Egy ember hibája miatt miért szenved mindenki?
A Teremtés Könyve szerint Ádám vétkezett, és ezért minden ember bűnösnek születik.
Ezt nem tartom igazságosnak.
Szerintem az lenne a korrekt, ha mindenki tiszta lappal indulhatna.
Ha én lettem volna a Teremtő, nem hagytam volna, hogy a bűnbeesés után a bűn elterjedjen. Miután Ádám elnyerte büntetését, a halált, egy új embert teremtettem volna.
Szia!
Bocsi, de Ádámon és Éván kívül ott van még az a személy aki az egészet elkezdi:Sátán.
Ő valójában azt vitatja, hogy Istennek van e joga uralkodni az ember felett = megteremtésünk után szükségünk van e rá?
Ha csak új emberpárt teremt erre nem adna választ ezért engedi, hogy mi emberek bebizonyítsuk mire vagyunk képesek az ő vezetése nélkül = kapcsold be a híradót és meglátod mit értünk el.
Utóbbi hozzászóló éppen azt támasztja alá, ami a kiindulás volt, a kollektív bűnösség elvét: ha már egy ember vétkezett, akkor legyen mindenki bűnös, és oldja meg az életét ahogy tudja Isten nélkül.
Én pont azt mondom, hogy ennél lett volna jobb megoldás, és nem tartom igazságosnak, hogy az ősök hibája miatt mi szenvedjünk.
Nem is igazságos kedves kérdező ebben a formában, hogy az ősök miatt szenvedünk...ez nem igaz...mivel mi sajt magunk miatt szenvedünk, és a dolog arról szól, hogy egyénenként észrevegyük mekkora balgák vagyunk, és nekilássunk változtatni, mert képesek vagyunk rá...igaz csak úgy, ha elfogadjuk magunkban, hogy a világ egy nagy egész, és onnantól próbálunk annak élni, mintsem magunkat, így szépen lassan elhagyva önzésre való hajlamunkat, ami felelős minden bajért, gondért és szenvedésért.
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!