Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A melegek a pokolra jutnak?

A melegek a pokolra jutnak?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok meleg csak kiváncsi vagyok,És meg lehet gyoni ha igen ??
2010. dec. 23. 15:06
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

11:54-12:00

vágy egyenlő hiányérzet kielégítésére való erős lelki törekvés. szexuális vágy pedig a szex hiányát tükrözi, ha nincs hiány, nincs szex. ez döntésből jön. ha nincs hiány, akkor az ösztön marad...az ösztön pedig mit súg? :)

"Nem szexelhet úgy egy másik férfival, hogy nem magának, hanem a másiknak akar örömet szerezni?"

Mármint kielégülést akar neki okozni? Hiányát engesztelni? Ez önzetlen tett lenne? Más vágyainak élni? a vágy birtoklás alapú. Nem tudom, ez olyan, mintha alárendelném magam másnak, aki ugyanolyan értékű mint én. Ez szerintem nem szeretet. Vagy én tévednék? :)

egyébként én egyáltalán nem személyeskedtem, direkt úgy írtam, hogy "HA" ez, vagy az. nem is mondtam, hogy a homoszexualitással bajom van, engem nem zavar, hogy ki mit csinál, először is csak a kérdésre válaszoltam, mivel pokol volt megemlítve benne, és vallás kategóriában vagyunk. leírtam a "teológiai" megközelítést...ennyi történt...:P

üdv és boldog karácsonyt mindenkinek

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 24. 16:28
 22/33 anonim ***** válasza:
EMBEREK véleménye érdekel, (lásd fentebb) vagy ISTENÉ? (lásd fentebb, és a bibliában)
2010. dec. 24. 20:25
 23/33 A kérdező kommentje:
ISTENé de écsak az kérdeztem hogy bűn e de volt ahol volt válasz volt ahol nem volt de köszi a sok választ csak mert haverom testvére meleg és már nem akar meleg lenni
2010. dec. 26. 14:43
 24/33 anonim ***** válasza:

A homoszexuális irányultságúak akkor jutnak a pokolba, ha ezt a bűnt gyakorolják. Az amerikai Seraphim Rose megtérése előtt ilyen volt, aztán szerzetesnek ment és sikerült legyőznie magában ezt a bűnt és az ortodox egyház most szentként tiszteli.

[link]

2010. dec. 27. 16:01
 25/33 anonim ***** válasza:

Letölthető könyv: Andreas Laun (szekr.): Homoszexualitás katolikus szemmel - [link]

A könyv a homoszexualitással foglalkozik, mely egyre erôteljesebb vitát vált ki korunkban. Miközben a civilizált országokban nemcsak kikerült a büntetendô magatartások körébôl, hanem az ún. meleg mozgalmak egyre inkább és egyre agresszívabban a teljes társadalmi és jogi elfogadásáért harcolnak, aközben a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás alapján gondolkodó és érvelô Egyház azt tanítja, hogy semmiképpen nem lehet azt a heteroszexualitás alternatívájaként értelmezni.

A kiadvány szerzôi avatott szakértôk. Andreas Laun erkölcsteológus s egyben salzburgi segédpüspök: ô korunk sok aktuális kihívása egyikeként a homoszexualitás keresztény erkölcsi értékelésével is behatóan foglalkozik. John Harvey amerikai katolikus pap. Ô alapította a Courage (Bátorság) nevû szervezetet, mely immár negyven éve lelkipásztori fórumot kínál a homoszexuális hajlamú embereknek. Dr. Christl R. Vonholdt gyermek- és ifjúsági szakorvos. A kiadványunk tartalmazza a Hittani Kongregáció 1986-ban közzétett dokumentumát is, melynek címe: A homoszexuális személyek lelkipásztori gondozása.

2010. dec. 27. 17:36
 26/33 anonim ***** válasza:
42%
Erre legalább annyi az esély, mint, hogy a heteroszexuálisok pokolra kerülnek, mint ahogy arra is, hogy létezik a pokol... ezek természetfeletti dolgok, - odaát vannak - nem fogod megtudni a választ. Én sem.
2010. dec. 28. 22:27
 27/33 anonim ***** válasza:

Az egészet le lehet zárni annyival, hogy nincs pokol, mivel annak létezését semmilyen tudományosan megalapozott bizonyíték nem támasztja alá. Ebből adódik, hogy a melegek sem, mint senki más sem jutnak "pokolra".

Vegyük észre, hogy körülvesz bennünket egy csomó nemlétező kreált fogalomözön (jelen esetben keresztény világszemlélet), ami csak lelki segítséget hivatott nyújtani azoknak, akik nem rendelkeznek túl nagy mértékú önbizalommal és magabiztossággal. Célirányt mutat azoknak, akik azt sem tudják, miért jöttek létre eme világra, minek tengődnek itt ?

Semmi pokol vagy menny nevezetű baromságra ne számítsatok túlvilági életetekben (én már onnan visszatértem,tudom hogy nincs olyan), töröljétek az egészet a tudatotokból és éljetek törekvően és céltudatosan!

2011. jan. 3. 11:55
 28/33 anonim válasza:

"Istenek vagytok mindahányan, a fenségesnek fiai mind!"

Zsoltárok könyve

Nincs kivétel!!!

2011. jan. 8. 01:52
 29/33 anonim ***** válasza:
65%

Igaza van az Utolsónak!

Minket melegeket is Isten teremtett, mi is ugyanolyan emberek vagyunk. Ahogy egy nyomorék ember is fordulhat Istenhez, ugyanúgy mi is.

2011. jan. 8. 07:00
 30/33 anonim válasza:
73%

Szent Isten!!!

Hogy érted, hogy egy haverod testvére meleg de már nem akar az lenni?:))Ez nem olyan dolog, hogy na ma milyen ruhát vegyek fel...Én azt javaslom, hogy bárkinek kérdése van bármilyen témával, szakembert keressen fel. Orvost, ügyvédet, bárkit akinek végzettsége is van, és esetleg tényleg hozzá tud szakértői szemmel szólni egy adott témához. Nagyon sok szakember interneten keresztül is szívesen választ ad neked, de ha tényleg érdekel ez a bizonyos személy sorsa, ne itt vitasd meg szerintem, mert a válasz adók között egy orvost se láttam vagy genetikust vagy papot, se Istent(ha valaki mégis bármelyik csoportnak tagja lenne, azt illett volna odaírnia, hisz így hiteles a dolog), így nem hiszem, hogy az előttem szólok válasza mérvadó lenne.:).

Én genetikus vagyok egy jó ideje és tudom, azt, hogy bármennyire fáj a homosexualitás természetes dolog. Nem változtathat rajta az ember hisz a gének már a fogantatás pillanatában kialakultak.(ezek a gének attól függetlenül, hogy mások, mint a nagy átlag, teljesen egészségesek-de különlegesebbek mert kevesebb van belőlük)Így egy kedves előttem szólónak üzenném, hogy nem pszichológiai dolog főleg nem betegség, és vannak rá bizonyítékok, kicsit utána kéne járni a dolgoknak....Nagy bajba lennénk, ha orvosi szemmel pszichológiai betegségnek tekintenénk hiszem egy ősember nem hiszem, hogy ezekkel a problémákkal küzdött, mégis volt egynemű kapcsolat:)

Ezeknek az embereknek nem a szaporodás a feladatuk(bár a mai modern világban ők is hozhatnak létre utódot) hanem egész más dolguk van-az, hogy mi az már ők eldöntik-. Én megkérdeztem egyszer egy tisztelendő atyát, hogy mi a helyzet a melegekkel, és számomra is megdöbbentő volt a válasza. Megfogalmazta Ő is azt, amit én is hiszek, és mondok, azoknak a homoszexuálisoknak aki hozzám fordulnak, hogy: nem szabad ez miatt rettegésben élni. Isten teremtette őket olyannak, amilyenek és hinniük kell benne, hogy ez így tökéletes. Isten nem büntetne meg egy olyan hibáért téged, amit ő követet el...vagy ilyen kegyetlen lenne? Akkor milyen Istenben hiszünk?

Az, hogy a Pápa mit mond már megint más tészta. Ez szerintem a gyűlölet keltés és a kirekesztés indítványozása, amit nem hiszem, hogy a Jóisten nevében kéne tenni. Végszónak, csak annyit, hogyha tényleg törődsz azzal a barátoddal kérlek kérdezd meg tőle, hogy így boldog e, és ha igen ne térjen le erről az útról és ne változzon mert elveszíti azt a boldogságot,amit tényleg ösztönei alapján megélhetne.

hetero 50/F

2011. jan. 11. 04:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!