Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mit szól a szerelemhez?

Isten mit szól a szerelemhez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Református vallású vagyok, De nem vagyok pap. Nem vagyok megkeresztelve sem, de szeretnék megkeresztelkedni. Istenért bármit megtennék. Ezért akár a szerelmet is képes vagyok megtagadni. Igen, kínzom magamat. Ehhez szerintetek Isten mit szól? Nektek erről mi a véleményetek? Heteroszexuális vagyok. Csak normális válaszokat kérnék. Köszönöm.

2010. nov. 8. 18:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Valószínüleg Isten azt gondolja rólad,hogy azért akarsz ilyen marhaságokat csinálni,mert nem ismered őt.azt gondolod,hogy Isten ily módon fog csak szeretni,ha bizonyos dolgokat megtagadsz magadtól.pedig ez pusztán csak annyit jelent,hogy nem vagy képes szabadon megélni a saját életedet,más emberek Istenről alkotott,már-már bizarr elképzelései miatt.
2010. nov. 9. 15:23
 22/30 A kérdező kommentje:

08:39 - Nem szándékom Istent játszani!

08:50 - Bevallom, frusztrált vagyok. Nagyon is. :(

2010. nov. 9. 16:15
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg aakrsz térni a bűneidből, legyél jobb ember. Attól mert szenvedsz, nem leszel az, csak magadat áltatod, és az egyszerűbb megoldást választod.
2010. nov. 9. 16:17
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szándékom Istent játszani!"

Mégis azt teszed. Mint mondtam, majd ő megbüntet, ha akar, teljesen értelmetlen azért eldobnod a szerelmet, hogy megbüntesd magad a már megbánt bűneidért.

Légy egyszerűen jó ember, ne mazochista. A szerelmesek épp olyan tiszta lelkűek tudnak lenni, mint azok,akik feláldozzák magukat.

SŐt... Isten tudja majd, hogy szimpla önbüntetésből tagadod meg a szerelmet, nem csupán érte. Ez nem igaz szeretet.

2010. nov. 10. 16:40
 25/30 anonim ***** válasza:
Nehogy már kínozd magad ember! Isten azért teremtette a szerelmet, mert az jó az embernek, és nem
2010. nov. 11. 14:41
 26/30 anonim ***** válasza:

Nehogy kínozd már magad ember!

Isten teremtette a szerelmet, mert az jó az embernek, és nem akarja, hogy az ember szenvedjen.

A bűneidért nem neked kell bűnhődni, pont ezért halt meg értünk Jézus. Ő szenvedett helyettünk, neked nem kell magadat kínozni.

2010. nov. 11. 14:42
 27/30 anonim ***** válasza:
24%

Isten szerint a szerelem nem jó, mert írja a Biblia, jaj annak, aki megismeri a tüzes bikát (vagyis a szerelmet) A "földi" szerelem másként egy ember iránt érzett teljes odaadás és ellenkezik Istennel, mert csak Istent szeretheted a legjobban.

A szerelem rossz, szenvedéseket szül. Csak házasságban létezhet szerelem. Alap az agape szeretet.

A legfontosabb a szeretet, de szerintem te szeretsz. Bűneidért nem kell kínoznod magad, engedj Istennek, majd Ő vezet az úton. Hit és remény.

A szerelmet nem lehet megtagadni, a szerelem egy váratlan vendég, csak úgy jön. Most lehet nem is vagy szerelmes, úgy könnyű megtagadni. Ha meg az vagy, akkor meg kínzás és fájdalom.

Mik azok az égbe kiáltó bűnök amik terhelnek?

2010. nov. 11. 15:45
 28/30 anonim ***** válasza:
Pont az előző válaszadóhoz hasonlóak miatt tartják sokan olyannak a keresztényeket...
2010. nov. 11. 17:15
 29/30 anonim ***** válasza:
ÚRISTEN!!! Ezt nehogy elmeséld egy katolikus papnak, mert még véletlenül rosszul lesz, aztán te leszel a hibás. (A reformátusokat nem ismerem annyira.) Ennél jobban már nem nagyon lehet félreérteni a dolgokat. Keress magadnak egy nőt - gyorsan!
2010. nov. 29. 22:03
 30/30 anonim ***** válasza:

"A szerelem rossz, szenvedéseket szül. Csak házasságban létezhet szerelem."

- Ebből következik: szenvedni és rosszat tenni csak házasságban szabad. Ugye jól értem?

2010. nov. 30. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!