Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Él ma Magyarországon olyan...

Él ma Magyarországon olyan fiatal aki vallásos keresztény?

Figyelt kérdés

A papokon kívül,természetesen.

Mármint olyan fiatal aki naponta imádkozik,templomba vagy gyülekezetbe jár,bibliában előírt elvek szerint él és hisz is benne.

Mert én még nem találkoztam soha ebben az országban olyan fiatallal aki így vagy eszerint élt volna.

Persze van egy haverom aki keresztény ált. suliba járt és kötelező volt neki temlomba járni,de ő és az osztálytársai csak röhögtek az egészen,kicsit sem voltak vallásosak.

Ezek szerint a keresztény hit sorsa végleg megpecsételődött és kipusztulásra ítélődött(legalább is Mo.-n).

Hiszen ha nincs fiatal utánpótlás akkor előbb-utóbb vége lesz a "dalnak".

Egyébként csak kíváncsiságból kérdezem.

2010. dec. 19. 21:31
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Én ismerek keresztény fiatalokat, én amúgy nem vagyok az. Természetesen olyanokat is, akik nem szüleiktől kapták, hanem akik saját elhatározásból vallásosak.
2010. dec. 19. 22:48
 12/35 A kérdező kommentje:
Hmm érdekes dolgokat mondtok...
2010. dec. 19. 23:13
 13/35 anonim ***** válasza:
Többet is ismerek.
2010. dec. 20. 00:39
 14/35 anonim ***** válasza:

Én annak tartom magam, bár templomba ritkán jutok el.

25/F

2010. dec. 20. 03:14
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Én is igyekszem keresztény (keresztyén) hívő életet élni. Így van, ahogy mondták: sokan vannak ebben az országban, akik fiatalon gyakorolják keresztény vallásukat, csak őket nem kapja fel a média. :) Én is járok egy római katolikus ifjusági közösségbe, aminek a mi városunkban úgy 40-50 tagja van. Mindannyian istenhívő, gyakorló keresztények.

Attól, hogy te nem találkozol ilyen emberekkel a környezetedben, még túlzás olyat állítani, hogy lassan itt lenne a vég, mert nincs utánpótlás. Van utánpótlás, csak talán nem az a cél, hogy mindenki szeme láttára, az ember a mellét verve járjon a templomba, ezért sem olyan feltűnő. De sokan vannak. Az előbbi példánál maradva - és ha érdekel - nézz utána az Antióchia katolikus ifjusági közösségnek, ha magad is meg szeretnél győződni erről. De nem csak ez az egy közösség létezik. Sok gyülekezetben tartanak kimondottan ifjusági órákat, meg hát nem csak az Antióchia létezik a katolikusoknál sem. :) Több közösség nem kimondottan ifjusági, mégis sok fiatal tagja van, akik komolyan veszik keresztény hitüket, és igyekeznek aszerint élni (ld. pl. a karitatív közösségek.)

Egyébként én evangélikus vagyok. Kicsiny falunk kicsiny gyülekezetének mintegy 30%-át mi tesszük ki. Én speciel lelkésznek készülök.

Több helyen tartanak pl. ún. gitáros miséket, amiken az orgonát a gitár váltja fel, és ezeken az alkalmakon az általam látogatott katolikus templom mindig dugig van, van, hogy még az előtérben, vagy a lépcsőn is állnak: fiatalok, közép korosztály, sőt, még idősek is gyakran. :) De nagy részt fiatalok. Közülük is sok a huszon éves, akiket a szülő befolyása már elég kevés sikerrel érintene. :)

Még valami: egyáltalán nem biztos, hogy a szülők, vagy nagyszülők ösztönzésére jár el a gyerek a templomba, én soha nem kaptam vallásos nevelést, a megtérésemet annak köszönhetem, hogy egyházi középiskolába kerültem. Pl. ha rám is úgy erőltették volna, több, mint valószínű, hogy most nem itt tartanék. Ki tudja... az tényleg rossz, mikor kötelezővé teszik a gyerek számára a templomba járást stb., és közben pont az ellenkezőjét érik el vele...

Szóval sok az olyan példa is, amikor pont hogy a család nem vallásos, a fiatal mégis megtér egy barát, egy közösség, egy könyv, egy prédikáció stb. stb. hatására. :)

Bocs, hogy hosszúra nyúlt...

19/l

2010. dec. 20. 05:23
 16/35 anonim ***** válasza:

Én megértem a kérdezőt teljes mértékben.

Jómagam is vallásos fiatal vagyok, de pl. az én falumban 4 ezer ember él, ebből kb. 2800 katolikus, és ebből rendszeresen járnak templomba olyan 200-an, annak is a 90 %-a öregasszony.

Pár éve akartunk szervezni egy kis fiatal katolikus közösséget. Abból a kb 700 katolikus huszonéves fiatalból mit gondoltok, mennyit tudtunk összeszedni? 3-at :)))

Sajnos nagyon kevés fiatal van, aki vallásos. Ha nem egyházi vonalon indulunk el, hanem iskolában, munkahelyen, nagyon kevés az esélye, hogy találjunk ilyen embereket. Az én rokonságomban pl. (ami nem kicsi) talán 5-6 embert tudok, akik valóban vallásosak, a többiek teljesen közömbösek, és csak esküvő vagy temetés alkalmával látnak papot.

2010. dec. 20. 09:47
 17/35 anonim ***** válasza:

Én magam a történelmi egyházakban nem sokat láttam, aki tényleg komolyan veszi, de az nem jelenti azt, hogy nincsenek is. Inkább, hogy (ahogy előttem írták) a rengetegből, aki papíron a közösséghez tartozik, nehéz meglátni azt a keveset, aki tényleg odaszánt.

Én a Golgotába járok, a párom a Hit Gyülekezetébe, oda is el szoktam vele menni, mindkét helyen rengeteg, a hitét valóban komolyan vevő fiatalt látok. Ezen kívül még a baptistákról vannak jó tapasztalataim, de biztos vannak máshol is, csak őket nem ismerem. :)

2010. dec. 20. 10:29
 18/35 anonim ***** válasza:
Én is ismerek ilyet.
2010. dec. 20. 10:39
 19/35 anonim ***** válasza:

A kérdésed szempontjából érdemes az evangéliumi felekezetekre fókuszálni, mert náluk a bemerítés (felnőttkeresztség) kizárja azt, hogy csak apuci-anyuci miatt járjanak.

Sok fejlődő, növekvő gyülekezetet ismerek, akik többségében a fiatalokra építenek, de nem annyira a történelmi egyházak közt. Talán csak nem jársz olyan helyekre, ahol ezt láthatnád. Nálunk (baptisták) egy átlagos ifi konferencia létszám 500-1000 fő, az éves egész hetes nagytáborban kb 6-700-an vesznek részt. És mi egy kis egyház vagyunk. Bp-en pl a Golgota Gyülekezet is megtölt hetente vagy 5ször egy nagy mozitermet, többségében fiatalokkal.

2010. dec. 20. 10:59
 20/35 anonim ***** válasza:

itt vagyok élek és minden varárnap járok Szentmisére.sőt ilyenkor ádventben minden reggel hajnali misére.

járok katolikus ifjúsági közösségbe "Regnum Marianum" az országban több ezren vagyunk.lényege az hogy minden héten más családnál gyűlünk össze imádkozni és jókat játszani.

üdv:13 éves katolikus keresztény lány

2010. dec. 20. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!