Nekem miert nem segit Isten a szerelembe?
Félek a probléma az alapoknál van. Te nem jársz Istennel, nem adtad át neki az életed, te azt várod, Isten úgy segítsen neked, hogy közben a magad választotta utat járod. Ez sajnos nem fog menni. Ha boldog akarsz lenni, add át az életed Istennek, hívd be a szívedbe Jézust, és minden mást bízz rá. Akkor valóban a gyermeke leszel. Mert most még szerintem nem vagy az.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Az utólsó válaszadó kicsit fanatikusnak tűnik!(nem bántásból)
Azért isten nem mindig foglalkozik az emberekkel és ezt el kell fogadni! Például mikor kisgyerekek éheznek akkor azért elgondolkodok a szerető istenen!
Hiszek istenben csak feltételekkel!
ez szövegrészlet talán segít: "Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: nem. Azt mondta, hogy a büszkeséget nem Ő veszi el, hanem nekem kell feladnom azt.>>
Kértem Istent, hogy adjon nekem türelmet, de Ő azt mondta: nem. Azt mondta, hogy a türelem a megpróbáltatás mellékterméke: nem kapni, megszerezni kell.>>
Kértem Istent, hogy adjon nekem boldogságot, de Ő azt mondta: nem. Azt mondta, csak áldását adhatja - a boldogság rajtam múlik.>>
Kértem Istent, hogy kíméljen meg a fájdalomtól, de Ő azt mondta: nem. A szenvedés eltávolít a világ dolgaitól és közelebb visz hozzá.>>
Kértem Istent, hogy adjon lelki fejlődést, de Ő azt mondta: nem. Azt mondta, hogy a fejlődés az én dolgom, de hajlandó megmetszeni, hogy gyümölcsöt hozzak.>>
Kértem Istent, hogy segítsen másokat szeretni, úgy, ahogyan Ő szeret engem. Erre azt felelte: látom, már kezded érteni!>>
Kértem erőt... és Isten adott nehézségeket, amelyek erőssé tesznek.>>
Kértem bölcsességet...és Isten adott problémákat, hogy megoldjam azokat.>>
Kértem bátorságot? és Isten adott veszélyeket, hogy legyőzzem azokat.>>
Kértem, adjon szeretetet... és Isten adott gondterhelt embereket, hogy segítsek rajtuk. >>
Kértem kegyelmet... és Isten adott lehetőségeket.>>
Semmit sem kaptam, amit akartam és mégis megkaptam mindent, amire szükségem volt.>> "
Hát ez ütős válasz volt!!!
Minden probléma megoldva!!!
Köszönjük!
ma 15:01!
Szerintem hasznos válasz volt!:) Remélem a kérdező is megérti a lényeget.
Arra nem gondoltál, hogy esetleg nem vagy "kész" arra, hogy belépj egy "igazi" párkapcsolatba?
Az a gond, hogy - amennyire ebből a bő két sorból le tudtam szűrni - Te egy kicsit "kapcsolatfüggő" vagy. Nem vagyok biztos benne, hogy mások is azt értik ezen a szón, amit én, én azokat hívom így, akik nem érzik magukat "egész embernek", amikor nem járnak valakivel, akik nem bírják elviselni a "szóló létet" ideiglenesen sem, hanem mindig az épp elérhető legjobb (de korántsem feltétlenül jónak nevezhető) párjelölttel kezdenek vagy kezdenének.
Szerintem - én így látom magam körül - ahhoz, hogy valaki "jó tag" tudjon lenni egy párban, először magában is "jónak" kell lennie. Ezt nem úgy értem, hogy őrjítően szexinek, vagy nobel-díjas tudósnak, hanem úgy, hogy egyensúlyhelyzetet kell tudnia találni pár nélkül is, valahogy "megvetni a lábát a világban", tudni, hogy kicsoda, micsoda, mit gondol a világról, hová tart stb. Egyszóval meg kell találnia a saját identitását, helyét.
Én úgy látom, hogy igazán jó, előreláthatóan életen át tartó, "igazi" kapcsolatot azok találnak, akik először megtalálják a _saját_ helyüket.
Persze, utána meg az benne a szép, hogy állítólag amikor megvan a pár, akkor meg visszamenőleg úgy látja az ember, hogy előtte mintha nem is lett volna befejezett... de ez csak utólag néz ki így.
Ebben a pár után kaparó, kétségbeesett állapotban, ami az írásodból süt, egyszerűen szerintem nem vagy készen arra, hogy megtaláld a párodat. Hiába is kapnád meg most, nem tudnál vele boldog lenni, és ő sem veled, mert még olyan dolgokat keresnél benne, amit igazából nem a párodtól kell megkapnod. Például a saját identitásodat.
Ez olyan, mint hogy éretlen gyümölcsből sem nagyon lehet mondjuk finom sütit csinálni.
Ez az én tippem.
Persze nem ismerlek, csak ez alapján a két sor után találgatok.
Ajánlom, hogy nézd meg a Napsütötte Toszkána című filmet. Sokat tanulhatsz belőle, és a főhősben valószínűleg magadra fogsz ismerni.
Túlságosan görcsösen keresed a szerelmed. Olyan görcsösen, hogy egyszerűen elhajtod magadtól. Csak egy pillanatra engedd el magad, próbáld meg élvezni az élet apró örömeit, akkor vissza fog találni hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!