Istenhívő emberek! A telekinézis a sátán, ajándéka'?
Kedves Kérdező!
Én hívő keresztényként megértem a dilemmádat. És tudom azt, hogy vannak emberek, akiknek a tiédhez hasonló 'képességei' vannak. Felnőtt fejjel tértem meg kb 10 évvel ezelőtt, és előtte érdekeltek a paranormális jelenségek. Nagyon nem mélyedtem el bennük, mert azt vettem észre, hogy ezek a dolgok félelmet keltettek bennem, és még azt a minimális hitemet, ami akkor volt bennem, rombolták. De nem tudtam még akkor, hogy mi is áll ezeknek a jelenségeknek a hátterében. Most már tudom, és azért is írom ezt neked.
Mondhatnám azt, hogy a telekinézés bűn, de úgy látom, hogy meg kell magyaráznom a bűn fogalmát kicsit máshogyan, mint ahogyan az emberek többsége gondolja, hogy mi az.
Először is, amire Isten Igéje azt mondja, hogy bűn, az nem Isten által önkényesen felállított lista, hogy ezt és ezt nem szabad, és ha megszeged, akkor ejnye-bejnye. Amire Isten Igéje azt mondja, hogy ne tedd, annak jó oka van. A Biblia több helyen (pl Róm 5:21, Róm 6:14, stb) is úgy beszél a bűnről, mint egy szellemi hatalomról, és azt mondja róla, hogy a bűn az uralkodik az emberen. Tehát, ami rosszat teszek, azért teszem, mert egy szellemi uralom alatt vagyok. Isten meg fogja ítélni a bűnt és mindazt, ami ennek az uralma alatt van. Ezért adta a törvényt. A törvény célja, hogy az emberek számára világos legyen, hogy mi Isten uralma és mi a Sátán uralma. (Ha valaki
például paráználkodik, akkor nem csak arról van szó, hogy csinált valami rosszat, hanem arról, hogy egy gonosz szellemi hatalom alá került. Ezért volt például Jézus annyira radikális ezen a területen amikor azt mondta, hogy ha már kívánsággal tekint valalaki asszonyra, paráználkodott azzal az ő szívében - ugyanis a hűtlenség szellemi befolyása már a gondolatokban és a szívben elkezdődik.) Isten törvényének a célja az, hogy egyrészt rámutasson a bűnre, mint szellemi hatalomra, másrészt elvezessen a megoldásra is.
Nem akarlak megijeszteni, de visszatérve a telekinézésre, azt nem te csinálod, hanem démonok mozgatják azokat a tárgyakat. Neked ezekkel a démonokkal van kapcsolatod, és azért tűnik úgy, hogy ez a te képességed, ezt te csinálod. Nem tudom, hogy miket csináltál, mivel foglalkoztál, de bizonyos okkult tevékenységek automatikusan kaput nyitnak az ember életében ilyen szellemi erők előtt. Egyeseknél ez
csak egy játékos mókának indul (pl. szellemidézés), de nagyon komoly következményei vannak. Amikor valaki démonokkal lép kapcsolatba, és használja ezeket az erőket (még ha nincs is ennek tudatában), úgy hívják, hogy varázslás.
Most már tudom, hogy ez volt az oka annak, hogy amikor ilyenekkel foglalkoztam, félelmet és bizonytalanságot tapasztaltam.
És említettem, hogy van megoldás is. Most röviden az, hogy ebből mindenképpen szabadulásra van szükséged!
Jézus azt mondta, hogy
"Azok pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket [démonokat] űznek; új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket,
és meggyógyulnak." (Márk 16:18)
"Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek... És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket."
(Ján 8:34,32)
Ha még nem születtél újjá, ahogy Jézus tanította, akkor ez az első és legfontosabb dolog...
Ha gondolod, írj nyugodtan privátban.
Kedves Előző!
Jézus azt tanította, hogy újjászületés nélkül senki se tud bemenni Isten országába (Ján 3:5), és ugyanerről beszélt a megtérés kapcsán is (Mt 18:3). Valószínűleg ezt soha nem tapasztaltad meg:
"Mert régen mi is esztelenek, engedetlenek, tévelygők, különböző kívánságoknak és gyönyöröknek szolgái, gonoszságban és irigységben élők, gyűlölségesek, egymást gyűlölők voltunk. De mikor a mi megtartó Istenünknek jóvolta és az emberekhez való szeretete megjelent, nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Szellem megújítása által, melyet kitöltött reánk bőséggel a mi megtartó Jézus Krisztusunk által, hogy az ő kegyelméből megigazulván, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint. Igaz ez a beszéd..." (Tit 3:3-8)
Nagyon buzgó vagy, de a vezetőid félrevezetnek, illik rájuk a következő Ige:
"...a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt; mivelhogy ti nem mentek be, akik be akarnak menni, azokat sem bocsátjátok be." (Mt 23:13)
Nem hiszek Istenben? Ezt megcáfolnám, mert hiszek, vallásos nevelést kaptam, jártam templomba voltam elsőáldozó, stb. De megpróbálok néha kicsit gondolkodni is és a dolgok mögé látni.
Jó részben igazad van, mert nem az egyházak által ránk erőltetett Istenben hiszek. Most azt hiszitek, hogy a Biblia választ ad az ilyen kérdésekre? Ugyanúgy emberek írták mint a Koránt, ki tudja lehet hogy az apostolok illuminált vagy bódult állapotban képzelegtek és azt hitték angyalok szólnak hozzájuk. Másrészről pedig szintén emberek döntötték el, hogy milyen evangéliumok kerüljenek bele a Bibliába, például Jézus életének egy elég jelentős részéről nincs is semmilyen adat, plussz egy csomó evangéliumot ki is hagytak. Nem beszélve arról, hogy a fordítás során sok mindent félreértelmezhettek, fontos dolgok felett átsiklottak, stb. Ezek alapján mondtam, hogy Te döntsd el, hogy ez egy sátáni dolog-e vagy sem, mert benned dől el mire használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!