Hogyan lehetséges, hogy az Isten, mint anyagi állapot nélküli, elme/tudat létre tudja hozni az anyagi világot?
kérdező.
Mit magyaráztam meg önmagával? Csak leírtam, hogy jobban értsd a dolgot, és a gondolatiságot, azt, hogy igazából csak Isten van, mint egy Elme, és gondolatával hozza létre az anyagot. és én azt írtam, hogy a test MÖGÉ helyezi az elmét, NEM bele...ez így elég megtévesztő tud lenni.
"No engem ez a fizikai testnek a gondolatból történő kialakulása érdekelne. Még ha végtelen akkor is, vagy csak ha átalakul, akkor is. Köszi."
Akkor arra vagy kíváncsi, hogy hogyan "termet" fizikai testet Isten?
igazából tök egyszerű...főleg ha rendelkezik ugye minden tudással, azokat is beleértve ugye, amit a természettudomány már gyönyörű szépen leír részleteiben...képzeld magad bele a helyzetbe...ugye mindent tudsz, biológiai, kémiai és fizikai törvényeket A-Z-ig, minden egyes kis részecskét ismersz, hogy hogyan passzolnak egymáshoz, és mivel egyszerre képes vagy több gondolatot működtetni, ugye az isteni Elme tudatszintje a maximumon van, így simán önmagában eltervezi apró részleteibe, és megjeleníti elméjében a fizikai testet, precízen kidolgozva. és folyamatos koncentrációjával változtatva és fenntartva azt. Te is képes vagy ilyesmire magadon belül, kipróbálod simán megy, amikor magadban összehangolsz egy kis világot, akárcsak egy szobányit, szépen higgadtan elgondolod elmédben a legapróbb részletekig, tudod hogyan épül fel a dolog ami a kis "világodban" van, és képes vagy azt fenntartani te is saját akaratoddal.
egyébként leírtam többször, hogy gondolat, gondolat az amivel alkot...ahogyan te is alkotsz a gondolatoddal, de nyilvánvaló, hogy ici-pici részleteibe tudnod kell, hogy miből áll egy fizikai test...de hát Isten tudja, és a természettudomány már egyre jobban írja le Isten gondolatát. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
25/F:
Lehet, hogy velem illetve a fogalmazásommal van baj, mert nem érthető.
"... ugye az isteni Elme tudatszintje a maximumon van, így simán önmagában eltervezi apró részleteibe, és megjeleníti elméjében a fizikai testet, precízen kidolgozva és folyamatos koncentrációjával változtatva és fenntartva azt ..."
Tehát akkor mi (te és én) azt a folyamatot, amikor az elme átváltozik anyaggá még mindig nem tudjuk. Mert azt írod lentebb: "..természettudomány már egyre jobban írja le Isten gondolatát.." - de szerintem még nem tart ott ahol Isten.
Az eredeti kérdésem erre az isteni átváltoztatásra irányult volna (lehet, hogy így érthetőbb?).
Figyelj kérdező. :)
NEM VÁLTOZIK ÁT ISTEN ANYAGGÁ. :)
Bocsi a nagybetűkért, csak leírtam már, és lehet nem vetted észre. szóval Isten nem változik anyaggá, hanem azt megjeleníti a gondolatával, meggondolja, mentálisan hozza létre azt és tartja fenn a koncentrációjával, akaratával.
És ezt a folyamatot mi is tudjuk csinálni, igaz, csak az Isten által "teremtett" sémából meríthetünk, ami ugye a MINDEN, és korlátolt tudatunk végett, csak korlátolt terjedelmű mentális terméket alkothatunk, de ezt növelhetjük, azaz korlátainkat ledobhatjuk. Azt pedig, hogy a természettudomány leírja Isten gondolatát, csak arra vonatkozott, hogy a tervezés részleteit vezeti le a tudomány elég szépen már. De ezzel a kereséssel(mérésekkel, kutatásokkal az anyagban) nem fogja megtalálni a technológiát, mivel az az Elme érdeme és annak gondolatáé.
Bízom benne, hogy így érthetőbb.
üdv
25/F
LastOne.Left
nem hinném, hogy hülye vagy, szerintem inkább túlságosan bezavar az, amit az iskolában tanítanak, mint elfogadott tényt. :)
Semmi baj, ha úgy érzed el tudod ereszteni mindazt, amit oktatnak "igazság" gyanánt, akkor szólj, és visszatérhetünk erre a dologra. Van egy olyan érzésem, hogy te ezzel a gondolattal való teremtéssel nem tudsz mit kezdeni, mert az van benned sunyin, hogy az agyunk hozza létre a gondolatot és egyszerűen nem fér bele az elmédbe most, hogy ez nem igaz, és a tudat, mint anyag nélküli 2valami" az fizikai világon "felül" áll. a testünk az csak közvetít. ezt próbáld megérteni, és utána megérted a többit, hogy itt nincsen szó átalakulásról, hanem itt megjelenítésről és formázásról van szó. :)
egyébként mennyi idős vagy?
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!