Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnem ha megmagyaraznatok...

Szeretnem ha megmagyaraznatok a kovetkezo biblia idezetet. Szerintetek mi lehet az igazi ertelme?

Figyelt kérdés
"Lam az ember olyanna lett mint egy kozulunk es hogy ne egyen az elet fajarol igy orokkon orokke eljen....Es kiuzze az Ur az Edenkertbol Adamot es Evat".A kerdes: Ha Isten mindenhato miert FELT az embertol hogy eszik a
2010. dec. 2. 13:34
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, az öröklét nem végtelenségbe ketyegő időt jelent. Az öröklétben NINCS idő. Ezt nekünk nagyon nehéz felfogni, mert mi az idő uralma alatt állunk. De a Biblia olyanokat ír Istenről, hogy tengap, ma és mindörökké ugyanaz, meg hogy nincs nála a változásnak az árnyéka sem. És Isten így mutatkozott be Mózesnek: Én VAGYOK.

Ilyen az öröklét.

És az a világ az abszolútumok világa, ez viszont nagyon nem az.

Freya

2010. dec. 3. 16:47
 32/33 anonim ***** válasza:
A jó és gonosz tudás fája azt jelképezte, hogy Jehovának van joga eldönteni az ember számára, hogy mi a jó és mi a rossz. Mivel az ember szabad akarattal lett megalkotva, ezáltal edönthete, hogy elfogadja e a Teremtője vezetését vagy sem. Azt is tudta, hogy ha eveti Isten vezetését és eszik a fa gyümölcséből meg kell halnia. Az a szellemteremtmény amely meg lett bízva az ember felügyeletével, szerette volna magának megszerezni azt az imádatot amelyet az első emberpár Istenek adott. Az volt az elképzelése, hogy ráveszi az emberpárt arra, hogy egyenek a jó és rossz tudás fájáról és azután elviszi őket az élet fájáhóz, s ha esznek a gyümölcséből, akkor Isten már nem pusztithatta volna el őket. S az emberek ettől kezdve őt imádták volna. De Isten ezt megakadályozta úgy, hogy az uralma elvetése után az embert kíüzte a Paradicsomból, ahól az élet fája volt és őrizette a bejáratát, hogy ne térhesenek oda vissza.
2010. dec. 6. 14:47
 33/33 anonim ***** válasza:

12.03 12:09

Figyelj csak, az a helyzet, hogy nem találni a Bibliában személyleírást sátánról, csak annyit, hogy milyen emberi tulajdonságokkal bír, ugye csak a negatívakkal...Istennel is ugyanez a helyzet, hozzá pedig csak a jó tulajdonságok vannak társítva. Elég érdekes dolog ez...úgy tudtam a személyekhez tartozik külsőleges leírás is...főleg egy Biblia biztos szólt volna róla, hogy nehogy nekimenjünk az ördögnek...de akkor hol tanyázik a sátán? Azt is elárulhatod, hogy akkor az ember miért hajlik a bűnre(rosszra)? Miért van meg bennünk a negatív? Jézus harca is értelmezhető úgy, ahogy én mondtam, mivel Jézus maga képes volt manipulálni az anyagot, lehet körbenézegetett(szó szerint teleportált), mert előbújt belőle az ördög(önzése hangja), és megnézte mi a helyzet, üvöltött benne a hang, hogy "Gyerünk csináld, tied lehet minden!!!" De Jézus nem tette meg, mert tudta, hogy nem teheti, ezért legyőzte az Atya segítségével a magában levő gonoszt, így az soha többet nem juthat őbenne érvényre(Jézus). Istenben is ott van a rossz...Sátánnak hívják...Isten is létrehozott egy tökéletlen valamit, amit ördögnek neveztünk el...benne is ugyanúgy ott a gonosz, de viselkedésében nem jut érvényre, ezért is Igazságos az Úr.

Jól értem, hogy azt mondod a lelkiismeretünk a gonosz hang bennünk?

Ohh és egyébként nyugodtan teszteld...képzeld magad olyan helyzetbe hogy mindenható vagy, pontosabban itt a földön mindent tudnál a gondolatoddal irányítani, bármit tudnál tenni, teremteni...Mit tennél? De őszintén képzeld magad bele...Szóval mit tennél? Én mondom előre kétféle hang fog benned megjelenni ha sikerült a korrekt beleélés. Az egyik hang majd győzköd, követel, kiabálva jelenik benned meg, míg a másik csak szól, hangja halk világos és biztos. bízom benne meghallod az utóbbit, és szeretném ha leírnád mi történt. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 10. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!