Egy ember hibája miatt miért szenved mindenki?
A Teremtés Könyve szerint Ádám vétkezett, és ezért minden ember bűnösnek születik.
Ezt nem tartom igazságosnak.
Szerintem az lenne a korrekt, ha mindenki tiszta lappal indulhatna.
Ha én lettem volna a Teremtő, nem hagytam volna, hogy a bűnbeesés után a bűn elterjedjen. Miután Ádám elnyerte büntetését, a halált, egy új embert teremtettem volna.
Egy valóban mindent tudó, mindenható, hibáktól, gyarlóságoktól mentes, végtelenül jóságos Istentől ez a "kollektív bűnösség" ugyancsak megdöbbentő válasz, illetve bánásmód az úgynevezett bűnbeesésre.
Persze ez is csak egy szempont azok közül, amelyek Isten "gyanúsan" emberszerű karakterét jelenítik meg, illetve alátámasztják azt a sejtést, hogy a Biblia emberi, földi életet élő (tökéletlen) elmék zseniális, tanulságos terméke, ámde korántsem egy univerzális teremtő sugallata.
előttem szólókkal teljesen egyetértek.
a Bibliában leírt dolgok sokszor primitív,emberi elmék kreálmányai,próbálkozások az élet természetének megértésére.
Tehát:Nem egy,vagy két ember miatt van ez az egész,hanem azért,mert a teremtőnek nem volt más választása,ugyanis a mi kis világunkban semmi sem létezhet az ellentéte nélkül.ha van fény,van árnyék is.a Sátán és az Isten nevű fogalmak az árnyék és a fény, a jó és rossz,bűn és tisztaság,önzés és önzetlenség stb... megszemélyesítései.bennünk,emberekben mindkét dolog jelen van egyszerre:Sátán is és Isten is.ezt el kell fogadni.nincs teljesen jó,és nincs teljesen rossz ember sem.mindenkiben megtalálható mindkét pólus.ha a bűn valóban eredendően kiiktatandó dolog lenne,akkor logikus módon a teremtő nem hagyott volna lehetőséget a létezésére.a bűn,vagy rossz(ezek relatív fogalmak,hozzáteszem)azért vannak,hogy tanuljunk,fejlődjünk belőlük.a halál pedig nem büntetés,hanem egy átmenet,és senki sem tud meghalni mert az élet végtelen.
második válaszoló jól látja...a kontraszt miatt van meghagyva a negatív oldal. ha nem tudod mihez viszonyítani a "nem bűnt", akkor bizony nézhetnél, mert értékelni nem tudnád az biztos. a bűnt pedig el lehet nyelni teljesen, hogy az többet érvényre ne juthasson bennünk...és a Biblia erre tanít meg...hogy csak Istennel vagy képes erre, ha együtt működsz az Egésszel, aminek alapban is a szerves részét képezed. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
bocsánat harmadik válaszoló...:D
üdv
25/F
LastOne.Left
ez nem hit kérdése kedves utolsó...az ember hajlik a bűnre(önzésre), és pont azért, hogy észrevegye magát, így elérve az alaptermészetét, ami a teljes, tiszta önzetlenség. szóval eredendően önzetlenek vagyunk, de a bűnünk eredendő a tanulás miatt. :D
üdv
25/F
LastOne.Left
Köszönöm a válaszokat.
Hozzászólhatna valaki, aki hisz a teremtésben. Hátha értelmes érvekkel meg tudna győzni.
Mert ezt Isten így látta jónak. Mint ahogy azt is, hogy egy ember hozza helyre ezt a "hibát". És ha egy kicsit belegondolsz a Biblia tanításába, miszerint Isten a saját ítéletét saját magán hajtotta végre, hogy neked ne keljen elszenvedni, akkor ez egy egészen szerethető Isten. Persze ez egy sokkal bonyolultabb kérdés, sem hogy ezen kereteken belül megbeszélhessük, és azt sem titkolom el előled, hogy én sem értek mindent, hogy Isten mit miért tesz. A Bibliában Isten a következőket mondja: Amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én gondolataim a te gondolataidnál, az én utaim a te utaidnál. És ha Isten Isten, akkor azt gondolom, ez teljesen természetes is.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Azért, mert ez a mese arra, hogy miért sz0patnak minket majdnem mindenhonnan és hogy nekünk ezt miért kell tűrnünk...
Egyrészt.
Másrészt ezzel fordították abba az irányba az embert, mitn amerre szerették volna.
Mai verziója ebbek, hogy kb az a cél, hogy 0éves korodtól hiteled/adósságod legyen.
Egyrészt akkor nem jutsz túl magasra másrészt akkor szinte tuti, hogy életed végéig másnak dolgozol és nem lesz semmi lehetőséged arra, hogy csinálj egy vállalkozást magadnak, ami úgyis csak konkurencia lenne a bankos emberek mamutcégvezető barátainak.
Hanem lehetsz mondjuk teszkós árufeltöltő 14 éves korodtól diákmunka játékpénzért...
Ezt máshol hallottam és főleg okosabbak mondták tőlem az ilyen dolgokra: "Isten vagy gonosz, vagy pszichopata"
Azért, mert valamivel be kellett sz@ratni, hogy csatlakozz hozzájuk... Mivel tudták, hogy a terror nyelvével többet érnek, mint megvárni azt hogy majd lesz aki csatlakozik, meg lesz aki nem, meg lesz olyan akinek megtetszik, meg lesz olyan aki hülyeségnek tartja meg....
Eszkimó: „Ha nem tudnék Istenről és a bűnről, akkor is pokolra jutnék?” Pap: „Nem, akkor nem.” Eszkimó: „Akkor minek mesélt róluk?” (Annie Dillard)
Azért hogy most megijedjen megkeresztelkedjen és fizesse a tizedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!