Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki mit tud Ramana Maharsiról...

Ki mit tud Ramana Maharsiról és tanításairól?

Figyelt kérdés
Nem a netről összeszedett linkek érdekelnek, hanem az, hogy a válaszoló hallott-e már korábban az említett személyről és tanításairól? Mit gondol róla, stb.?
2010. dec. 22. 08:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én Maharsi egy tanítványáról "hallottam", pontosabban neki egy művéről, ami hadd ne mondjam milyen értékű. :)

Egyébként ezt az embert Paul Brunton -nak. Azt hiszem ő interjúvolta többször is Maharsi urat, és eltanulta tőle az élet csínját-bínját...van is egy könyv erről, aminek a címe "Tudatos halhatatlanság". Mondjuk Paul Brunton kicsit részleteibe menően alkotta meg művét, hogy megtisztulhassanak a nézetek a világszemléletben, hogy az elme megújulhasson. :) :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 22. 09:50
 2/13 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a választ!

Engem Raman Maharsi és tanításai érdekelnek, vagyis az, hogy ki mit tud róla és azokról.

(Paul Brunton könyvei valóban értékesek, sőt... :-) )

2010. dec. 22. 10:05
 3/13 A kérdező kommentje:
Te szerintem "Az Önvaló bölcsessége" c. könyvre utalsz. Kevered a másikkal. :)
2011. nov. 29. 21:06
 4/13 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a tanítása, az Advaita-védanta úgy tökéletes ahogy van! Tökéletes életszemlélet, tele igazságokkal!

[link] (ez egy jóféle link ;)

2011. nov. 30. 19:13
 5/13 anonim ***** válasza:

ó én a válaszomban arra a könyvre gondoltam, amikor úgymond meginterjúvolja Maharsit ez a bizonyos Paul Brunton. :)

aztán lehet ezt is keverem

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. nov. 30. 19:18
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

szerintem ugyanolyan ember volt, mint bárki más, csak bizonyos körök "felfújták"

pl. Magyarországon a tradicionalisták dicsőítik ... pl. László András...

valószínűleg azért, mert magasabb kasztból származott ... (ők így ítélnek)

Maharishi lényegi tanítása a "ki vagyok én?" ismételgetése és az ezen való gondolkodás

szerintem ez nem vezet semmilyen komolyabb ismeretre - a szokásos keleti lufi :-)

a keleti tanítások valójában despotikus (elnyomó, zsarnoki) társadalmak kompenzatív célból létrehozott szellemi termékei

Tibet is egy teokratikus alapú, brutális, elnyomó jellegű társadalom volt, míg az angolok, majd a kínaiak le nem rendezték

a papok némelyike gyakran hullarészeg volt (alkoholizmus), viszont a tanítványi lánc tagjai szerint a tudatuk csontrészeg állapotban is kristálytiszta volt

na erre varrjatok gombot!

emberek! jó lenne már felébredni a szubjektum kívülről irányított és kontrollált álmaiból!

az elnyomók általában azzal operálnak, hogy a szubjektumot telepakolják mindenféle magasztosnak tűnő szeméttel

ezen gondolkozzatok el!

2012. aug. 21. 17:37
 7/13 A kérdező kommentje:

Súr Úr!

Te magad is tele vagy pakolva azzal, amivel nem kellene.

Ami a TE hiteden kívül van, az mind pfúj, rossz.

Olvastál már komolyabban Ramana-könyvet? Úgy, hogy valóban a tartalmát megérted és nem azt olvasod bele, amit Te akarsz????

2012. aug. 21. 18:02
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

önmagadat kell megérteni, nem ramana maharishi-t

egyszer majd átvágsz ezeken a fantomokon és végre eljutsz önmagadhoz

a mindenség kapuja számodra kizárólag benned van !!!

osho-t többe nézem, mint ramanát, ő legalább mert őszintén beszélni

2012. okt. 7. 23:58
 9/13 anonim ***** válasza:
41%

a legnagyobb bizonyíték a hívek szerint arra, hogy RM "hiteles és megvilágosodott mester", az,

hogy lakshmí-tehén reggelente megnyalta maharishi lábát

:-)

én nem bántom, de nem kellene annyira túlfújni

sokkal erőteljesebb utak is léteznek önmagadhoz

2012. okt. 8. 00:02
 10/13 A kérdező kommentje:

Mik azok a "sokkal erőteljesebb utak"?

Komolyan kérdezem, minden irónia, rossz akarat nélkül.

Ezért megköszönném, ha leírnád kicsit részletesebben kifejtve akár itt, akár privátban.

Köszi!

2012. okt. 8. 00:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!