Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova az Isten neve?

Jehova az Isten neve?

Figyelt kérdés

Petőfi: Készülj hazám! versét olvastam és a következőt találtam:"Isten Jehova ugyse'

Elkergetik!"

2010. nov. 12. 16:23
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Hiába írsz csupa nagy betűkkel,az a baj hogy a név kifejezés a személyre utal. Ha sok ember volt jelen, a biblia néha így írja: nevek sokasága volt jelen. Jézus azt mondta: szenteltessék meg a te neved. De Atyának hívta és nem Jehovának, sőt sohasem használta az Úr nevét (különben ez is szerepelt volna az ellene felhozott vádakban.) Tovább megyek: a kereszten az utolsó szavai: Eli, Eli, láma shabaktani? Istennek hívta az Atyát, nem Jahvénak.

Károliban nyilván azért van benne, mert a Jehova kifejezés egy középkori teológiai műszó.

Az Újszövetségben pedig egyszer sem szerepelt.

2011. ápr. 28. 20:38
 42/46 anonim ***** válasza:
33%

A nagybetű csupán a jó láthatóság kedvéért volt, de mivel nem provokációnak szántam ezért írok most kis betűvel! Jézus a mintaimámba legelsőként Isten nevének megszentelésért imádkozott hangsúlyozom nevéért. Hogy lehet megszentelni valamit ami, nincs? Az Atya nem tulajdonnév úgy, mint az: apa, anya, atya, fiú, leány, öcs, vő meny, nő, stb.… sem az, és az hogy Jézus atyának szólítja érthető mert, hogy ö az első szülött fia. Ahogyan én sem szólítom az édesapámat a tulajdon nevén, de attól még Péternek hívják! Ha úgy gondolod, hívd teológiai műszónak, de valamiért az eredeti Héber és Görög tekercsekben leírták több mint 7000 –szer a JHVHT tetragrammát ! Az hogy valahol Jehovának fordították máshol viszont nem az egyáltalán nem következetes és ésszerű!

Zsoltárok 83:19 miért írja, hogy: ” Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova, Egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett,

Mozes2 3:13-14 ” Mózes pedig mondta az istenek… ha azt mondják nékem mi a neve? Mit mondjak nékik? És mondta Isten mezesnek vagyok, aki vagyok…

Akkor itt ebben a versben miért magyarázza meg nevének jelentését? Mit magyaráz meg, ha nincs is neve?

Azért mert az emberek nem ismerik ezt a nevet attól még így hívják Istent. ( Mozes2 6:3 )

Az emberek az elkeseredettségtől nem ismerik fel azt, ami világosan ott ál előttük és teljes erejükkel küzdenek az ellen, ami igaz! Bár azon hogy több mint 7000-szer le lett íratva ez a név sok cáfolni való nem lenne, mert teljesen világos mégis találnak valamit, amivel szembe mehetnének ennek a teljesen egyszerű bizonyítót és igaz álltásnak.

2011. ápr. 30. 13:24
 43/46 anonim ***** válasza:
Én nem azt állítottam hogy nincsen neve. De a tetragamma egy jelentést hordoz. Ezen a néven nem szólították őt. Az eredeti görög iratokban pedig nem szerepel a Név. A héberben igen, de a görögben nem.
2011. máj. 1. 14:20
 44/46 anonim ***** válasza:
0%
Igaz! Nem mondta hogy nincs az Atyának neve. Tehát akkor van neki! Mi lenne az a név konkrétan???
2011. máj. 1. 15:38
 45/46 anonim ***** válasza:
53%

A kérdésedre a válasz igen egyszerű: igen, Isten neve Jehova.

Gondolod, hogy Ő névtelen lenne? Neki is kell lennie nevének. Hát ez az: Jehova (ami ugyanaz mint Jahve, vagy JHVH)

2011. júl. 13. 20:23
 46/46 anonim ***** válasza:
68%
isten és jehova egy személy csak két féle képen irják a bibliában is
2013. jan. 25. 09:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!