Lehetséges, hogy a Biblia valójában nem igaz és valójában Odin az igazi isten?
"Majd akkor beszélj nekem egyenlőségről, ha a többi vallás követői olyan magas szintű filozófiai érveléssel támasztja alá saját vallása igazát mint pl ez itt:"
Ez nem vallás mellett érvel, csak isten mellett.
"Természettudományos szempontból minden vallás minden istene egy lehetetlenség. Szóval ezzel szép kis öngólt rúgtál."
A természettudomány nem tudja vizsgálni az immateriális dolgokat.
Így Istent sem. A materiális dolgokat igen és ezért tudjuk, hogy a pogány istenek nem létezhetnek, mert a természet törvényei nem engedik meg.
Isten más, ő az adott rendszeren kívül létezik.
"Ennyi erővel a mezopotámiai istenek az igaziak, hiszen több ezer évvel megelőzték a keresztény istent."
Az, hogy a bibliát később kezdték írni még miért jelentené azt, hogy a mezopotámiai istenek igazak?
Ha a biblia igaz, eleve nem is volt rá szükség még azokban az időkben. így logikus hogy később kezdték el.
"Nem meglepő, hiszen a tanítások ellenére cseppet sem elfogadó a hívők jelentős része. Képtelenek elfogadni más hiteket, akaratosan ráerőszakolnák másokra a saját vallásukat és szörnyű dolgokat tesznek a kereszténység neve alatt."
Olcsó libsi propaganda.
"Persze, mert a kereszténységet erőszakosan terjesztették el, aki nem volt hajlandó áttérni, azt megölték, elégették máglyán, vízbe folytották stb.."
Komolyan?
Mikor a barbárok beözönlöttek Eurólápba meghódították, lerombolták, és lemészárolták az itt élő keresztény római kultúrában élő embereket.
Majd később így alakultak ki az Európai országok.
Na már most, ahhoz hogy valóban erőszakkal térítsék keresztény hitre Európa pogány barbár népét ahhoz az kellett volna, hogy Rómából szépen megindulva ismét elfoglalják egész Európát. és az ott élő új pogány népeket, leigázzák és erőszakkal áttérítsék.
Ez nem történt meg, tehát tudjuk, hogy Európában biztosan nem erőszakkal térítették át a népeket.
"A természettudomány nem tudja vizsgálni az immateriális dolgokat.
Így Istent sem. A materiális dolgokat igen és ezért tudjuk, hogy a pogány istenek nem létezhetnek, mert a természet törvényei nem engedik meg."
Ugyanezen erővel a pogány istenek is immateriálisak, tehát pont ugyanannyira létezhetnek, mint a te istened.
16
Oké, a katolikus egyház erőszakos volt, tény.
És fog e MOST bárki is a fejedhez, hogy "ha nem térsz meg, megöllek"?? Na ugye, hogy nem!
Mindig ezzel jönnek hogy mert "a keresztény vallás ilyen meg olyan meg amolyan erőszakos volt". VOLT. Több száz év után sem tudjátok elengedni, vagy mi? Az egy olyan világ volt, bocsi, én sem értek egyet azokkal amiket az őseim tettek. De azt elfelejtitek hogy előtte a többi vallás ölte a keresztényeket világ szerte, sőt, van ahol még most is, a többi "elfogadó" vallás gyilkolja le őket?
És nem, kedves 15ös, mégegyszer elmondanám, manapság már nem téritenek fegyverrel a keresztények, el vagy tevedve pár évszázaddal, nálatok még telefon sincs, vagy mi? Persze, hülye kérdés, itt vagy gyakorin. Személy szerint én is elfogadom mások vallását, igaz, legtöbb ismerősöm ateista, de van köztük asztrológiával foglalkozó tag, Jehova, és kb minden egyéb is, és wow, egyiket sem öltem még meg, nem fogtam fegyvert a fejéhez, ez hogy lehet?
Én csak annyit szeretnék végre hogy keresztényként ne legyen KEVESEBB jogom elmondani a véleményem, a tapasztalataim, mint bárki másnak, hogy engem NE szóljanak le az ÉN VALLÁSOMÉRT. Ha ilyen elfogadó a többi vallás, meg tudjátok nekem ezt tenni, ugye?
Keresztényként nem vagy hátrányos helyzetben (legalábbis Európában biztosan nem), szóval nem érdemes játszanod az áldozatot. A keresztényeket senki sem szólja le, ellenben ha itt bárki kiír egy kérdést, amiben nem keresztény hitű, rögtön odamennek széttrollkodni. Példa:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Nemrég visszalátogattam Magyarországra és néztem, ahogy a környékünkön élő buddhista közösség néhány tagja kint ült és adományt gyűjtött, mire valami idióta hozzádobott az egyikükhöz egy mekis poharat és elkezdett üvöltözni, hogy "Jézus az Isten! Ő a mi urunk!". Fordított esetről nem hallok, de aláírom, nem vagyok ott mindenhol. Hátha te láttad ennek a fordítottját is.
Szia
"Lehetséges...." - ahány ember, annyi féle vélemény. Te mit vársz? Megerősítést, vagy tagadást.
Krisztus ezt mondta a követőiről Atyjának: „Szenteld meg őket az igazság által; a te SZAVAD IGAZSÁG” János 17:17.
Ha ismered a Teremtődet (a kérdésed alapján nem) és fiát Krisztust, akkor el tudod hinni a fenti megállapítást (szavad igazság).
"Ugyanezen erővel a pogány istenek is immateriálisak, tehát pont ugyanannyira létezhetnek, mint a te istened."
A pogány istenek nem immateriális istenek.
A pogány istenségek, mint például Zeusz emberi tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkeznek.
Az ilyen istenségek gyakran fizikai formában jellennek meg a mítoszokban, és gyakran interakcióba lépnek az emberi világgal, fizikai cselekedeteket végezve, mint például harcok, szerelem vagy bármilyen más aktus.
Az Ábrahamita vallásokban (mint a judaizmus, kereszténység és iszlám) az Isten jellemzően immateriális, mindentudó és transzcendens, immateriális.
Ellenben a pogány vallásokban az istenségek gyakran inkább materiális formában léteznek, és közvetlen kapcsolatban állnak az emberekkel és a természettel.
Például a vikingek Holdfogyatkozáskor azt hitték, hogy Fenrir a farkas kapta be a holdat és megpróbálták elűzni.
Fenrir, aki a világvégét, a Ragnarök-ot is előidézi, úgy tűnt, hogy a fogyatkozás idején megjelenik, így a vikingek azt hitték, hogy ő megfojtja, elnyeli a holdat. Az emberek egyes cselekedeteik, például a zajongás és a kiáltozás, arra irányultak, hogy elűzzék Fenrirt, hogy visszaállítsák a hold világosságát.
"A pogány istenek nem immateriális istenek.
A pogány istenségek, mint például Zeusz emberi tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkeznek.
Az ilyen istenségek gyakran fizikai formában jellennek meg a mítoszokban, és gyakran interakcióba lépnek az emberi világgal, fizikai cselekedeteket végezve, mint például harcok, szerelem vagy bármilyen más aktus."
Pont ahogy pl a keresztény isten is. Megtermékenyített egy nőt, háborúkba avatkozott be, megjelent emberként vagy égő csipkebokorként, csapásokat, özönvizet zúdított az emberekre, stb. Ha mindezek nem teszik őt is materiálissá, akkor az általad leírtak sem teszik azzá a pogány isteneket.
Vagy fordítva. Ha mindezek mellett a te istened immateriálisnak számíthat, akkor ugyanúgy a pogány istenek is lehetnek azok.
"A többi északi istent miért kukázod ki, és korlátozod a koncepciót csak Odinra? Ez ugyanaz, mintha megtartanád a keresztények istenét, csak átneveznéd."
Nem kukázom ki, de nem fogom felsorolni az összes istent egy kérdésnél. Odin a főisten.
"Oké, a katolikus egyház erőszakos volt, tény.
És fog e MOST bárki is a fejedhez, hogy "ha nem térsz meg, megöllek"?? Na ugye, hogy nem!"
Viszont ma már az emberek zöme nem keresztény. A fiatalokat már nem érdekli a kereszténység. A mai emberek már nem tehetnek róla, hogy keresztények lettek, beleszülettek ebbe a kultúrába, nem maguk választották.
De most hogy már senki nem fog pisztolyt az ember fejébe, egyre kevesebb a hívő keresztény. Az újpogányság viszont egyre népszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!