Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mit szól a szerelemhez?

Isten mit szól a szerelemhez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Református vallású vagyok, De nem vagyok pap. Nem vagyok megkeresztelve sem, de szeretnék megkeresztelkedni. Istenért bármit megtennék. Ezért akár a szerelmet is képes vagyok megtagadni. Igen, kínzom magamat. Ehhez szerintetek Isten mit szól? Nektek erről mi a véleményetek? Heteroszexuális vagyok. Csak normális válaszokat kérnék. Köszönöm.

2010. nov. 8. 18:06
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
64%
Isten nem fog jobban szeretni azért, mert hülye vagy.
2010. nov. 8. 18:08
 2/30 anonim ***** válasza:
8%
Isten nem bírja a reformátusokat :DD.
2010. nov. 8. 18:12
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Isten teremtette a szerelmet, senkitől nem várja el, hogy lemondjon róla. Neki attól nem lesz jobb. Olvasgasd a Bibliát, elég sokat ír erről a kérdésről. SOHA, egyetlen alkalommal sem írja, hogy Istenért le kéne mondanunk róla.
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
A szerelem nem bűn, szeress csak!
 5/30 anonim válasza:
100%
Mi bajod? A reformátusoknál még a lelkészek is házasodhatnak. Miért lenne jó Istennek az, ha önként kínzod magad? Szerinted Isten nem lenne boldog, ha találnál magadnak egy párt és lenne sok kis istenhívő gyereketek? Így nem hiszem, hogy közelebb tudnál kerülni hozzá, főleg ha te is úgy fogod fel, hogy ez kínzás számodra.
2010. nov. 8. 18:14
 6/30 anonim ***** válasza:

hogyan vagy ref. vallású, ha nem vagy megkeresztelve?

Szent Pál valóban a tisztaságot javasolja, de hangsúlyozza, hogy ez nem isteni parancs

ha úgy érzed, hogy jobban tudod átadni magadat Istennek, akkor ne lépj párkapcsolatba, de ha össze tudod egyeztetni, ne tagadd meg magadtól

csak azért, hogy tessél Istennek, ne tedd

2010. nov. 8. 18:16
 7/30 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok. Követtem el bűnöket (hazudtam, volt hogy elárultam a legjobb barátom), de megbántam a bűneimet és kértem Istent, hogy bocsásson meg. De szeretnék megbűnhődni a bűneimért. Így a legnagyobb büntetés számomra, ha megtagadom a szerelmet, a boldogságot.
2010. nov. 8. 18:21
 8/30 anonim ***** válasza:

"Követtem el bűnöket (hazudtam, volt hogy elárultam a legjobb barátom), de megbántam a bűneimet és kértem Istent, hogy bocsásson meg. De szeretnék megbűnhődni a bűneimért. Így a legnagyobb büntetés számomra, ha megtagadom a szerelmet, a boldogságot."

- Ha tényleg keresztény volnál, akkor tudhatnád, hogy saját erődből nem tehetsz a bűneid megbocsájtásáért (ehhez kell a Jézusba vetett hit), főleg nem olyan cselekedetekkel, amelyket Isten NEM kért tőled.

2010. nov. 8. 18:25
 9/30 A kérdező kommentje:
Én ígéretet tettem Istennek, hogy lemondok a szerelemről/boldogságról, hogy az Istenhez vezető úton járhassak. Nem akarom megszegni az ígéretemet.
2010. nov. 8. 18:32
 10/30 anonim ***** válasza:
50%

ha önként ígéretet tettél, az kötelez

de a párkapcsolatról való lemondás nem egyenlő a boldogságról való lemondással

2010. nov. 8. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!