Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanuinak és a Hit...

A Jehova Tanuinak és a Hit Gyülekezetének mi a véleménye egymásról?

Figyelt kérdés

Nem provokatív a kérdés, inkább kíváncsi vagyok és tényleg érdekel.

Meg természetesen más is hozzászólhat, aki kompetens.

Én úgy tudom, hogy elfogadják egymást. Ez igaz?

Mennyire zárt, és mennyire nyitottak az egyes felekezethez tartozók?

jan. 14. 20:42
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
52%

Hogy követi mind a kettő Jézust, ha mind a ket vallás ellentétes hitelveket vall számtalan kérdésben? Vagy két külön Jézus is volt, s egyik egyiket, másik másikat követi?

jan. 18. 12:21
 12/46 tgt ***** válasza:
14%
11-es: attól még, hogy más hitelveket vallanak, követhetik Jézust.
jan. 18. 12:25
 13/46 anonim ***** válasza:
22%
Hogy követik Jézust, vagy szerinted tanítását nem kell követni?
jan. 18. 12:28
 14/46 tgt ***** válasza:
22%
A hitelvi különbségek nem Jézus tanítására vonatkoznak.
jan. 18. 12:33
 15/46 anonim ***** válasza:
86%

Akkor mire? Jézus például nem tanított a pokolról, túlvilágról? Mert ebben is teljesen eltérő a kérdésben említett két vallás nézete.

jan. 18. 12:35
 16/46 tgt ***** válasza:
20%
Minden keresztény felekezet másként értelmezi Jézus szavait. A katolikusok például nem engedik a válást, a reformátusok igen. A katolikusok a szabad akaratban hisznek, a reformátusok a predestinációban. Pedig ugyanazt az Bibliat olvassák, csak másként értelmezik. Ettől függetlenül mindkettő keresztény. A JT a poklot másként értelmezi, mint a többi felekezet, de attől még Jézus tanításait követik, tehát keresztények.
jan. 18. 12:45
 17/46 anonim ***** válasza:
56%
A Hit Gyülekezete hiszi a Szentháromságot, tehát keresztény. A JT-sek nem hiszik, tehát nem keresztények.
jan. 18. 12:48
 18/46 tgt ***** válasza:
13%
Nem attól lesz valaki keresztény, hogy a Szentháromságban hisz.
jan. 18. 12:49
 19/46 anonim ***** válasza:

Hanem? Hogyan lehet krisztuskövetőnek lenni Szentháromságba vetett hit nélkül?

jan. 18. 12:51
 20/46 anonim ***** válasza:
22%

11"

Nem ismerem egyik gyülekezetet sem közelebbről. És nem is akarom megismerni közelebbről, mert mindkettőben nagyon aktív agymosás van. Az pedig számomra elfogadhatatlan.

De gondolom a Bibliát, meg Jézust nem tagadják, sőt, ellenkezőleg magyarázzák a tanításait. Mindkét csapat.

Akkor az, hogy bizonyos elveket kissé eltérően magyaráznak, az még nem veti fel a kérdést, hogy most melyikük nem keresztény.

Mivel az előző kommentem arra provokatív a megjegyzésre volt reakció, hogy nem keresztények. Nem arra, hogy eltérő magyarázataik vannak -e.

Ez olyan mintha én azt mondanám, hogy a katolikus, meg a református, mindkettő keresztény, hiszen mindkettő követi a Bibliát és Jézust.

Te meg erre azt reagálnád, hogy álljunk csak meg, hiszen eltérő hit elveik vannak.

Na, és akkor mi van??

"10"

jan. 18. 12:54
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!