Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az emberek miért nem vizsgálna...

Az emberek miért nem vizsgálnak meg valamennyi vallást mielőtt kimonják hogy nincs Isten ?

Figyelt kérdés

Miért mondják,hogy nincs olyanok is akik soha nem olvastak bibliát?

Kíváncsi vagyok erre.

Engem most pont ez ösztönöz ,hogy meggyőződjek róla.

tegnap 22:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
75%

"Vannak eredeti kézirataink amiket könnyen össze lehet vetni és láthatjuk, hogy korszakokon keresztül a biblia ugyanolyan maradt."

Rengeteg példa van arra, ami pont az ellenkezőjét bizonyítja, még a Bibliának is van olyan kiadása, ami pl. megjegyzi, hogy korábbi kéziratokból ez a rész hiányzik.

Furcsa, hogy ezt meg sem említed.

ma 06:23
 12/29 anonim ***** válasza:
59%

Kb. 8000 vallás van.

Ha egyre mondjuk átlagosan csak egy hónapot szánsz, akkor ez kb. 800 évig fog tartani.

Te tényleg azt képzeled, hogy ennyit erre rászánok az életemből?

De ha csak 3 napot töltök vele, ami ugye roppant kevés - még az is 80 év lenne, ami alatt semmi mást nem csinálok.

Ugye, nem gondolod komolyan?

Amúgy az van, amit a fenn írtak: elviekben is lehet tudni, hogy vagy nincsenek istenek, vagy nem érdekli őket annyira, hogy mi történik itt. Bizonyosságot nem adnak, hitre meg nem alapozom az életem.

ma 10:04
 13/29 anonim ***** válasza:
60%

Isten soha nem jelent meg senkinek és nem él bennünk, ahogy azt sokan szeretnék.

Ez a gyáva, gerinctelen emberek szánalmas kifogása, hogy ne kelljen a tetteikért felelősséget vállalniuk. Ha vki jó volt menr, akkor az "isten miaqt van", ha rossz, akkor persze az ördög lakozik benne.

A történelmet pedig úgy hamisítják, ahogy akarják.

A kereszténység korában az emberek nem tudtak se írni, se olvasni. Azt hazudtak nekik a bibliáról, amit akartak úgy sem tudtak olvasni.

Annyi mindent átírtak és változtattak benne, amennyit nem szégyelltek.

Nem véletlen, hogy a zsidók nem fogadják el az új bibliát. Ha valóban tanulmányozták volna a zsidó vallását és az óbibliat, akkor rájött volna az illető, hogy a keresztény vállás egy összelopott, össze fércelt, humbuk. Minden vallásból összelopkodtak egy kicsit és más vallások degradállásával és a gyenge, kellemetlen emberek kihasználásával érték el a céljaikat.

ma 10:11
 14/29 anonim ***** válasza:
74%
Egy nagyon jó tesztje lenne a kereszténységnek, a vallásnak. Ami természetesen sohasem fog megtörténni. Ha hirtelen minden Biblia, és szent könyv megsemmisülne, és az emberek fejéből teljesen kitörlődnének a vallásokkal kapcsolatos dolgok, információk, akkor vajon Isten újra lejönne-e a Földre, és újra kinyilatkoztatva leíratná-e ezt a tudást az emberekkel. Mondanom sem kell: biztos, hogy ilyen nem történne meg. Tehát már egy ilyen egyszerű teszten is elbukna a dolog... Na ezért emberi kreálmány a vallás. Szerintem elsősorban legyünk jó emberek, bánjunk jól embertársaikkal, és ne buta tévképzeteket, meg felsőbb hatalmakat kreáljunk magunknak.
ma 10:15
 15/29 anonim ***** válasza:
9%

"Soha az életben nem éreztem Isten szeretetét. Soha nem éreztem az ő jelenlétét. Soha nem kommunikált velem."

Ez nem jelenti azt, hogy majd nem is fog.

"Mondjuk azért, hogy legyen bizonyíték a létezésére?"

De hát pont az a lényeg, hogy nem akarja, hogy konkrét bizonyíték legyen a létezésére.

Oké akkor tegyük fel, hogy Isten ide jön és itt él köztünk.

Mégis mit gondolsz mi történne?

Innentől kezdve az egész emberi lét arról szólna, hogy állandóan Istent nyaggatnék a kéréseikkel.

Isten magasabb akarok lenni! Isten szép akarok lenni! Isten gazdag akarok lenni! És ha valakinek nem adna meg valamit, akkor rögtön ő lenne a szemét rothadék.

" Miért higgyünk el bemondásra bármit, személyes tapasztalás nélkül? "

Már mondtam, hogy van személyes tapasztalat, érzelmek formályában.

"És miért kivételezett azokkal, akiknek megjelent 2000 éve, nekünk meg miért nem mutatja meg magát?"

Mert rájuk feladatot bízott. Ellenben nekünk csak annyi a feladatunk, hogy úgy éljünk ahogyan azt ő tanácsolta, higgyünk benne és juttassuk el az üzenetét a világ minden pontjára.

"Amivel a saját létezését akarja igazolni."

Miért kell a létezést igazolni? Az igazolva van azzal hogy létezel.

Bullshit.

"Ez ad egyfajta identitást nekik."

Azt a kultúra is megadja, vagy egy másik emberhez való viszonyulás. A csoport és közösségi elvek. stb.stb.

Ehhez nem kellenek istenek.

"Az ember azt akarja hinni, hogy van nála egy hatalmasabb valaki, aki majd megváltja őt. Sokkal nehezebb azt elfogadni, hogy nincs Isten, az ember a saját életéért felelős."

Ha van Isten is a saját életedért vagy felelős. xD

"A vallás ugyanaz, mint a politika, az ember mindig alá akar rendelődni valakinek, hogy ne kelljen felelősséget vállalnia semmiért."

Tapasztalataim szerint éppen ellenkezőleg van. Az ember mindig a másik fölé rendelt akar lenni.

"Örülök... Igazán kegyes."

Igazságos. Azt választottad, azt kapod.

ma 10:16
 16/29 anonim ***** válasza:
0%

"összelopott, össze fércelt"

Csak szólok: a zsidó is! Nézd meg például a sumer vallást.

ma 10:31
 17/29 anonim ***** válasza:
60%

15-ös.

Már kora reggel be vagy tépve?😂

Minden amit írsz nettó baromság. Kb, mintha azt akarnád megmagyarázni miért zöld szín a zöld szín.

Már az egész ott bukik, hogy az emberiség nem kétezer éves. Hanem sokkal, sokkal több. És akkor a Föld koráról még nem is beszéltünk, ahol az emberiség egy légy piszoknyi időintervallumot tesz ki.

És a bolygó a vallás és az emberiség előtt is tökéletesen meg volt. Sőt!...

ma 10:31
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

16-os.

Persze az is. Melyik vallás nem lopott más vallásoknól? Talán a legelső. :D

Azt csak azért írtam, mert ugye az új biblia konkrétan annak a "folytatása" akarna lenni.

Az egyik válaszoló meg azt írta, h xy tanulmányozta a zsidó vallást és mégis keresztény maradt. Erre reflektáltam.

ma 10:36
 19/29 anonim ***** válasza:

"Ez nem jelenti azt, hogy majd nem is fog."

Akkor majd térjünk vissza erre, ha megszólít.

Ha csak a halálom után, és akkor már nem tehetek semmit, az úgy egyáltalán nem igazságos.

"az a lényeg, hogy nem akarja, hogy konkrét bizonyíték legyen a létezésére"

Ez egy baromira igazságtalan módszer!

Eleve nem tud mindenki hinni. De például Ádámnak miért nem kellett hinnie? Neki miért mutatkozott meg?

"az egész emberi lét arról szólna, hogy állandóan Istent nyaggatnék a kéréseikkel"

Véletlenül ő nem egy végtelen isten? 1 másodperc alatt oldaná meg ezt a problémát. Igen: teljesen jól meg tudná oldani.

Amúgy Ádámék folyamatosan nyaggatták őt? A Biblia nem ezt írja.

"van személyes tapasztalat, érzelmek formályában"

Az érzelmek rendkívül csalókák, ez nem fogadható el tapasztalatnak.

"nekünk csak annyi a feladatunk"

TEHÁT ránk is feladatot bízott!

"hogy úgy éljünk ahogyan azt ő tanácsolta, higgyünk benne és"

Ezt pontosan ki mondta? Mert én még tőle nem hallottam, csak emberektől.

"Az igazolva van azzal hogy létezel."

Magamban természetesen hiszek. Istenben majd akkor, ha bizonyítja magát.

"Igazságos."

Tessék??? Pontosan mit adott ő, amiben biztosak lehetünk, hogy ha azt követjük, azt ő elfogadja?

Tehát GARANTÁLTAN elfogadja, és nem csak kegyes lesz, ha ő is úgy akarja?

ma 10:39
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

"Az ember azt akarja hinni, hogy van nála egy hatalmasabb valaki, aki majd megváltja őt. Sokkal nehezebb azt elfogadni, hogy nincs Isten, az ember a saját életéért felelős."

Ha van Isten is a saját életedért vagy felelős. xD"

Nem. Hiszen van kire fogni, hogy azért vagy rossz, mert az ördög megkísértett, tehát már nem vállalsz felelősséget a tetejére.

Ha pedig vki jót tesz, akkor nem azért csinálja, mert ő ilyen, hanem mert isten mutatja neki az utat.

Mindenre van kifogásotok, észre sem veszitek, hogy mint ember már nincs is saját gondolataink vagy tettünk, mert mindent isten meg az ördög mozgat.

Ezek szerint mi csak egyszerű parasztok vagyunk egy sakk táblán?😂😂

ma 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!