Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenhívő emberek! A telekinéz...

Istenhívő emberek! A telekinézis a sátán, ajándéka'?

Figyelt kérdés
Isten szemében bűn?A sátántól való ez a képesség,vagy csak az ,agyunk mágnesességével' vagyunk képesek ilyesmire? Nem tudom eldönteni... :S
2010. dec. 18. 20:09
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Épp ez az,hogy nem tudom,csak annyit tudok hogy tőle is eredhet. Esetleg van valakinek ötlete hogyan deríthetném ki hogy ezzel a képességgel Isten ajándékozott meg,vagy a sátán szórakozik velem?
2010. dec. 18. 21:30
 12/26 anonim ***** válasza:
78%
Spawn-t például a sátán ajándékozta meg képességekkel, de ő a jóra használta :) De eltekintve a meséktől, szerintem nincs olyan hogy a jó ott ül az égben a gonosz meg a pokolban. Az ember a lényeg, hogy hogyan cselekszik, és a kapott adottságait hogyan használja fel.
2010. dec. 18. 21:36
 13/26 anonim ***** válasza:
Milyen messze tudsz egy adott tömegű tárgyat elvinni a gondolataiddal? :O
2010. dec. 18. 21:58
 14/26 anonim ***** válasza:
Látszik hogy halvány fogalmad sincs semmiről, kedves kérdező...
2010. dec. 18. 23:02
 15/26 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti: amint látom nem igen hiszel Istenben és a hozzá kapcsolódó dolgokban,úgy hogy hiába magyarázkodnék neked.Köszönöm a válaszod. (:

Utolsó:Igazából mindez akaratomon kívül történik.Persze nem mindig,de nagyon sokszor csupán ránézek egy tárgyra és az elkezd mozogni,arrébb csúszni. Először csak kis dolgokkal kezdődött,pl papírlap,zsepi,aztán jött a ceruza,webkamera,pohár,most pedig ha ránézek egy tárgyra látom hogy rögtön elkezd mozogni lassú,szabályos mozgással.Olykor elég zavaró tud lenni.És már azt is észrevettem h pl ha le akar esni egy tárgy a földre,mintha a levegőben arrébb lökném hogy pl a székre essen,s miközben a földön kéne landolnia oda esik ahova a pillanat hevében akartam hogy essen. Előfordult olyan is hogy hosszasan néztem a poharat,mire azon kaptam magam hogy a víz elkezdett fodrozódni. Ezenkívül a megérzéseim is rendkívüli módon felerősödtek. Egyik vicces példa az volt amikor tegnap bejelentették a megasztárban az év hangját. Megmagyarázhatatlan módon százszázalékosan biztos voltam benne hogy azt a nevet mondják Tolvai Renáta,már szinte hallottam a fülemben. És ez csak egy a sok közül. Igazából néhány alkalommal próbáltam tudatosan megmozdítani tárgyakat,de ilyenkor furcsa mód csak alig-alig mozdultak meg.Ritkábban nagyobb mozdulatokat tettek,de ilyenkor valamiért nagyon megijedtem és izgatott lettem,úgy hogy rögtön abba is maradt.

Szerencsémre higgadt ember vagyok,ritkán adódik hogy ideges leszek,de félek mert nem tudom irányítani,és ha esetleg elborul az agyam...Nem akarok senkinek ártani,mert könnyen előfordulhat hogy a dühömtől felerősödik a képességem,és akkor bármi megtörténhet... :S

2010. dec. 18. 23:12
 16/26 A kérdező kommentje:

A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:02

Éppen ezért vagyok itt. (:

2010. dec. 18. 23:13
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező. bizony, elég sokan, akik hisznek Istenben, nem hisznek sátánban, és démonaiban, vagy lekicsinylik az ő hatalmukat. az általad említett dolgok bizony léteznek. általában olyanokkal történnek ilyenek, akik már régebb óta kapcsolatban állnak -akár tudtukon kívűl is- démonokkal. valójában ebbe az esetben nem te mozgatod a tárgyakat, démonok teszik ezt, hogy félrevezessenek téged, miként egy halottlátó sem a halottakkal, hanem azt az embert jól ismerő démonnal kommunikál, tudtán kívűl. a biblia figyelmeztet erre a veszélyre, és tájékoztat, hogy habár sátántól kaphatunk jónak látszó ajándékokat, neki -aki a hazugság atyja, aki emberölő volt kezdettől fogva- ezzel nem az a célja, hogy segítsen, bármennyire is szeretnéd azt hinni, hanem az, hogy megöljön, azaz ne részesülj örök életben egy paradicsomi földön. hogy miért lehetünk biztosak abban, hogy napjainkban semmilyen "emberfeletti" képesség sem Istentől származik? azért, mert a biblia leírja, hogy az az erő, aminek a segítségével Jézus pl. a vízen járt, vagy halottat támasztott fel, és később az apostolai is megkaptak, nem örökölhetőek, az adott személy hűtlenné válásával, de legkésőbb halálakor visszaszállnak az Istenhez. "meg fognak szűnni" ahogy a biblia fogalmaz. és egy hasonló szituáció is le van jegyezve a bibliában, kérlek keresd ki, és olvasd el, vond le a tanúságot. Máté 7:21-23-ig. itt Jézus véleménye olvasható azokról a személyekről, akik azt hiszik, hogy napjainkban Istentől jönnek olyan képességek, amikkel az apostolok is rendelkeztek. "soha nem ismertelek titeket! távozzatok tőlem ti, akik törvénytelenséget műveltek!" ("távozzatok tőlem, ti gonosztevők" Károli-fordítás szerint)
2010. dec. 19. 06:58
 18/26 anonim ***** válasza:
78%
kérdező,és utolsó,tudom,most meg fogtok kövezni,de az a helyzet,hogy a Biblia eléggé félremagyarázza Jézus szavait.az apostolok sem közvetlenül Jézustól kapták a képességeiket,mint ahogy ezt senki nem tudja más embertől megszerezni,hanem Jézus megtanította nekik,hogyan jussanak hozzá,az Atya által,hogyan használják fel,és mire vigyázzanak,ha nem akarják elveszíteni.a sátánnal pedig ne harcolj,mert nem valós személy,mint ahogy Isten sem.fogadd el,hogy két oldalból állsz,mint minden ember.az egyik oldalad a Sátán,ami az önzésre alapszik,a másik oldal az Isten,ami az adásra, a szeretetre alapszik.semmi sem rossz amit kapsz az élettől,bármilyen képesség legyen,az neked azt kell eldöntened,hogy mire használod.ez az amit Jézus tanított,de nem értették meg sokan.ezt pedig abszurdnak tartom,hogy most démonok szórakoznak-e,vagy valóban az Isten ajándéka? most komolyan,ezzel a felfogással akkor semmit sem lehet tudni,lehet,hogy a Biblia 80 százalékát démonok sugalták,hogy megtévesszék az embereket.akkor amit Isten szavának hiszünk abban sem hihetünk,mert mi van ha más áll mögötte? a lényeg:Ne félj! fogadd el ezt a képességedet szeretettel,és belülről fakadóan tudni fogod mire használd.ha szeretettel közelítesz hozzá,nem lesz belőle ártó dolog,ha gyűlölettel,félelemmel visszaéléssel,akkor árthat.te döntesz.benned van mindkét oldal,egyiktől sem tudsz megszabadulni,mert hozzád tartozik,mindig csak választani tudsz,hogy melyik az,amelyik tényleg a javadat szolgálja.és ha bízol,akkor tudni fogod.
2010. dec. 19. 08:51
 19/26 anonim ***** válasza:

08:51.

Nem a Biblia magyarázza félre Jézus szavait, inkább az emberek rosszul értelmezik egy bizonyos befolyás miatt...amiről te is írsz, hogy itt van az emberben...:P

egyébként nagyon szépen leírtad a dolgot, s bízom benne, hogy a kérdező is észreveszi az igazságot a mondandódban. :)

Kérdező.

Minden Isten ajándéka, te pedig szabad akaratodból dönthetsz arról, amit 08:51 vezet fel, ha pedig tudatosan a jó énedet keresed, és azzal azonosítod magadat, akkor győzheted le sátánt magadban, s e legyőzés azt jelenti hogy soha többet nem jut benned érvényre önzésed hangja...hiába van benned. :)

üdv és sok sikert

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 19. 11:22
 20/26 anonim ***** válasza:
igen,utána gondoltam a dolognak,és tényleg igazad van,mert valójában nem önmagában a Biblia a ludas,hanem a vallásosok téves értelmezése a Bibliában leírtakkal kapcsolatban.
2010. dec. 19. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!