Honnan tudhatnék meg a legtöbbet a keresztény vallásról?
Nem szeretnék kifejezetten tempomba járni, viszont érdekel a vallás.
Milyen könyveket, cikkeket, leírásokat, videókat tudnátok ajánlani a témában?
Nekem három évem ráment arra hogy mélyrehatóan megismerjék a ketesztény vallást. Most már értek sok mindent.
Én csak és kizárólag az rvangélium olvasását ajánlom, és keress rá olyan kulcsszavak rá, mint üdvtörténet, eszkatologia, eucharisztia, hit, mennyország, Mária-jelenések, romolhatatlanok, szentek életei, aranyszaju Szent János, Edgar Cayce élete, levitáció, Anna Katherine Emmerich. Keresztény egyházatyák, és van egy zsidó rabbi és egy keresztény apát közötti vita, de sajnos nem jut eszembe a cím.
Nagy kincsesbánya ez a terület
Szia
Mivel a keresztény tanítást/vallást Krisztus hozta létre, ezért a leghitelesebben Tőle ismerheted meg, a Máté, Márk, Lukács és János evangéliumok írják le. Azt, hogy hogyan gyakorolták a tanítványai a keresztény vallást, a Cselekedetek (benne van a nevében) írja le.
,,Milyen könyveket, cikkeket, leírásokat, videókat tudnátok ajánlani a témában?"
Olyanokat ,amiben nem keresztény dolgokat mondanak ,hanem olyanokat ,ami a kereszténységről szól.
Mert a kettő nem ugyan az.
Olvas keresztény kritikát.
Olvas kereszténységet tanulmányozó,elemző dolgokat.
Szóval vedd a kereszténységet górcső alá.
Ezt akár te is megtudod csinálni ,hogy elolvasod a bibliát és abbol a lényeges dolgokat kijegyzeteled pontokba foglalod.Szavak jelentését megnézed valahol
Olvasás útján lehet megismerni a vallást, hiszen ha saját magad olvasod, magad alakíthatod ki a véleményed róla. Tehát elsődleges forrásként, kezdőnek, az Újszövetség elolvasását ajánlom. Többféle kiadása van a Bibliának, én a református klasszikus (Károli) kiadásokat szeretem, a kéthasábos tagolás jobban áttekinthető számomra.
Segédirodalomként ezeket ajánlom, kezdőnek:
John Maisel: Isten e Jézus? meg lehet venni pár száz forintért használtan, vagy online letölthető
Másik segédkönyv Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó) rövid, tömör bevezető áttekintő könyv
Kezdőtől a haladó szintig források a kereszténységről (könyvek, előadások, írások): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!