Melyik Bibliai történethez kapcsolódnak?
"Sohase született,mégis möghát."
"Ki vágott fát az anyja hátán"
"Hun ordított akkorát a szamár,hogy midőn élő meghalotta"
arra lennék kíváncsi hogy melyik bibliai történethez kapcsolódnak ezek a mondatok,melyikről szólnak?
annyit tudok hogy az ószövetségben kell keresni
előre is köszi a válaszokat:)
Nem hallottam erről,de
nem möghát,mert ez értelmetlen,hanem meghótt
Nem midőn élő,hanem mindön élő.
A Bibliát pedig nem írták szögedi tájszólásban,mint az idezeteidet.
ezek az idézetek tényleg tájszólásban vannak és azért írtam így mert az irodalomtanár így diktálta és direkt mondta hogy így írjuk ahogy mondja...
és egyébként én sem arra gondoltam h ezek az idézetek benne vannak egy -egy történetben,hanem ezek a szólások kapcsolódnak valahogy valamelyik bibliai történethez
pl:
"Nincsen anyám,uram az apám"
ez Ádám és Éva a "teremtés történetre"vonatkozik,mivel Évát Ádám oldalbordájából teremtette Isten...így nincs apja.Ádámból lett így őt nevezi apjának és ő egyben az ura is.
bocsánat,lehet h nem pontosan fogalmaztam.
én is tudom hogy a bibliát nem tájszólásban írták...de ezek a szólások abba vannak
amúgy meg ha nem tudsz segíteni minek írsz??
"Hun ordított akkorát a szamár,hogy midőn élő meghalotta"
Noé bárkáján, mivel ott volt minden ember és állat, ezt a találós kérdést ismertem :)
Első vaygok. Utána néztem a Google-ban.Ádám volt az,aki sose született(mert Isten teremtette) és mégis meghót.
Ádám volt az is,aki fát vágott az anyja hátán. Mivel ős is földből lett,tehát a föld volt az anyja,és azon vágott fát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!