Jehova Tanúi tudnak telepatikusan kommunikálni egymással Isten által?
Nem ment meg senki életét? Akkor gyere már el velem légyszi egy hétre és nézd meg mi a nyomor és a szegénység. Nem a muszlimnak kell a muszlimot, a kereszténynek meg a keresztényt segíteni, hanem az embernek az embert.
Fogalmatok sincs mi a szenvedés, voltál már bent olyan kórházi osztályon, ahol a végstádiumba vannak az emberek? Láttál már kettészakadt macskát, aki 3 órán át vergődve hal meg? Láttál már balesetben leszakadt végtagot? Láttál már alultáplált gyereket, aki 45 kg 17 évesen? Igazad van, ne adjunk neki kaját, csak olvasgassunk a Bibliából neki, hogy jól lakjon!
Megérett a világ a pusztulásra én mondom! Miféle emberek vagytok ti jehovák?? Álszent világban élünk! Kint az utcán mutogatjuk magunkat, hogy mekkora hívő vagyok, aztán ha valaki kér tőletek 50 forintot, akkor elfordultok, mert ő nem jehova! Hahó! Ébresztő, még mielőtt a pokolra jutsz!
Kedves 19-es!
Igazából már leírták fenntebb a lényeget. Én két alábbi mondatodra szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni:
1.) "Én nem tudok tétlen állni egy tábla mellett és beszélgetni a barátommal, miközben hasznos dolgot tudnék tenni kint pl a tanulás, segítés, munka."
Hidd el, a tanúk sem tétlenek, hanem keményen dolgoznak. Én pl. 26 éve szociális területen dolgozom, feladatom a rászorulók anyagi és természetbeni támogatása. Nem csak tanú, de minden rászoruló támoatása! Sőt! A tanúk jellemzően nem is vesznek igénybe külső segítséget, éppen azért, mert a szervezeten belül megkapják.
Minden tanú dolgozik! Ki ezt, ki azt, de senki sem tételen. Szabadidejükben pedig a Biblia üzenetéről beszélgetnek az emberekkel. Ez a "tábla" mellett álldogálást is magában foglalja. De ez nem egy tétlen dolog, nagyon sokan ismerték meg Istent egy-egy ilyen "tábla" segítségével. A Biblián alapuló meggyőződésünk, hogy ez jelent valódi életet, megismerni Istent és Jézus Krisztust, összhangan a János 17:3 versével. Nem csak nekünk jelent életet, de azoknak is, akik azáltal, hogy ismeretet szereznek és összeghanga hozzák az életüket Isten törvényeivel és irányadó alapelveivel, azok a létező legnagyobb segítséget kapják, amit ember ezen a földön embertől kaphat.
És, hogy miért van szükség prédikálóra? A Római levél 10:14-17 választ ad: "Mimódon hívják azért segítségül azt, a kiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, a ki felől nem hallottak? Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül? Mimódon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek?…Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.” (Róma 10:14-17).
2.) "Isten igéje fontos, de nem ebből áll a világ"
De bizony! Abban az értelemben mindenképp, hogy bármilyen segítségnek csak úgy van értelme, ha az Isten igéjével párosul. Jó példa erre az özönvíz története:
"Mert amilyenek az özönvíz előtti napok voltak – az emberek ettek és ittak, nősültek és férjhez mentek, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és semmit nem vettek észre, míg el nem jött az özönvíz, és el nem söpörte mindnyájukat (Máté 24:39,39)
Biztosan voltak Noé idejében is jó emberek. Édesanyák, édesapák, akik a családjukért éltek és dolgoztak. De biztosan voltak jószívű, adakozó emberek is. A mindennapi tevékenységeik során azonban Isten Szavát figyelmen kívül hagyták, pedig Noé és a családja figyelmeztette őket a közelgő veszedelemre (árvíz), és a bárkába hívta őket. Ők azonban nem hittek Noénak. Ma sincs ez másképp. Az élet mindennapi gondjai elvonják az emberek figyelmét Istenről, és hiába hívja őket a megmentést jelentő - ma - szellemi bárkába, oda csak kevesen mennek be.
21
Kedves Válaszoló
Csatlakozom a 22. válaszolóhoz, de úgy látom nem értetted meg.
Tudom, voltam ilyen helyzetben magam is. Igen is tudom milyen egy haldokló, láttam egy hónapos halottat is akit azonosítani kellett.
A kutyámat, akinek a gazdája vagyok, iszonyatos állapotból mentettem ki.
Nem egy végstádiumos testvérünket, 90, 100 éves testvéreinket pelenkáztuk, felvekvését kentük, reggeliztettük, fürdettük, és sorolhatnám.
Ahogy írta a válaszoló, nem vesszük teljesen igénybe a külső segítséget, mert itt mindenki ki veszi a részét abból, amiben segíteni tud.
Mi nem hagyjuk magára a testvéreinket.
De úgy látom hogy ezt nem értetted meg.
Nem azt írtam, hogy nem kell másokon segíteni, hanem elsőbséget élveznek a saját családtagjaink.
Nekem nem egy szomszédom van, aki katolikus vagy más vallású, és bizony a saját hitében lévők nem is tudnak róla, hogy baja van.
Nem is ismerik egymást személyesen a más vallásokhoz tartozók.
Ők miért nem tudják megvalóstani azt, amit a Tanúk?
A másik, hogy itt nem arról a megmentésről beszéltem, amiről te.
Azt, hogy adok neki naponta enni, inni, még nem változtat az életén, nem fog keresztény életet élni, nem fog dolgozni, továbbra is a szenvedélyének él, erkölcstelen és egyéb bűnökben folytatja az életét.
Az embereket megkell tanítani keresztény életet élni, dolgozni, erkölcsös életet élni.
Amint említettem, nem az a baj, hogy segítséget nyújtanak felületesen némelyek. De ezek nem járulnak ahhoz hozzá, hogy akarjanak, vagy tudjanak változtatni.
Nem egy hajléktalannak segítettem, és a lényeg az volt, hogy nem akartak változtatni a helyzetükön. Inkább maradtak hajléktalanok, alkohol függők, dohány függők.
Voltak akik hálásak voltak, és mamár Tanúként élnek, nem hajléktalan koldus, nem kenyér kéregető, és igyekszik másokon segíteni úgy, ahogy neki is segítettek.
Leszoktak a dohányzásról, alkoholról, elmentek dolgozni.
Kedves 24-es!
Írod, hogy "Mindenhol kiközösítik őket" - mármint Jehova Tanúit.
Ez egy napjainkban betelejesedő bibiliai prófécia:
János 5:19,21 --> "Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelne benneteket...De mivel...kiválasztottalak titeket a világból, ezért a világ gyűlöl titeket...mert a tanítványaim vagytok, és nem ismerik azt, aki küldött engem..."
(Jézus mondta ezeket a tanítványainak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!