Mesélnétek nekem arról, hogy milyen egy jehova hívő élete?
Annyira távol áll tőlem ez a vallás és szeretném megismerni azok által akik ezt a vallást gyakorolják!
Mesélnétek nekem róla?
Először is köszönöm, hogy válaszoltál.
Említetted, hogy egyik ünnepet sem tartjátok. Gondolom a gyerekeiteket is így nevelitek. Mit mondtok a csöppségeknek amikor elmesélik, hogy az oviban az egyik kisgyereknek szülinapja volt és tortát ettek, ünnepelték a szülinapját, majd megkérdezi, hogy neki miért nincs ilyen? Vagy karácsony után, amikor minden kisgyerek arról mesél, hogy neki "mit hozott a Jézuska". Hogyan tudtok erre racionális választ adni?
Ha a TV-t kizártátok az életetekből, akkor az internetet miért nem? Hiszen ahogyan gondolom az interneten sem nézel meg minden olyan oldalt, mint mondjuk én, aki nem vagyok hívő, ugyanúgy a TV-t is el tudnád kapcsolni a megfelelő csatornákra.
Most itt nem arról van szó, hogy ki hányszor süt tortát, mert nálunk minden hétvégén van valamilyen sütemény az asztalon(nyilván azért hétvégén, mert hét közben nemigen jut idő a sütemény sütésre). Hanem arról az örömről van szó, amit az ajándékozás ad. Mert nekem jólesik, ha adhatok és láthatom az ajándékozott arcán a boldogságot, de az is jó érzéssel tölt el, ha én kapok valamit. Ez persze nem azt jelenti, hogy az évnek csak ebben a szakában szeretjük egymást, és csak ilyenkor ajándékozunk, ez vonatkozik a hétköznapi "csak úgy" jellegű ajándékozásra is.
Az, hogy a gyerekek x idős korukig azt hiszik, hogy létezik a Mikulás és a karácsonyi ajándékot a Jézuska hozza nem egy eget rengető hazugság,illetve nem is hazugság, csak hagyomány. Ennyi erővel én is azt mondhatom neked, hogy valótlant állítasz amikor tényként közlöd ezeket a tanításokat, hiszen nem voltál ott, nem tudhatod mi és hogyan történt. Ez miben különbözik attól, hogy a gyerekek, amíg hisznek a mesékben, addig hisznek a Jézuskában és a Mikulásban?
A TV-vel kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy nem kell mindent megfogadni, megvenni amit reklámoz, ezenfelül az internet is tele van reklámokkal.
Én megértem, ha valaki mélyen hívő ember, de szerintem van ebben némi túlzás, hiszen a 21. században élünk, az általatok rossznak gondolt dolgokat úgy sem fogjátok tudni teljes egészében kizárni az életetekből. Szerintem a vallást tiszteletben tartva is lehet élni a mai viszonylatokban.
Én csak egy dologra lennék kíváncsi, ha már felbukkant egy Tanú.
Tényleg előre meghatározott házasságok vannak? A fiataloknak nincs beleszólásuk, a vezetők-szülők döntenek?
Ismerek egy lányt, Jehova Tanúja. Eszméletlen vallásos, még munkaidőben! is a könyvét tanulmányozza. Ami ellen csupán annyi a kifogásom, hogy ha már van munkahelye (mert sokan munkanélküliek) legalább ott fogná vissza magát.
Nos ez a lány mindenféle kifogásokat talál a házasság halasztására, mert mint sikerült vele elbeszélgetnem nem tetszik neki a "vezető által kijelölt férj". Így mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!