Isten mit szól a szerelemhez?
Sziasztok!
Református vallású vagyok, De nem vagyok pap. Nem vagyok megkeresztelve sem, de szeretnék megkeresztelkedni. Istenért bármit megtennék. Ezért akár a szerelmet is képes vagyok megtagadni. Igen, kínzom magamat. Ehhez szerintetek Isten mit szól? Nektek erről mi a véleményetek? Heteroszexuális vagyok. Csak normális válaszokat kérnék. Köszönöm.
hogyan vagy ref. vallású, ha nem vagy megkeresztelve?
Szent Pál valóban a tisztaságot javasolja, de hangsúlyozza, hogy ez nem isteni parancs
ha úgy érzed, hogy jobban tudod átadni magadat Istennek, akkor ne lépj párkapcsolatba, de ha össze tudod egyeztetni, ne tagadd meg magadtól
csak azért, hogy tessél Istennek, ne tedd
"Követtem el bűnöket (hazudtam, volt hogy elárultam a legjobb barátom), de megbántam a bűneimet és kértem Istent, hogy bocsásson meg. De szeretnék megbűnhődni a bűneimért. Így a legnagyobb büntetés számomra, ha megtagadom a szerelmet, a boldogságot."
- Ha tényleg keresztény volnál, akkor tudhatnád, hogy saját erődből nem tehetsz a bűneid megbocsájtásáért (ehhez kell a Jézusba vetett hit), főleg nem olyan cselekedetekkel, amelyket Isten NEM kért tőled.
ha önként ígéretet tettél, az kötelez
de a párkapcsolatról való lemondás nem egyenlő a boldogságról való lemondással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!