Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova az Isten neve?

Jehova az Isten neve?

Figyelt kérdés

Petőfi: Készülj hazám! versét olvastam és a következőt találtam:"Isten Jehova ugyse'

Elkergetik!"

2010. nov. 12. 16:23
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
0%

senkinek nem volt természetes, hogy ez lenne Isten neve, mert nem az!!! és ezt akkor is tudták, most is tudjuk

természetesen ismerhette a Károli fordítást, innen vehette ezt a fantázianevet

olyanról hallottál, hogy költői szabadság?! na ez az a kategória

mint a francia király esete, amint az 1. válaszban írtam

(de bizonyos vagyok, hogy mindezekkel te is tisztában vagy, csak épp a kötelező hitterjesztésen görcsölsz...)

2010. nov. 13. 10:32
 12/46 anonim ***** válasza:
35%

-nem lázadtak, mert 48-ban mindenkinek kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy egy huszonéves költő miket firkál

-nem vagyok meggyőződve Petőfi teológiai jártasságáról, tudod, az, hogy valaki nagy költő, meg szabadságharcos, nem jelenti azt, hogy jó keresztény

2010. nov. 13. 10:36
 13/46 anonim ***** válasza:
A Károli fordításban azon az egy-két helyen ahol kimondja Isten nevét valóban Jehova szerepel. Ennek egyszerű oka van: Károlit különösebben nem izgatta, hogy mi a helyes héber kiejtése egy olyan névnek, amit senki sem ejt ki. Egyszerű, nem? Ez is csak egy próbálkozás arra, hogy a zsi gyökereket kicsapják a kereszténységből. Miriamból Mária, Jeshuából Jézus. De igazából annyira tökmindegy, hogyan hívod őket, görög vagy héber kiejtés szerint.
2010. nov. 13. 10:52
 14/46 anonim ***** válasza:
bocsi, helyesbítek: zsidó gyökerek
2010. nov. 13. 11:39
 15/46 anonim ***** válasza:
31%
szerintem nem jó az hogy te kikérdezed mások véleményét hisz tudod hogy erről mindenkinek más a felfogása! és én mint jehova tanúja pintosan tudodm a választ! a kérdés csak az hogy te mért nem halgatod meg jehova tanúit mikor az utcákon prédikálnak hisz ha meghallgatjátok az érveléseiket és rájöttök arra hogy nem ők találják ki hanem biztos lábakon álló,alátámasztott nézeteik vannak akkor rájöttök hogy nem kéne elküldeni szegényeket a jóbüdös francba! és hogy ha nem teszitek azzal nem őket bántjátok,azzal nem fogjátok megszüntetni munkályukat,csak ti nem fogjátok érteni a dolgokat.itt van rá a szent példa hogy nem tudod hogy Isten neve Jehova!!! csak sok fordításban,például a károli fordításban kihagyták ezeket a részeket! de az ígazi ókori papirusz tekercseken szerepel az hogy JHVH amit késöbb ugyan ez a papirusz(biblia) igazol is hogy a JHVH az igaz Isten neve! amit álltalában Jehovának mondjunk! tehát ebböl kiderül hogy a bibliájukat jehova tanúi nem kitalálták és jobbra balra át írták,hanem csak az eredit fordították le szóról-szóra magyarra! ezért nem szeretem ha megyek prédikálni és a házi gazdák azt mondják:hogy jaj menjenek innen mert önök hazudnak és abibliájukat is csak maguktól találták ki pedig nem! csak az eredeti,hamísitatlan papiruszi tekercs lett le fordítva!!! ennnyi! máskor inkább hallgassák meg jehova tanúit mikor szerencsétlenek csak az igazságot szeretnék elmondani az embereknek,AZT amit most én is elmondtam.
2010. nov. 20. 20:41
 16/46 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Pöszke! Először is leszögezném, hogy én mélységesen tisztelem azokat az embereket, akiknek erős a hite, és e szerint élnek. Igen, a Jehova tanúit is.

Viszont többször is beszélgettem már velük, és volt szerencsém meggyőződni arról, hogy a "biztos lábakon álló teológiai nézetek" sajnos pont nem jellemzőek rájuk. Olyan dolgokat ítélnek el, amit nem értenek (pl. Szent háromság) Olyan dolgokat írnak az Őrtorony című újságba, (amit egy kedves hölgytől rendszeresen kapok, és én elfogadom, mert nem akarom megsérteni, és természetesen el is olvasgatom.) ami enyhén szólva a Biblia alapos félre értelmezése. És volt szerencsém néhány igehelyhez a Bibliájukban, ami ékes bizonysága annak, hogy céljaik érdekében hajlandóak hamisítani is a Bibliát. Kár.

Azért kár, mert a tanúk rendes emberek, és el vannak tévedve.

De nem baj, az Űr a szíveket vizsgálja, és nem engedi, hogy az őt követők közül egy is elvesszen. Kívánok neked jó tanúskodást, áldást és örömöt az életben.

Freya

2010. nov. 20. 20:54
 17/46 anonim ***** válasza:
43%
Köszönöm! sajnálom hogy komolyabban nem érdekel az igazság! egyszer esetleg nem szeretnél pár kérdést feltenni a tanuknak amire eddig még nem kaptál választ? biztos örömmel fognak neked segíteni! és köszönöm még egyszer a jó kívánságaidat! :)
2010. nov. 22. 16:12
 18/46 anonim ***** válasza:

Az Új világ fordításról olvasd el:

* [link]

* [link]

A "Jehova" név betoldásával kapcsolatban pedig:

* [link]

* [link]

Tárgyilagos kritika általában az Őrtorony Társulat (Jehova "tanúi") által propagált ideológiáról:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

2010. nov. 22. 18:00
 19/46 anonim ***** válasza:

Kedves Pöszke,

miből gondolod, hogy engem nem érdekel az igazság? Engem annyira érdekel az igazság, hogy ha valami fontosat keresek a Bibliában, görögül is mindig utána nézek, hogy elkerüljek esetleges fordítási bakikat. És amikor tanulmányozom, nincs mellettem egy könyvecske, vagy füzet, ami megmondja, hogyan tanulmányozzam, hanem imádkozom és olvasom. Sola scriptura.

Mint írtam, szoktam beszélgetni tanúkkal. Nekem nincsenek megválaszolatlan kérdéseim, és ők aztán végképp nem tudták eddig megválaszolni a saját teológiájukból fakadó kérdéseket, amik felmerültek. Ezért mondom, hogy sajnálom őket, mert jó emberek és buzgó hívők, de valahogy távol állnak a valós teológiai megalapozottságtól. Túl sok légből kapott elméletet kezelnek tényként, amire se történeti se teológiai bizonyíték nincs, és túl sok teológiailag az írásokból levezethető dolog fölött siklanak el, ami esetleg fontos lehet. De hangsúlyozom, engem ez nem zavar, csak én nem értek egyet velük.

Én azt látom hogy ha valaki kizökkenti őket a gondolatmenetükből és más nézőpontból közelíti meg a problémát, nem gondolkoznak, hanem általában kihátrálnak, és megígérik hogy majd következő alkalomra utána néznek. De nem a Bibliában néznek utána,imádkozó szívvel olvasva, hanem egyházuk valamelyik kész teológiai válaszát keresik, esetleg "hoznak magukkal még egy embert." Aki persze ugyanolyan gondolkodású, tehát a számbeli fölény ellenére még mindig nem tudnak ésszerű választ adni. Ez engem a farkába harapó kígyóra emlékezetet. (ne sértődj meg a kígyó miatt, ez csak egy mondás. )

szóval, ha ti is annyira nyíltan állnátok Bibliai kérdésekhez, mint amennyire ezt az emberektől ti elvárjátok, akkor lehet hogy ti is megismernétek az igazságot.

További mély tisztelettel

2010. nov. 23. 10:02
 20/46 anonim ***** válasza:
58%

Kedves utolsó!

A Bibliában hol olvasod a sola scriptura elvét?

2010. nov. 23. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!