Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kutyák a farkasoktól származ...

A kutyák a farkasoktól származnak? A háziállatokat és a vadállatokat KÜLÖN teremtette meg Isten, nem?

Figyelt kérdés
tehát a biblia szerint a kutyák nem a farkasoktól származnak, miként a dinoszauruszok sem szárazföldi állatok voltak. vagy nem jól értelmezem a mózes első könyvének teremtési beszámolóját?
2010. dec. 23. 23:19
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
kedves testvéreim. tudjátok, hogy a NG 5 000 000, a világ különböző tájain, véletlenszerűen vett vérmintából vizsgálódott, és ezeket megvizsgálva megállapította, hogy mind az 5 000 000-an EGY, azaz 1 anyától származnak? vajon bennetek nincs meg az Atyától örökölt lelkiismeret? vagy az örök élet utáni vágy? vagy az, hogy minden emberrel békében legyetek? mert én vágyok ezekre!!! elítéltek ezekért?
2010. dec. 24. 19:38
 22/34 anonim ***** válasza:

A Biblia nem mondja, hogy a kutyák nem a farkastól származnak.

És azt sem mondja, hogy a dinoszauruszok nem szárazföldi állatok voltak.

A háziállatok, kutyák eredetéről tudomásom szerint nem esik szó benne, de minden jel arra mutat, hogy ezek a vadon élő állatok szelekcióval létrehozott mutánsai.

2010. dec. 27. 03:08
 23/34 anonim ***** válasza:

Ha én írok egy programot, ami kiírja a monitorra, hogy "Hello World", és lefuttatom, akkor én írtam ki a monitorra, hogy "Hello World", vagy a program?

Mi van, ha Isten létrehozta azokat a természeti törvényeket, aminek eredményeképp létrejöttek a különböző fajok, és ennek a törvényeknek az összességét az emberek elnevezték evolúciónak?

2010. dec. 27. 17:06
 24/34 anonim ***** válasza:

"Mi van, ha Isten létrehozta azokat a természeti törvényeket, aminek eredményeképp létrejöttek a különböző fajok, és ennek a törvényeknek az összességét az emberek elnevezték evolúciónak?"

semmi, az azt jelentené, hogy az evolúció igaz.

Az evolúció meg úgy a tudomány általában nem zárja ki azt, hogy a törvényszerűségeket egy felsőbb hatalom teremtette, de csak a törvényszerűségek és az ezekből levonható következtetések érdeklik.

2010. dec. 27. 17:28
 25/34 anonim ***** válasza:
Pontosan erre akartam rámutatni :)
2010. dec. 27. 19:28
 26/34 anonim ***** válasza:

Mi van? Isten ments, hogy örökké éljek!!! Csak a naiv kisgyerekek akarnak örökké élni, ennek ugyanis két elég xar következménye lenne:

a) Csak én élek örökké, más nem --> látok meghalni mindenkit, akit szeretek és még bujkálnom is kell, 10 évente új életet kezdeni, hogy ne lássák rajtam, hogy nem öregedek. Szerintem így senki nem akar élni.

b) Mindenki örökké él. Ennek két következménye lehet

a)Születnek továbbra is gyerekek --> túlnépesedés. Ugye ezt nem kell tovább magyaráznom

b)Nem születik több gyerek, hanem aki most van a Földön, az marad örökké. --> Szörnyű lenne a világ gyerekek nélkül, és pár millió év múlva eléggé megunnánk egymást mindannyian, elegünk lenne az egészből, már nem tudnánk mit kezdeni magunkkal, mert mindent láttunk, mindent tudunk, semmi nem tud már újat mutatni számunkra, még az új találmányokat sem élveznénk annyira. Ez legalább olyan rossz, mint a pokol.

Ezt már egyszer elmagyaráztam egy jehova tanúnak. Nem tudott mit kezdeni vele, pedig jó lenne, ha előbb átgondolnánk alaposan a következményeket, mielőtt vágyni kezdünk valamire.

2010. dec. 27. 22:55
 27/34 anonim ***** válasza:
És légy szíves, mutass már egy linket erről a NG bizonyításról! Addig nem fogom elhinni, amíg nem egy hivatalos NG oldalon olvasom el az egész erről szóló cikket.
2010. dec. 27. 22:56
 28/34 anonim ***** válasza:
Az örök élet nem a mai romlandó Földön és nem a mostani romlandó testünkben lesz.
2010. dec. 28. 00:13
 29/34 anonim ***** válasza:
Ja igen, ezt is megkaptam már a Jehováktól...Akkor kiegészíteném még azzal, hogy egy teljesen tökéletes és felhőtlenül boldog világban élni marha unalmas lenne egy idő után! Nem lenne mihez hasonlítani a jót, és egy idő után nem is éreznénk jónak az egészet, maximum semlegesnek. Például imádom a pisztáciát. Most úgy érzem, tonnákat meg tudnék belőle enni, nem bírnám abba hagyni. De tudom, hogy ha 1000 évig csak ezen élnék, akkor megutálnám, megunnám, vagy legalábbis már nem érdekelne. Persze sok dolog miatt lehet így lelkesedni, de mint már mondtam, pár millió év múlva semmi sem tudna újat mondani, ugyanígy semmitmondóvá válnának a most jónak érzett dolgok. A rossz, bármilyen kegyetlen ezt kijelenteni, kell a világba! Persze nem szabad hagyni, hogy túltengjen, de a jó se tenghet túl. A két erőnek ki kell egyenlítenie egymást.
2010. dec. 28. 12:37
 30/34 anonim ***** válasza:

De MOST szeretsz élni?

Mert ott örök MOST lesz, idő nélkül.

És a rossz dolgokra mindig visszaemlékezhetsz ott is.

Azon kívül a Teremtő, aki ezen a világon mindent, az utolsó atomot is teremtette és minden atomnak minden állapotát képes számon tartani a múltban a jelenben és a jövőben is, szerintem egy elég kreatív társ lesz abban is, hogy szórakozást biztosítson számodra bármikor ha szórakozni támad kedved, és a többi ember társaságát is.

Legalábbis remélem, mert én sem szeretnék unatkozni. :)

2010. dec. 29. 00:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!