Ha bebizonyosodna, hogy Isten előtt nem elfogadható a karácsony ünneplése, hagyományból mégiscsak megtartanátok?
"És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod."
(I. Mózes 3:15)
Mivel Isten előre megigérte, hogy az asszonynak (Máriának) magva lesz, ezért előre tudta a Sátán, hogy szűztől fog megszületni emberként Isten fia. Honnan tudhatta?
Onnan, hogy biológiai tény, hogy az asszonynak nincs magva, hanem a férfinak van magva. Miről van itt szó akkor, miért beszél asszony magváról? Azért, mert Isten helyezi bele a magot az asszony méhébe, szűzként fogan, és ettől már az asszony magva.
Na mivel mindezt a Sátán előre tudta - hiszen az Édenben maga Isten mondta meg a kigyónak - ezért jó előre leutánozta.
SeiSMyC
Igen. Most hogy mondod, ez tényleg sokkal logikusabb annál a ténynél, hogy a történelmi és vallási események, legendák hatással vannak egymásra. Tényleg esélytelen, hogy Jézus története a mai formában korábbi - a kereszténységtől független-, dolgokból alakult volna ki.
Persze, Istent ez továbbra sem zavarta, ő hagyta, hogy a Sátán randalírozzon, aztán szegény embert bünteti,aki még csaknem is tudhatott minderről...
Igen, valószínű, hogy a Sátán léte minden tényt felül ír, és természetesen ez a logikai egymásra hatás minden más esetben továbbra is fenn áll, ez alól csak Jézus képez kivételt.
Az egyiptomi Ízisz-tisztelet is csak a sátán műve, ő szorgalmazta, hogy már évszázadokkal Jézus előtt ábrázolják az anyát a gyermekével... hét igen... sok mindent elhiszek, de a te "magvas" példád durva belemagyarázásnak tartom.
A keresztény szemszög nem Isten beszédén, azaz Isten kijelentésén - tehát tényeken alapul?
Ha a tényeket felül akarja valaki irni, akkor Isten beszédével ellenkező dolgokat kell állitani. De ha Isten beszédével párhuzamos dolgokat állitunk - mint ez a tanulány - akkor az maga a tény.
Vagy nem erről szól a keresztény "vallás"? Ugyanazt vallani, azaz mondani, mint Isten.
De külső szemszögből nézve mi a bizonyíték arra, hogy a Biblia valóban valamilyen Istenség szava? Mi a bizonyíték arra, hogy létezik egyáltalán ez az Istenség?
A hiten kívül semmi nem ad okot arra, hogy a Bibliát kinyilatkoztatásnak véljük. A hit pedig... kicsit macerás dolog. Mert felmerül a kérdés, hogy miért ép a keresztények hite lenne igaz, és miért hamis a többi?
Elfogulatlan oldalról nézve egyik vallás sem hitelesebb a másiknál.
Teljes mértékben egyetértek veled. Az egyetlen dolog ami engem meggyőzött, és világszerte tömegeket győz meg a mai napig is, hogy van a Földön jelenleg is egy olyan hiteles tanúbizonyság, aki hitelesen képviseli Isten beszédét. Ez a személy a Szent Szellem, vagy Szent Lélek, akit Jézus pünkösdkor elküldött a Földre. Ő az a koronatanú, aki ott volt a világ teremtésekor, ott volt Isten beszédének a kinyilatkoztatásakor, ott volt Jézus születésekor, halálakor, feltámadásakor, megdicsőülésekor, és mivel ezeknek első számú szemtanúja volt, a mai napig is hitelessé, meggyőzővé teszi Isten igéjét az emberek számára.
God bless!
SeiSMyC
Jó, hát akkor küld el a szent Szellemet, hogy engem is megérintsen... s mielőtt azt mondanád, olvassam a bibliát nyílt szívvel: megtettem. Volt keresztény-időszakom, őszintén hittem Jézusban és a bibliai elvekben, a könyvet máig nagyszerűnek tatom és elég sokat tudok belőle idézni... de ez csak addig volt elégséges, amíg a szimpla hittel megelégedtem. Utána a tapasztalat mást mutatott, és mást utat adott a szeretethez.
Ma már józan szemmel másképp tekintek a bibliára. És arra is, hogy hiába szép, ha valaki mást tapasztal, akkor mit sem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!