Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnem ha megmagyaraznatok...

Szeretnem ha megmagyaraznatok a kovetkezo biblia idezetet. Szerintetek mi lehet az igazi ertelme?

Figyelt kérdés
"Lam az ember olyanna lett mint egy kozulunk es hogy ne egyen az elet fajarol igy orokkon orokke eljen....Es kiuzze az Ur az Edenkertbol Adamot es Evat".A kerdes: Ha Isten mindenhato miert FELT az embertol hogy eszik a
2010. dec. 2. 13:34
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
kedves kérdező. "emeljétek fel a szemeteket, és lássátok! ki teremtette azokat?" írja a bibliavers. szerinted annak, aki megalkotta a napot, amelynek a hőmérséklete akkora, hogy ha egy gombostű feje lenne olyan hűmérséklető, 100km es körzetben minden szénné égne, aki megalkotta a kvazárokat, aminek egy kisülése millió évekre elegendő energiát szolgáltatna az egész bolygónknak, annak problémát okozna elpusztítani az emberiséget? az özönvízkor mindenkit elpusztított, akit akart. Ő a fával a lehetőséget vette el, illetve vissza. csalódtam benned, emiatt visszaveszem az örök élet és tökéletesség ajándékát, amiről eddig bármikor szakíthattál, nehogy ezek után szakíts, és örökké élj, hisz ha nem halgatsz a szavamra, az ajándékom se keljen, kb ezt jelenti a vers. de nézd, Jézus tökéletes volt, mint ádám, és éva. és mégis megölték. emberek. Istennek ne lenne erre lehetősége? az, akit még a démonok is hisznek, és rettegnek? de igazad van, a biblia elmondja, Isten valamire képtelen. nem tud hazudni.
2010. dec. 2. 15:45
 12/33 A kérdező kommentje:
Ertem.Tehat "a szakitson az elet fajarol es orokke eljen.." jelentese hogy elhetnel de igy is ugy is meghalsz mivel vetkeztel.Tehat barmikor megolhetlek de a fat is elveszem hogy jobban szenvedjel es ezaltal jobban ugyelj magadra ne a fa ugyeljen rad (elvagom magam , fertozes..sebaj eszek a farol.) Ezt ertem most.Es mivel Isten hagyta hogy bunbe essen az ember hogy megtapasztalja a roszat es igy ertekelje a jot lenyegenben nem is hibas az ember a dontesert talan mert a nagy csabitashoz nem volt ereje ellenalni tehat Istennek kellet volna adni erot neki .De mivel nem tette ezert nem az ember a hibas de Isten sem mert a cel az volt hogy az ember megtapasztalja a roszat hogy ertekelni tudja a jot.Koszonom az eddigi segitseget.De barki meg hozzaszolhat a kerdeshez.
2010. dec. 2. 16:04
 13/33 anonim ***** válasza:
de az ember, konkrétan ádám a hibás. "egy ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt" róma 5:12 Ő a hibás, mert tudta, mi az az 1, amit nem tehet, addig bármi baja volt, a Teremtő mindíg segített neki, lásd pl minden állatnak van párja, az ember viszont egyedűl van kérését. tudta azt is, hogy mi a halál. és elmebeli képességeihez sem férhet kétség, hisz tökéletes volt, nyilván agyának nem csak pár %-át használta, mint mi. Jézus, aki szintén tökéletes volt, látod, Ő bebizonyította, hogy lehet bűntelenűl is élni, pedig neki komolyabb próbái voltak, mint hogy ne egyen egy fáról, ha belegondolsz.
2010. dec. 2. 16:19
 14/33 A kérdező kommentje:

"de az ember, konkrétan ádám a hibás. "egy ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt" róma 5:12 "

Hat...ez nem teljesen defi a valot mert a bunbeeses mar eldontetett akkor mikor Lucifert angyaltr megteremtette a Mindehato Isten pontosan azert hogy Satanna valjon es az embernek hiaba tudja a roszat tapasztalnia is keljen hogy ertekelje a jot.Csak egy szemleltetes: Jo ha mindent kiteremtenek a suzlok hazat , kocsit ,szebpenzt de ha mindezert dolgozni kell akkor ertekeljuk csak igazan hogy addig nem kellet.Vagy jol elsz olyan termeszetes minden aztan egyszer jon a szegenyseg es csakakkor ertekeled milyen jo is volt az elott.Tehat ez volt az ertelme az egesznek.Es Satan sem lesz elpusztitva szerintem hanem inkabb Lucifer lesz ujbol es Satan meghal azaz a rosz jelleme hal meg nem tesz tobb gonosz dolgot ujbol Lucifer lesz Isten dicsosegere.

2010. dec. 2. 16:41
 15/33 anonim ***** válasza:

Nekem is ezzel van bajom.

Ha valóban létezik az egyházak által megjelenített Isten és ráadásul mindenható is, akkor tudnia kellett, hogy az általa teremtet ember meg fogja szegni az "önzetlen szeretetéből adódó tiltást".

Gondolkodom, boncolgatom a leírtakat és nekem ez jött le:

az Isten nem mindenható, mert nem tudta az emberi engedetlenséget, vagy ha tudta akkor könyörtelen, mert direkt hagyta, hogy utána megbüntethesse,

az Isten azt akarta, hogy az ember tudatlan (buta) maradjon, mert megtiltotta a fa gyümölcsének fogyasztását - vajon miért?

Isten nem akarta, hogy az ember olyan legyen mint közülük (többes szám) egy, azaz örök életű - tehát haljon meg.

A Bibliában leírtak elég zavarosak, az egymásra épültség és az értelmes magyarázat helyenként hiányzik belőle.

Az én hitem a fentiek alapján azt mondja: az Isten megalkotta az embert, kölcsönadta lelkét és mint tudatlan, halható lényt elkezdte tenyészteni (sokasodjatok és szaporodjatok). Ha az isteni lelket kellő "formára" -hiszen rendkívül sok megpróbáltatáson megyünk keresztül életünkben és mindezt meg kell oldani, amiben a lélek nemesedik - hoztam, akkor megértem a halálra és meghalok. Lelkemet visszaadom az Istennek, amivel gyarapítja magát - arra még nincs tippem, hogy mindezt miért csinálja.

Pedig előbb-utóbb az isteni titkok is meg lesznek fejtve, csak idő kérdése.

2010. dec. 2. 17:23
 16/33 anonim ***** válasza:

szia.

Nem olvastam el a válaszokat, bízom benne, nem haragszol meg rám ezért.

Egy dolgot kéne letisztázni az elején, hogy érthető legye. Ezt a saját képmására dolgot. Istenről tudjuk, hogy alapvetően anyagi állapot nélküli, mindent felölelő intelligenciával rendelkező entitás, létező, ami örökké él. Nevezzük Elmének/Tudatnak. Tehát amikor azt mondjuk, hogy saját képére hozza létre az embert, akkor arra értjük, hogy az ember is tudat/elme örök léttel, ami tapasztalni képtelen ebben az állapotában, ezért az Úr hozzárendeli a testhez, hogy érzékelni legyen képes, és kiélvezhesse Isten ajándékát, ugye a paradicsomban örök létű testével. Ez az ismeretszerzésbe beletartozik a jó/rossz megismerése is, s mivel az embernek nem volt tudomása arról mi a is boldogság, hiszen nem volt viszonyítási alapja "korábban", ezért automatikusan evett arról a bizonyos fáról...ami igazából csak egy sima fa volt, mivel a hangsúly azon volt, hogy a figyelmeztetés ellenére megízlelték a fa gyümölcsét, egyből "engedetlenek" voltak kíváncsiságukban, úgy hitték, ők külön léttel bírnak, miért ne lehetnének istenek(kígyó csábítása, ami egyébként önzőségünk hangja). a halál, mint vonzat ez után, is félreértendő...nem elpusztulást jelent, nem azt jelenti, hogy megszűnünk létezni...csak azt inkább, hogy tapasztaljuk a halált...és pont azért is lett kiküldve az ember a paradicsomból, vagyis a tanmese szerint azért nem lett engedve az embernek, hogy egyen az öröklét fájáról(ami a testet teszi öröklétűvé), mert az ember abban a pillanatban kezdte el tapasztalni a jó/rossz kérdést is, s először egyértelműen a negatívat fogja megízlelni, vagyis azzal fog először azonosulni, ami egyébként az önzés, mivel csak az árán képes tanulni és a jóvá válni...és egy örök létű testtel az ember önzésében már réges régen tönkre tette volna a bolygónkat...amúgy anélkül is teszi.

az Úr tehát nagyon jól tudta mi fog történni...csupán szólt korrektül(ami egyébként lelkiismeretünk hangja), hogy "vigyázz"...S mivel örök létűre hozta létre az embert, ezért tudja, hogy az el nem veszik, és minden egyes pillanatban tanul, s egy idő után belátja az egyetlen szabályt, amit Jézus Krisztus próbált elmagyarázni. Egy példa csak erre. Ha kirakja az üzemvezető a kerítésre, hogy "Vigyázz áram van vezetve a kerítésbe." félelemből teszi ki, vagy figyelmeztetésből?

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 2. 20:02
 17/33 anonim ***** válasza:

Bocsi egy gondolat lemaradt.

Az ember azért tökéletes, mert nem eshet baja...mivel az Isteni Szellemből való, s ráadásul oly tökéletes, hogy képes magával elhitetni, hogy tökéletlen és, hogy létezik bűn, ami egyébként a szükséges rossz a korábban leírtjaim miatt...tanulólecke. Az ember csupán tanul...aknázza ki szépen lassan önmaga képességeit, hogy teljessé váljon. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 2. 20:05
 18/33 anonim ***** válasza:
64%
egy szülő példájával: megmondod a gyermekednek, hogy nem dobálhatja kővel az autókat, ha mégis azt teszi, eltiltod a számítógépezéstől. jön egy utcabeli srác, ráveszi, hogy megint dobálják kővel a kocsikat. könyörtelen az a szülő, aki elrakja ezután a számítógépet, ígéretének megfelelően? szerintem ezt nevezik következetességnek. nem tudta, hogy rossz lesz a gyermek? inkább bízott a gyermekében, akinek érvelt. és ugyanúgy bízni fog, ha megbocsátott neki. de:"perelhet-e a bírálgató a Mindenhatóval? Válaszoljon erre, aki Istent feddi." jób 40:2
2010. dec. 3. 07:43
 19/33 anonim ***** válasza:

Szia, én már írtam, és még egy érdekes gondolatot szeretnék megosztani veled. A büntetés kérdését. Én azt mondom, hogy ezt szimbolikusan kell venni, nem volt fa, nem tudjuk, pontosan mi történt. De az örök életről annyit, hogy bár az angyalok is örök életűek, de örök életük az Úrtól jön, ahogyan az emberé is onnan lett volna, ha továbbra is "ehet a fa gyümölcséből."

Viszont az a tudás, amit "a másik fa adott", az csak az istenre jellemző tudás volt, az angyalokra nem. Lucifer azt mondta: olyanok lesztek, mint az Isten, nem azt, hogy olyanok lesztek mint az angyalok, vagy mint mi. Tehát az angyalokra jellemző, az Úrtól jövő örök élet kombinálva az isteni tudással. És ezt az ember KORRUPCIÓ útján akarta elérni. Ezt Isten nem félelemből nem hagyhatta, hanem látta előre a következményeket. Nézd meg hova halad ma az emberiség. Mindez örökléttel kombinálva már rég elpusztította volna a földet. Az anyagi lét és a halál kicsit lelassított bennünket.

Viszont az örök életben nincs bűnbánatra lehetőség, ezért nem fog a sátán sem "megtérni" vagy bocsánatot kapni, mert ott nincs idő, öröklét van. Sátán el akarta pusztítani az embert, de nem tudta, azt hitte, amit ma mi is, hogy az "azon a napon amikor eszel róla, meghalsz" azt jelenti, hogy az Úr majd elpusztítja a teremtményét,a ki fellázadt, vagy kiveti mint őt.

Arra hogy a halál fizikai halál lesz, nem volt felkészülve, mivel akkor még erre nem volt példa. Így esett, hogy az ember, aki eredetileg nagy részt szellemi lény volt, most teljesen anyagi lénnyé lett, mert meg kell tapasztalnia a halált. A halál miatt azonban az idő uralma alatt van, és az idő nemcsak átok hanem igenis kegyelem: mert így van lehetősége megtérni, döntést hozni, amit a Sátán például nem tehet meg.

Vagyis a halál nem átok hanem áldás, és Isten nem ölt meg bennünket, hanem így adott lehetőséget az életre. És Ádám és Éva gyermekeiben, azaz az emberiségben végtelen számú lehetőség van arra, hogy az ember(iség) bűnbocsánatot nyerjen.

Huh, remélem érthető voltam. Freya

2010. dec. 3. 10:17
 20/33 A kérdező kommentje:

Koszi Last Of One Left mar regota kerestelek mert erdekelnek az okfejteseid ezert bocsi ha most okventlenkedek egy kicsit mert nem ertem mit akarsz mondani:

"Ha kirakja az üzemvezető a kerítésre, hogy "Vigyázz áram van vezetve a kerítésbe." félelemből teszi ki, vagy figyelmeztetésből?"

De ha utanna mint uzemverzeto elveszem ax elsosegely dobozt tudod azt az elet fajat akkor ugye azert teszem mert segiteni akarok men azert mert felek hogy utanna tobb keritesen is atmesz esetleg oda is eljutsz ahova nem kene mert mindig kisegit az elsosegely doboz?

2010. dec. 3. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!