Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanuinak és a Hit...

A Jehova Tanuinak és a Hit Gyülekezetének mi a véleménye egymásról?

Figyelt kérdés

Nem provokatív a kérdés, inkább kíváncsi vagyok és tényleg érdekel.

Meg természetesen más is hozzászólhat, aki kompetens.

Én úgy tudom, hogy elfogadják egymást. Ez igaz?

Mennyire zárt, és mennyire nyitottak az egyes felekezethez tartozók?

jan. 14. 20:42
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
55%

Ez sajnos bibliaismeret hiányára utal. Olvasd el a János evangélium 16. fejezetét, és látni fogod, hogy a Szentháromság valós, nem pedig egy utólagos fogalmi konstrukció. Aki Jézust nem úgy értelmezi, ahogyan Ő bemutatkozott, az nem követi őt.

jan. 18. 13:37
 32/46 tgt ***** válasza:
20%

31-es: Tévedés, nem olvasható ki egyértelműen.

"Amikor kiment az útra, odafutott hozzá valaki, térdreesett előtte és megkérdezte: »Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?« Jézus erre azt mondta neki: »Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egyedül az Isten."

Remélem, érted a szöveget. Még Jézus sem tartja magát jónak, mert csak az Isten jó. Vagyis Jézus és Isten nem azonos.

jan. 18. 13:46
 33/46 anonim ***** válasza:
45%

A muzulmán hitük szerint követik Jézus eredeti tanítását, egyik legnagyobb prófétának tarták, aki újra el fog jönni a világ végén. Tehát akkor a definíciód és a másik hozzászóló definíciója alapján ők is keresztények.

jan. 18. 13:47
 34/46 tgt ***** válasza:
0%
33-as: A muzulmánok Mohamed tanítását követik, de elismerik Jézust prófétának. Ez azonban nem Jézus követését jelenti, tehát ők nem keresztények.
jan. 18. 13:49
 35/46 anonim ***** válasza:
15%

Mivel Jézus azt is mondta, hogy "Én és az Atya egyek vagyunk", ezért nyilván nem úgy kell értelmezni az általad idézett részt, ahogy azt te bemutatod. Jézus arra utalt, hogy a gazdag ifjú csak egy embert látott benne, ennek ellenére jónak mondta őt. Ha látta volna Jézusban az Istent is, semmi kifogása nem lett volna a "jó Mester" kifejezéssel. Jeremiás könyvében meg van írva, hogy átkozott mindenki, aki emberben bízik, azaz azt gondolja, hogy van olyan ember, akiben nem tudna csalódni.

jan. 18. 13:58
 36/46 anonim ***** válasza:
38%

Ezt is rosszul tudod, mint sok minden mást. A muzulmánok Jézus általuk "eredetinek" vélt tanítását követik. Ráadásul nem csak egy prófétának tartják a sok ezer közül, hanem Mohamed után egyik legnagyobbnak. Vagy például ott vannak az unitárius vallás hívei is, ők Jézus kapcsán még azokat is tagadják, amiket a muzulmán elismernek. Az iszlám is közelebb áll a kereszténységhez, mint az unitárius vallás.

jan. 18. 13:59
 37/46 tgt ***** válasza:
22%

32-es: Érdekes értelmezés, de eléggé belemagyarázós. Hogy mit értett Jézus az Atyával való egységen, azt elmondta a János Evangélium más részén:

"A Fiú magától nem tehet semmit, csak azt teheti, amit az Atyától lát. Amit ő tesz, azt teszi a Fiú is. Az Atya ugyanis szereti a Fiút, s mindent megmutat neki, amit tesz."

"Magamtól nem tehetek semmit. Amint hallom, úgy ítélkezem. Ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki küldött."

Vagyis Jézus Isten akaratát teljesíti, egységben van az Istennel, de nem azonos vele.

jan. 18. 14:09
 38/46 tgt ***** válasza:
35-ösnek szántam az előzőt.
jan. 18. 14:11
 39/46 tgt ***** válasza:
15%
36-os: A muszlimok Mohamed tanítását követik, melyek nem azonosak Jézus tanításaival. És nem is tartják magukat kereszténynek, hanem muszlimnak. Tehát nem keresztények.
jan. 18. 14:12
 40/46 anonim ***** válasza:
15%

Nem érted, hogy ez továbbra is a te nézőpontod? A muzulmán hit szerint Jézus és Mohamed pont ugyanazt tanította, csak a csúnya keresztények meghamisították. Mennyire hasonló, hogy a Jehova tanúi szerint szintén a csúnya keresztények meghamisították a Bibliát és kivették belőle Isten nevét. Ugye?

"És nem is tartják magukat kereszténynek"

Az összes eddigi állításodból az egyetlen értelmes mondat. Igen, nem tartják magukat annak. De ha én az angol királynak tartom magam, akkor az leszek? Hogy a másik oldalról is megnézzük ezt.

jan. 18. 15:01
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!