Mit gondoltok a kereszténységről mint vallásról?
Mert teljesen más környezethez voltak azok a csoportok akik Afrikából kivándoroltak például Európában nincs olyan meleg mint Afrikában ezért azoknak az embereknek fehérebb lett a börűk nem hiába hogy Afrikában több a sötét börű ott melegebb van. Az emberi faj egységes minden rassz egy fajhoz tartozik.
Azt, hogy nem kellene engedélyezve lennie a katolikus vallás gyakorlásának.
(Etikán gimiben tanultuk, hogy Magyarországon vallászszabadság van és minden vallás engedélyezve van, ami nem szekta. Ezekre vannak kritériumok, pl nincs emberáldozat, nem térítővallás stb. Na a katolikus vallás nagyonis térítő, ergo szekta és be kellene tiltani az országban. (amúgy én is keresztény vagyok elméletileg -nem igazán tartom, de meg vagyok keresztelve)
Szóval szabályellenesnek tartom és nem tetszik, hogy előnyt élvez más vallásokkal szemben (pl buddhizmus stb) itthon vagy úgy általában Európában. Vagy hogy mindenki aki azt mondja hogy vallásos, rögtön azt hiszik keresztény/katolikus.
A konkrét vallási hitről más a véleményem, azt sem teljesen úgy értelmezem, mint ahogy azt szokták/nem hiszem el abban a formában, de nem tartom teljesen rossznak, vannak benne tanulságos dolgok, mégha nem is az a tanulság, aminek szánva van.
Összességében szerintem a hit nagyon jó dolog (pl hogy szeress, bocsáss meg stb), de a vallási keretek nem mindig jók hozzá, például a kereszténység esetében sem. És nagyon álszent tud lenni az egész, ami rossz szájízt ad egy alapból szép gondolatnak
Szerintem nem figyeltél, amikor a szekta kifejezés definiciojat tanultatok 😃
Nem attól szekta a szekta, hogy missziot folytat. Akkor az iszlam is szekta, az o missziojuk sokkal erosebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!