Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudhatnék meg a legtöbb...

Mendy98 kérdése:

Honnan tudhatnék meg a legtöbbet a keresztény vallásról?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék kifejezetten tempomba járni, viszont érdekel a vallás.

Milyen könyveket, cikkeket, leírásokat, videókat tudnátok ajánlani a témában?

dec. 5. 22:25
1 2
 1/17 anonim válasza:
68%
Biblia?
dec. 5. 23:17
 2/17 A kérdező kommentje:
Most itt nem éppen a legalapabbra gondoltam.
dec. 5. 23:22
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

Nekem három évem ráment arra hogy mélyrehatóan megismerjék a ketesztény vallást. Most már értek sok mindent.

Én csak és kizárólag az rvangélium olvasását ajánlom, és keress rá olyan kulcsszavak rá, mint üdvtörténet, eszkatologia, eucharisztia, hit, mennyország, Mária-jelenések, romolhatatlanok, szentek életei, aranyszaju Szent János, Edgar Cayce élete, levitáció, Anna Katherine Emmerich. Keresztény egyházatyák, és van egy zsidó rabbi és egy keresztény apát közötti vita, de sajnos nem jut eszembe a cím.

Nagy kincsesbánya ez a terület

dec. 5. 23:36
 4/17 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
14%
Wikipedia
dec. 6. 03:30
 5/17 anonim ***** válasza:
54%
Inkább honnan nem: A papoktól és a bibliából. Ők csak egy vak hit alapján kitalált sületlenséget mantráznak.
dec. 6. 11:32
 6/17 KZitus ***** válasza:
76%

Szia

Mivel a keresztény tanítást/vallást Krisztus hozta létre, ezért a leghitelesebben Tőle ismerheted meg, a Máté, Márk, Lukács és János evangéliumok írják le. Azt, hogy hogyan gyakorolták a tanítványai a keresztény vallást, a Cselekedetek (benne van a nevében) írja le.

dec. 6. 16:20
 7/17 tgt ***** válasza:
Vermes Géza könyveit ajánlom.
dec. 6. 17:13
 8/17 anonim ***** válasza:
82%

,,Milyen könyveket, cikkeket, leírásokat, videókat tudnátok ajánlani a témában?"

Olyanokat ,amiben nem keresztény dolgokat mondanak ,hanem olyanokat ,ami a kereszténységről szól.

Mert a kettő nem ugyan az.

Olvas keresztény kritikát.

Olvas kereszténységet tanulmányozó,elemző dolgokat.

Szóval vedd a kereszténységet górcső alá.

Ezt akár te is megtudod csinálni ,hogy elolvasod a bibliát és abbol a lényeges dolgokat kijegyzeteled pontokba foglalod.Szavak jelentését megnézed valahol

dec. 6. 18:37
 9/17 IstenGyermeke1 ***** válasza:
49%
Szentírás, Katolikus Egyház Katekizmusa ill. lelkipásztoroktól lehet kérdezni, hittant tanulni.
dec. 6. 18:57
 10/17 anonim ***** válasza:
77%

Olvasás útján lehet megismerni a vallást, hiszen ha saját magad olvasod, magad alakíthatod ki a véleményed róla. Tehát elsődleges forrásként, kezdőnek, az Újszövetség elolvasását ajánlom. Többféle kiadása van a Bibliának, én a református klasszikus (Károli) kiadásokat szeretem, a kéthasábos tagolás jobban áttekinthető számomra.

Segédirodalomként ezeket ajánlom, kezdőnek:

John Maisel: Isten e Jézus? meg lehet venni pár száz forintért használtan, vagy online letölthető

[link]

Másik segédkönyv Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó) rövid, tömör bevezető áttekintő könyv

Kezdőtől a haladó szintig források a kereszténységről (könyvek, előadások, írások): [link]

dec. 6. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!