Hogy fogok így Isten előtt megállni?
"Jó" önámítás.
Akkor a sorozatgyilkos is legyen nyugodt, mert Isten megbocsájt, az a dolga...
Ki mondja hogy ez bűn???
Van egy félsoros idézet a Bibliából amire szoktak hivatkozni: "Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az." 3Móz 18,22 - ezalapján érzik magukat feljogosítva az ÁLkeresztények, hogy Isten nevében gyűlölhessenek ártatlan embereket, kirekesszenek egész tásadalmi csoportokat, öngyilkosságba sodorjanak összezavarodott fiatalokat, és önkényesen tegyenek szeretet és szeretet között különbséget.
Nézzük csak, milyen érdekes dolgokra szólítanak még fel kiragadott Bibliai idézetek... Vajon ők ezeket teljesítik?...
„Ha valaki hozzám jön, és nem gyűlöli az apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit és saját életét, nem lehet az én tanítványom.” (Lukács 14:26)
„Ha egy férfi a menstruáló nővel fekszik, és felfedi a női nemi szervét, mindkettőjüket ki kell irtani az ő népük közül.” (Mózes III. könyve 20:18)
„Ha tehát én, az Úr és a Mester, megmostam a lábaitokat, nektek is meg kell mosnotok egymás lábait. Mert példát adtam nektek, hogy úgy cselekedjetek, ahogyan én cselekedtem veletek.” (János 13:14-15)
Vannak még furcsa, betarthatatlan szabályokra vagy épp különös kegyetlenségre szólító sorok. Szerintem érted mire gondolok. De mondok jobbat, maga a Tízparancsolat is ilyen.
A Bibliát nem szó szerint, pontról pontra kell értelmezni... Aki kiragadott részleteken felbátorodva gyűlöl, na ő kerül pokolra. A Szentírás egy hagyomány, az értékeket átvitt értelemben tartalmazza, a mai korra ilyen formában nem rávetíthető.
Egyébként pedig: „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek; mert amilyen mértékkel ti ítéltek, olyan mértékkel mérnek nektek is.” (Máté 7:1-2)
Ha ahhoz elég nagyfiú vagy, hogy szexelj, akkor ahhoz is elég nagynak kellene lenni, hogy belásd a vallás nem más mint egy hiedelemvilág, nincs semmi hatása az életedre semmifele felsőbb erőnek. Magad alakítod, magaddal kell csak elszámolnod.
Ha ez megvan, máris eggyel könnyebb lesz a lelked.
Nyugi, isten nem létezik.
Éld az életed boldogan, felszabadultan, megérdemled, mint mindenki más.
Ha még mindenképpen kapaszkodóra van szükséged, akkor gondolj arra, hogy a katolikus egyház szerint valóban, ha halálod előtt megbánod a bűneidet, akkor mennybe jutsz. Igen, a sorozat gyilkos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!