Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki itt Jehova Tanúja?

Ki itt Jehova Tanúja?

Figyelt kérdés
Én is tanú vagyok csak gondoltam itt hasznos gondolatokat oszthatnák meg egymással! (tanúkkal) KÉREM! AKI NEM JEHOVA TANÚJA AZ NE ÍRJON,VAGY HA ÍR AKKOR NE BUTASÁGOT! KÖSZÖNETTEL A KÉRDEZŐ!
2010. nov. 30. 10:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

T 20:55!

Kérdésére a válsz az, hogy JT szó szerint értik Jézus utolsó parancsát Máté 28:19,20 versét / tudom most lesz aki megmagyarázza, hogy miért nem így kell érteni, de a kérdésben nem az értésen hanem az okon volt a hangsúly/.

A biblia úgy beszél Jézusról is és az apostolaikról is, hogy nem várták az embereket, hanem ők keresték fel őket /piactereken, folyóparton..../.

Ennek a módszernek az eredményességét sokan vitatják, de a vitatkozok közül a legtöbben olyan egyházak tagjai akik lészáma /tevékeny híveket tekintve/folyamatosan csökken, míg JT lészáma /tevékeny híveket tekintve/ folyamatosan nő.

És bár nem ez a cél, de van akit ez valóban zavar, ám JTnak a hitük kimutatásának egyik eleme ez is, így a világ demokratikus felében a szabad vallás gyakorlat részeként nem korlátozható.

2010. dec. 16. 17:56
 12/14 A kérdező kommentje:
20:55! A kérdésed pont ide való azért nyitottam meg ezt a részt hogy okos kérdéseket lehessen felrakni embereknek.Melyre minden bizonnyal okos válasz is fog jönni! :) és úgy gondolom hogy utolsó válaszadód már válaszolt ha ez nem így van kérlek írj és válaszolok! :)
2010. dec. 17. 08:56
 13/14 Kimentő ***** válasza:
9%

Ezt írod: "Én is tanú vagyok csak gondoltam itt hasznos gondolatokat oszthatnánk meg egymással! (tanúkkal) KÉREM! AKI NEM JEHOVA TANÚJA AZ NE ÍRJON,VAGY HA ÍR AKKOR NE BUTASÁGOT! KÖSZÖNETTEL A KÉRDEZŐ!"

Egy: A nagybetűs írás, a Netikett szerint kiabálást, ordibálást jelent.

Kettő: A személyválogatást, negatív diszkriminációt kérjük mellőzni.

Pl. ezért: Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 19. cikk:

"Mindenkinek joga van a vélemény és kifejezés szabadságához. Ez a jog magában foglalja annak szabadságát, hogy véleménye miatt senkit se zaklassanak, továbbá hogy bármilyen eszközzel és hatásokra való tekintet nélkül mindenki tájékozódhasson és tájékoztathasson és eszméket megismerhessen, információkat és eszméket terjeszthessen."

Ha csak "homeopátiás" témát akarsz, csak "homeopátiás" emberekkel, akkor nyiss egy zárt topikot, vagy használj MSN-t, Chat programot, vagy beszélj a moderátorokkal a személyválogatós igényedről.

Három: Nagyon valószínűnek tartom, hogy szerinted, aki nem Jehova tanúja és a te véleményeddel ellentétes, vagy akár csak eltérő, az ő véleménye, és ide le is meri írni neked, akkor annak a személynek csakis buta válaszai lehetnek, az a személy csakis butaságot írhat.

Mert minden válasz butaság, ami csípheti a szemedet, amely nem úgy van, ahogy te gondolod, hanem másképp.

És mindez pont azért lehet, mert igazad csakis neked lehet, és ha bárki ezt vitatná, az csakis butaság.

Aha. Így már értem.

El tudom képzelni, egy ilyen emberrel milyen szépen el lehet társalogni bármilyen témában, mert tolerálja más emberek másságát, más emberek más véleményét.

Ez igen! Köszönjük szépen!

2011. máj. 20. 20:38
 14/14 anonim ***** válasza:
91%
Hello. En meg csak tanulok, de szeretnek az lenni. En is azert regisztraltam, mert latom hogy az embereknek mennyi kerdesuk van Istennel kapcsolatban.
2011. szept. 9. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!