknak a vallásosoknak akik önmagukat felnőtt öntudattal rendelkező embereknek vallják.

és,hogy mit csinálj? bízz,és higyj magadban.ha valami nem okoz neked örömet,unalmas,korlátozó,akkor azon változtatni kell,mert semmi értelme.valószínűleg a felnőtt emberek megpróbálják majd telebeszélni a fejed,hogy te gyerek vagy még,ne magadban bízz,hanem az úrban,rossz úton jársz,bűnt fogsz elkövetni,ha szakítasz a vallásos nézeteiddel.mindezt a hiányzó önbizalmuk,hitetlenségük,és az élettől való félelmeik következtében mondják majd.

2011. jan. 2. 09:53
 9/10 anonim ***** válasza:

aszinkronforgogep

Érdekes, hogy milyen szépen kicenzurázták a válaszok 60%-át.

Vidiripi

Engem nagyon nagyon érdekelne hogy milyen válaszokat cenzúráztak ki.

2011. jún. 26. 21:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Túl szigorúan veszed a dolgokat. A vallás nem csak szabályokból áll, de idővel úgyis megtanulod majd.

Ez az egyik kedvenc keresztény filmem, egy hasonló gondolkodású, lázadó lányról szól, ajánlom figyelmedbe:

http://www.youtube.com/watch?v=sU5kx9fHiyo

Persze, van, aki agymosásnak titulálja, de mindenesetre elgondolkodtató.

2011. aug. 1. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!