Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanuinak és a Hit...

A Jehova Tanuinak és a Hit Gyülekezetének mi a véleménye egymásról?

Figyelt kérdés

Nem provokatív a kérdés, inkább kíváncsi vagyok és tényleg érdekel.

Meg természetesen más is hozzászólhat, aki kompetens.

Én úgy tudom, hogy elfogadják egymást. Ez igaz?

Mennyire zárt, és mennyire nyitottak az egyes felekezethez tartozók?

jan. 14. 20:42
1 2 3 4 5
 21/46 tgt ***** válasza:
13%
19-es: nagyon egyszerű: el kell olvasni az Evangéliumot, és Jézus tanításait kell követni. Ettől lesz valaki keresztény.
jan. 18. 12:54
 22/46 anonim ***** válasza:

Akkor minden muzulmán is keresztény, mert ők se tagadják se Jézust, de még a Bibliát se (bár utóbbit szerintük meghamisították, ahogy egyébként a Jehova tanúi szerint is).

jan. 18. 12:59
 23/46 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem az lenne a korrekt, ha a két gyülekezet egy-egy képviselője írná le a véleményét.

Nem mi, külsősök vitatkoznánk ezen.

De a kérdező egyébként nem teológiai vitát szeretne, úgy hiszem. Hanem csak azt szeretné megtudni, hogy a két csapat úgy általában mennyire fogadja el egymást, vagy esetleg mennyire fújolnak egymásra?

jan. 18. 13:01
 24/46 anonim ***** válasza:
56%

Ha jobban figyeltél volna, már megtették, s nem tartják egymást kereszténynek. A jehovások a "vallások" csoportjába sorolja a hitgyülit, amiket reményeik szerint Isten maradéktalanul el fog pusztítani, a hitgyülisek meg elsősorban a Szentháromság tagadása miatt nem tartják a jehovásokat kereszténynek.

jan. 18. 13:06
 25/46 anonim ***** válasza:

Jézus a Szentháromság tagjaként mutatkozik az evangéliumokban: beszél az Atyáról és a Szentlélekről is. Aki kiveszi Jézust a Szentháromságból, az nem értette meg az evangéliumot, és a világon semmi köze nincs a kereszténységhez.

jan. 18. 13:07
 26/46 tgt ***** válasza:
13%
22-es: bár nem engem kérdeztél, hadd válaszoljak. A kereszténység nem azt jelenti, hogy valaki elismeri, hogy létezett Jézus, hanem azt jelenti, hogy követi őt.
jan. 18. 13:08
 27/46 tgt ***** válasza:
0%
25-ös: Jézus nem hírdette a Szentháromság-tant, ez egy későbbi teológiai fogalom. Nem ez határozza meg, hogy ki számít kereszténynek.
jan. 18. 13:10
 28/46 anonim ***** válasza:
15%

"Én és az Atya egyek vagyunk."

"Vesztek erőt, miután leszáll rátok a Szentlélek, és lesztek nekem tanúim..."

jan. 18. 13:14
 29/46 tgt ***** válasza:
20%
28-as: Jézus nem tagadta a Szentlelket, ahogy a zsidó vallás sem tagadta, de az Evangéliumból nem lehet kiolvasni a Szentháromság-tant. Tehát ha valaki úgy értelmezi az Evangéliumot, hogy Isten egy és oszthatatlan, a Szentlélek az ő megnyilvánulása, de nem önálló személy, Jézus pedig egy olyan ember, aki közvetlen kapcsolatban állt Istennel, fel volt ruházva az ő erejével és ezt meg tudta jeleníteni a világban, de nem Isten, akkor aki ezt vallja, azt lehet kereszténynek nevezni.
jan. 18. 13:28
 30/46 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam megvannak egymással.
jan. 18. 13:35
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!