Hogy fogok így Isten előtt megállni?
16 évesen már melózol? azt hogy?
amúgy no para. nincs ilyen a tízparancsolatban, hogy ne dugd meg felebarátodat.
Válassz, a 2 együtt nem megy.
Ha választottál, a másikkal ne foglalkozz.
Figyu.
Különböztesd meg a vallást/egyházat és a hitet.
Szeretet és szeretet között nincs különbség, elég gáz, hogy pont a nagy keresztény vallásos emberek szerint van.
El tudod képzelni, hogy Isten, aki kb maga a szeretet majd megválogatja az embereket? Hogy sorban állnak előtte és heterok jobbra homok balra? Mert én nem...Ilyet Isten nem csinál. Ilyet az ember csinál, és a történelem folyamán MINDIG az ember csinált, hogy etnikai, meg vallási hovatartozás vagy BÁRMILYEN "másság" alapján szortírozza az embereket ide meg oda. Esetenként Istenre hivatkozva, hogy az Ő nevében, mert a felelősséget a tetteiért annyira nem akarózik vállalni az embernek. Majd mutogatunk másra, pl Istenre.
Pl.: középkori inkvizíció. Embereket küldtek máglyára csak mert mást mondtak mint az egyház. Biztos ezt is Isten nevében...
Szerintem az ilyeneknek sokkal több félnivalója van Isten elé állni, mint neked, Kérdező.
dehogy. Mási istenek nem ennyire szigorúak.
Unitárius univerzalizmus: Ez egy liberális vallási mozgalom, amely hangsúlyozza az egyéni lelkiismeretet és a társadalmi igazságosságot. Elfogadó a homoszexualitással és a LMBTQ+ közösséggel szemben.
Quaker vallás (Társaság a barátok közössége): Bár különböző nézetek léteznek a quakerek között, sokan közülük támogatják az LMBTQ+ jogokat és elfogadják a homoszexuális kapcsolatokat, azzal az indokkal, hogy a szeretet és a tisztelet minden kapcsolatban fontos.
Reformzsidóság és konzervatív zsidóság: A zsidóságban az ortodox irányzatok elutasítják a homoszexualitást, de a reform és konzervatív zsidóság progresszívebb nézeteket vall. Ezek az irányzatok általában elfogadják a homoszexuális kapcsolatokat, sőt, néhány közösség rabbinikus házasságokat is végez azonos nemű párok számára.
Buddhizmus: A buddhizmus különböző ágaiban eltérő nézetek léteznek a homoszexualitásról. Mivel a buddhizmusban a nemi orientációt nem ítélik meg morálisan, sok buddhista hagyomány nem tekinti bűnnek a homoszexualitást, amennyiben a kapcsolatban tisztelet, szeretet és kölcsönös megbecsülés van jelen.
Hinduizmus: A hinduizmus is sokféle megközelítést kínál a szexualitással kapcsolatban. Bár bizonyos szövegek elutasítják a homoszexualitást, mások nem foglalnak állást, vagy elfogadják azt. Egyes hindu közösségekben a homoszexuális kapcsolatokkal szembeni tolerancia nagyobb, különösen a modernizációval és a társadalmi változásokkal összefüggésben.
Pogány vallások és wicca: A modern pogány vallások, mint a wicca, általában nagyon elfogadóak a homoszexualitással szemben, hiszen ezek a vallások a személyes szabadságot és az egyéni spirituális útkeresést hangsúlyozzák.
Az egyház és a hit között nagy különbség van.
Az egyház el fog ítélni, és ki fog közösíteni, mert szerintük ez nem "normális" (homoszexualitás már az ősemberek óta jelen van, sőt állatok között is megtalálható).
A hit szerint viszont Isten mindenkit szeret, és senkit sem ítél el. Nem öltél embert, és jó ember vagy, hiszen megvan az istenbe vetett hited.
De ha csak biszexuális vagy akkor nem muszáj fiúkkal is csinálnod, tartózkodhatsz is tőle. A bűn pedig megbocsájtható.
De hidd el nem éri meg. Isten megbocsájtja a bűnödet, és elfogad, az egyház meg amúgy is egy elég beteg dolog (főleg a katolikus), pl szívük szerint a nőket dolgozni sem engednék
Elirtam. 15-16 évesen jöttem hogy biszex vagyok
.. most 23 vagyok jelenleg .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!