Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus pap lehet szerelmes?

Katolikus pap lehet szerelmes?

Figyelt kérdés
Egy katolikus papot szeretek..viszonozhatja?
2010. dec. 2. 13:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
24%

A cölibát miatt nem viszonozhat testi ´ertelemben semmit,mert az az esküjét szegi.

Persze a gyakorlat azt mutatja hogy a papoknak nagy része szexel ugyan homo alapon de az is szex.

2010. dec. 11. 23:03
 12/26 anonim ***** válasza:
83%

Írtam volna neked üzenetet, de már nem tehetem...

Hasonló, sőt, rosszabb helyzetben vagyok. Szerelmes vagyok egy férfiba, aki számomra testi-lelki barátom, és aki egy pap. Viszonozza. És hiába írnám le ide, hogy emberben még így nem bíztam mint Őbenne, és nem éreztem még magam ennyire közel senkihez lelkileg mint Hozzá, úgyis lesznek akik kételkednek ebben. Az érzelmeimet nem lehet leírni, és nem is szükséges hogy leírjam. Aki elhiszi, az elhiszi.

Úgy érzem, tényleg nem kell a jó papokat a kis szerelmes lányoknak elcsábítani a papságtól, hiszen szükség van a jó papokra. Ha szerelmes vagy egy papba, ne fejezd ki felé az érzelmeidet (vele kapcsolatban), ne akard elcsábítani. Most úgy néz ki hogy magam ellen beszélek, de ami velem van, az nem elcsábítás volt. Lelki vezetőre volt szükségem, és megkértem legyen ő. Sokat beszéltünk problémáimról és az élet dolgairól. Én nem voltam belé szerelmes. Én azt éreztem, hogy hihetetlen jó vele beszélgetni, ami feltölt és erőt ad; lelki támaszom volt. Aztán a rettentő bizalom és az igazi őszinteség alakított ki mindkettőnkben egy olyan dolgot, amit nem lehet csak úgy lerázni. Szerelem. Ő volt az. És van.

Igazságtalannak érzem a cölibátus azt a részét, hogy a papok egész életükben mindenkinek csak adnak (tanácsot, gondolatokat, segítséget), miközben ők nem kapják meg azt, ami minden férfi ember életében hiány lesz/van, az, hogy egy nő legyen körülötte. Egy nő/feleség, aki szereti, meghallgatja, bátorítja, segíti, ellátja, takarít a szobában, vidám színekkel díszíti a Húsvéti nagyszombati vacsora asztalát... Sajnálom őket, mikor a társas élet örömeit nem élhetik meg. Ez az egyik, ami miatt azt mondom, hogy a cölibátus eltörlendő dolog.

Ezek után mindenki döntse el, és Te is, hogy kit szeretsz, és kit akarsz szeretni.

2011. máj. 13. 16:46
 13/26 anonim válasza:
100%
Én is egy cipőben járok veled! Én is katolikus papba vagyok szerelmes... A helyzet nálunk az, hogy két éve ismerem őt és szinte mondhatni, már az első pillanatban beleszerettem, ahogy belépett hozzánk! A bátyám által ismerem, akinek jóbarátja. Első találkozásunkkor Ő is meglepődött, mert azt hitte kisebb a húga van a bátyámnak, de amint megtudta a koromat elkezdett magázni, igazán intelligens volt, első benyomásom az volt róla, hogy tökéletes, ahogyan a második és a harmadik alkalommal sem változott meg róla a véleményem. És így az újabb és újabb találkozások által egyszercsak azt vettem észre, h fülig szerelmes vagyok belé. Ekkor ijedtem meg... nem tudtam mitévő legyek, azt tudtam, hogy semmiképpen nem mondhatom el Neki és másnak sem beszélhetek róla.... ám telt az idő, Ő egyre többször jött hozzánk, volt, h egyhéten már kétszer is.... aminek én szívből örültem! Voltak egymásra pillantások, hosszabb ideig egymásba fonódott tekintetek, váratlan érintések, két értelmű mondatok, de magam sem hittem, hogy esetleg Ő is viszonozhatja amit érzek.... nagyon sokat írogattunk, először csak msnen, aztán smsztünk, végül jött a telefonálás... szinte hiányzott mikor már valamilyen oknál fogva hosszabb ideig nem beszéltünk. Aztán egyszercsak jött a törés.... mikor már nem járt olyan gyakran... nem hívott, nem írt! Nem tudtam minek köszönhető a hirtelen változás... ez olyan novembertől van, mára már helyre hoztuk kissé a helyzetet, de már nem olyan a dolog. Mindketten tudjuk mi vár ránk, szeptembertől új plébániára helyezik, nagyon messze innen... gondolom ezért hozta így rendbe a dolgokat, mert érzi, h közeleg a vég. Az szinte nyílt titok köztünk, hogy én mit érzek iránta... bár soha nem mondtam Neki, de ő magától is rájöhetett, hiszen a közelében folyton vidám voltam, a szemembő csak úgy sugárzik a szerelem, ha mellette vagyok, szóval az számomra is nyilvánvaló, hogy tudja mit érzek, mert már többször is utalt rá. Viszont az Ő érzései... egy nagy kérdőjel! Soha nem beszélt róla, igyekezett nem úgy szólni hozzám, láttam, hogy zavarba jön egy-két OLYAN érintésnél... meg volt néha egy-két kétértelmű mondata.... amit aztán zavarában rögtön igyekezett korrigálni, szóval... soha nem mondta, de én úgy érzem valami kialakult közöttünk. Tehát, azt mondom, érezhet irántad, szerelmes is lehet beléd, de SOHA nem viszonozhatja, ha korrekt és elhivatott pap. Az én esetemben ilyen papról van szó, tudom, h miattam soha nem hagyná el a legnagyobb "vetélytársamat", az Istent... Nem haragszom rá... csak mikor erre gondolok, mindig egy kicsit belehalok... és tudom, ennyire mint Őt, soha nem fogok szeretni senkit! Tudom Neki ez az élete, Ő így boldog. Kívánom Számára a lehető legtöbb boldogságot, és amíg itt van mellettem, addig igyekszem Neki még mosolygósabbá tenni a napjait, mert mint mondta, azt szereti bennem, hogy én vagyok a két lábon járó vidámság. Hát ennyi lenne az én történetem, remélem segíthettem! Fel a fejjel!
2011. máj. 18. 09:27
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

e-mail:

takiz117@freemail.hu

2011. máj. 18. 12:55
 15/26 anonim ***** válasza:
56%

A 16:46-os vagyok, megint.

A kérdésedre válaszolva igazán, ha olyan papba lettél szerelmes, aki biztos abban amit csinál, szereti csinálni, és nem érez hajlandóságot arra hogy kilépjen szakmájából, akkor nincs értelme viszonzást várni. Csak neked fog fájni, hogy egyszer szakítotok. Nekem is fog, mert én már benne vagyok, és tudom hogy egyszer vége lesz, mert ő pap, és nem akar kilépni, én pedig fiatal vagyok (18) és családot szeretnék, férjjel. Így picit fájdalmas szerelem ez az enyém... mert tudom hogy nem tarthat örökké, csak élvezzük amíg lehet, amíg nem mondom azt, hogy vége, járni akarok egy olyan emberrel ,akivel eltudom képzelni a jövőm. Szép az élet, ezt mondom, élvezzük is ki, de kicsit félek a fájdalomtól.

Amit elöttem írtak, igaz, ott a pap nem viszonozta, ami talán helyesebb is. De honnét merítsenek fényt ők, ha nem egy szép vidámságból?? :):) Ez az amit nem tudok megérteni...

További szép életet mindenkinek!

2011. máj. 26. 16:35
 16/26 anonim válasza:
100%
Sajnos az teny es valo, hogy a katolikus papoknak nem lehet feleseguk es egyertelmuen baratnojuk sem. DE az erzesek azok vannak. Nem lehet parancsolni nekik. Azt nem mi valasztjuk meg, hogy kibe, vagy kibe ne legyunk szerelmesek. En is jartam hasonloan. Es hidd el, ha a pap valamilyen szinten szeret is teged, soha nem fogja bevallani, mert ahogy ezt megtette elszakad a hivatasatol. En szemely szerint ezt a helyzetet megbeszeltem az illetekes pappal. Az elejen kicsit furcsa volt, de idovel belejottunk a heleys kerekvagasba. Es mai napig baratok vagyunk es tudunk beszelgetni erzesekrol is. Nalunk is beszelgetessel kezdodott minden, majd sms, telefonhivas es vegul szemtol szemben kellett a dolgokat tisztazni. Ha igazan szeret akkor oszinte es nem fog kihulni a kapcsolat. Ha csak futo kaland voltal, akkor ... a beszelgetessel mindennek vege lesz. :)
2011. jún. 9. 09:44
 17/26 anonim ***** válasza:

Madár, vígan dalolva lombos ágon,

Lágy esti széltől csókdosott virág,

És minden, minden széles e világon

Szerelmet érez, hőn szeretni vágy!

Bevallanám én is titkát szívemnek,

S elmondanám, hogy mily híven szeretlek.

Elmondanám, de hasztalan beszéd,

Hideg szobor vagy, meg sem értenéd!

Elmondanám, hogy csöndes éjszakákon,

Midőn a földön mindent béke fed,

Az én szememről messze száll az álom,

Nyugalmat még akkor sem lelhetek.

Ha bíztat is egy percre a reménység,

Mint űzi azt el százezernyi kétség.

Elmondanám, hogy egymást hűn szeretve

Mily boldogok lehetnénk, kedvesem.

Szívünk fényt, pompát végképp elfeledne,

S hiányukat nem éreznéd te sem!

Mert több a szívnek csöndes boldogsága,

Mint pompa és fény múló ragyogása.

Fogadd együttérzésemet!

2012. febr. 11. 02:26
 18/26 anonim ***** válasza:

A tövismadarak cimű sorozat is hogy végződött.

Végigszenvedték az egész sorozatot mert nem tudták elengedni egymást se nem lehettek együtt.

A papot a szive két felé húzta és egyik életét se élhette boldogan.Nem tudni ki szenvedett jobban a nő vagy a pap.

Ne keveredj bele mert te is igy jársz.

2012. febr. 11. 18:21
 19/26 anonim válasza:
A vicc az egészbe hogy konkrétan én is így jártam.. :D De én csak nevetni tudok azon hogy még mennyi ember szenved a cölibátus miatt a katolikusoknál.. Mert nálunk is normális aranyos emberről van szó aki megérdemelné a boldogságot még ha nem is engem választ, de még ez sem áll fenn...ebben sem tudok hinni és ez a legfájdalmasabb az egészben :)De megértettem hogy csak annyit tehetek hogy kiélvezem azt hogy még itt van nekem és mikor menni kell...hát akkor fájó szívvel de elmegyek és keresek valaki olyat akit nem stipistopolt le már "Isten".
2012. ápr. 29. 23:51
 20/26 anonim válasza:
sajnos nekem is volt egy barátom pár napja aki szintén szeretne pap lenni. de ugy gondolom és érzem hogy nincs vége hiszen rengeteg idő van még hogy pap legyen, mondhatni még gyerek, de már elhatározta hogy az lesz. én nem birom lebeszélni és nem is akarom legyen pap. azt szeretném ha boldog lenne. a cölibátus sok ember életét megkeseríti, többekközt előttem szóló társaim életét is. szerintem egy pap mellé igen is kell egy ember aki támogatja egy életen át. hatalmas lemondás, egy életre szóló. nem tudom hogy birják megtenni ezt a férfiak, talán az egyik legnagyobb boldogság forrásról mondanak le a szerelemről, a családról... :'(
2014. júl. 29. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!