Ki mit tud Ramana Maharsiról és tanításairól?
Én Maharsi egy tanítványáról "hallottam", pontosabban neki egy művéről, ami hadd ne mondjam milyen értékű. :)
Egyébként ezt az embert Paul Brunton -nak. Azt hiszem ő interjúvolta többször is Maharsi urat, és eltanulta tőle az élet csínját-bínját...van is egy könyv erről, aminek a címe "Tudatos halhatatlanság". Mondjuk Paul Brunton kicsit részleteibe menően alkotta meg művét, hogy megtisztulhassanak a nézetek a világszemléletben, hogy az elme megújulhasson. :) :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Szia!
Köszi a választ!
Engem Raman Maharsi és tanításai érdekelnek, vagyis az, hogy ki mit tud róla és azokról.
(Paul Brunton könyvei valóban értékesek, sőt... :-) )
Nagyon jó a tanítása, az Advaita-védanta úgy tökéletes ahogy van! Tökéletes életszemlélet, tele igazságokkal!
[link] (ez egy jóféle link ;)
ó én a válaszomban arra a könyvre gondoltam, amikor úgymond meginterjúvolja Maharsit ez a bizonyos Paul Brunton. :)
aztán lehet ezt is keverem
üdv
26/F
LastOne.Left
szerintem ugyanolyan ember volt, mint bárki más, csak bizonyos körök "felfújták"
pl. Magyarországon a tradicionalisták dicsőítik ... pl. László András...
valószínűleg azért, mert magasabb kasztból származott ... (ők így ítélnek)
Maharishi lényegi tanítása a "ki vagyok én?" ismételgetése és az ezen való gondolkodás
szerintem ez nem vezet semmilyen komolyabb ismeretre - a szokásos keleti lufi :-)
a keleti tanítások valójában despotikus (elnyomó, zsarnoki) társadalmak kompenzatív célból létrehozott szellemi termékei
Tibet is egy teokratikus alapú, brutális, elnyomó jellegű társadalom volt, míg az angolok, majd a kínaiak le nem rendezték
a papok némelyike gyakran hullarészeg volt (alkoholizmus), viszont a tanítványi lánc tagjai szerint a tudatuk csontrészeg állapotban is kristálytiszta volt
na erre varrjatok gombot!
emberek! jó lenne már felébredni a szubjektum kívülről irányított és kontrollált álmaiból!
az elnyomók általában azzal operálnak, hogy a szubjektumot telepakolják mindenféle magasztosnak tűnő szeméttel
ezen gondolkozzatok el!
Súr Úr!
Te magad is tele vagy pakolva azzal, amivel nem kellene.
Ami a TE hiteden kívül van, az mind pfúj, rossz.
Olvastál már komolyabban Ramana-könyvet? Úgy, hogy valóban a tartalmát megérted és nem azt olvasod bele, amit Te akarsz????
önmagadat kell megérteni, nem ramana maharishi-t
egyszer majd átvágsz ezeken a fantomokon és végre eljutsz önmagadhoz
a mindenség kapuja számodra kizárólag benned van !!!
osho-t többe nézem, mint ramanát, ő legalább mert őszintén beszélni
a legnagyobb bizonyíték a hívek szerint arra, hogy RM "hiteles és megvilágosodott mester", az,
hogy lakshmí-tehén reggelente megnyalta maharishi lábát
:-)
én nem bántom, de nem kellene annyira túlfújni
sokkal erőteljesebb utak is léteznek önmagadhoz
Mik azok a "sokkal erőteljesebb utak"?
Komolyan kérdezem, minden irónia, rossz akarat nélkül.
Ezért megköszönném, ha leírnád kicsit részletesebben kifejtve akár itt, akár privátban.
Köszi!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!