Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ahol lehetséges a papoknak...

Ahol lehetséges a papoknak nősülni, a feleségek kikenve, kifestve, csili-vili minden. Pírított bőr, stb. Miből telik nekik erre? Hogyan van ez?

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 20:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Hogyan?
2010. dec. 22. 20:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Jómagam nem vagyok odáig a kikent-kifent lelkésznőkért/lelkésznékért. Viszont tény és való, hogy a lelkészek egyrészt kapnak némi fizetést, másrészt a házastársuk is többnyire kereső ember, tehát van közös vagyonuk, amiből elmehet akár szoliba is.
2010. dec. 22. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Akiket én ismerek,azok szolidan öltöznek és sminkelnek. Olyanokat még nem láttam,akik csili-vilik lennének!
2010. dec. 22. 21:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha toprongyos és igénytelen lenne egy lelkészfeleség, akkor én írnék ki ide kérdést.
2010. dec. 22. 21:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Talán perselypénz :) (nem tudom, hogy a református, evangélikus egyházakban van-e ilyen, én katolikus vagyok - ha nincs, akkor elnézést kérek a poénért).
2010. dec. 22. 21:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Isten adja nekik, ne irigykedj!
2010. dec. 27. 15:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Két református házaspárt ismerek, egyik pár lelkész és tanár, a másik pár mindkettő lelkész.Megkeresik a magukra valót, nem a hívek rendeznek gyűjtést a szoláriumra.(Mellesleg a "pirítás" szón könnyesre nevettem magam.)

Na már most, miért ne lehetne mindkét feleség ápolt és miért ne sminkelhetné magát?

Semmi vallási előírás nem tiltja, esetleg a 90 éves mamikák és az általuk befolyásolt fiatalabbaknak lehet kérdés.

A mamikák és az ifjabbak pedig foglalkozzanak a lelki egészségükkel, amibe az is bele tartozik, hogy se ne irigykedjenek, se ne ítéljenek, mert megítéltetnek.

2010. dec. 28. 15:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Én a lemondásra gondolok, amit a papok és családjuk is követ! Valamiről lemondunk valami má javára! Ezt hallottam már a papok szájából párszor.
2010. dec. 28. 18:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezt most nem értem, mert én csak arról tudok, hogy a katolikus papok a nősülésről és a szexről mondanak le.

Sminkről nem volt szó, meg aztán nekik feleségük nincs.

Akinek felesége van, az nem katolikus. Nősülhet, szexelhet.

2010. dec. 29. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!